4天前
今日同朋友嚟到咗灣仔食lunch,灣仔呢邊不嬲都好多外國餐廳。今日我哋就揀咗間burger shop! Burger Joys 主要供應美式burger、各款小食同飲品。Single burger $110Burger比平時食開嘅大,漢堡包嘅部份好鬆軟,而且用牛油烘香左,脆脆哋。Single burger 材料有生菜、蕃茄、青瓜、牛肉、生洋蔥,所有材料配搭得非常好,識落好有牛肉嘅香味,而且唔同嘅配料都可以解膩。Cheeseburger $120Cheeseburger就比上邊嘅Single Burger多咗塊芝士~ 食落會香啲、邪惡啲。牛肉煎得非常香,帶點焦脆,好juicy。我好鍾意佢哋用咗生洋蔥,辣辣地,脆脆哋,味道好刺激。+ Combo $52我哋再加咗錢叫咗個套餐,套餐包咗薯條同汽水。 Cream SodaMelted cheese fries +$22我哋再加錢叫咗熱熔芝士薯條,面頭佈滿熱辣辣嘅芝士醬,非常澎湃,每條薯條都沾滿芝士醬。芝士醬味道濃郁,比較鹹。薯條係有薯條,炸得香脆。
Single burger $110
Cheeseburger $120
+ Combo $52
我哋再加咗錢叫咗個套餐,套餐包咗薯條同汽水。
Cream Soda
Melted cheese fries +$22