2025-04-19 10 瀏覽
新界區終於有burger's friend forever !!有本土的美式漢堡包店,一定要支持一下!優質的漢堡是招牌菜,也提供生酮飲食。不過今天想試試家常菜。是日餐湯 - 百里香蘑菇白湯濃稠剛好,沒有未融化的粉團粒。有適量的百里香。香草味 屬個人喜好,如果餐廳讓客人自行加入會更理想。不過個人很喜歡,加入百里香,不止健康,口感和香氣更充足,更有西餐的感覺。茄汁大蝦意粉 $126大蝦新鮮爽口,意粉有咬勁 ,醬汁份量適中。沒有過多的裝飾,就是踏實、家的味道。巴斯克芝士蛋糕 $28抵食之選,口感不似一般的 厚硬。全日早餐 All Day Breakfast $98有9種食材,圍繞甜、酸、鹹、鮮味。 一次過吸收一天所需的營養和元素。 茄汁豆不會太鹹。原味乳酪靠穀物的甜味,喜歡加椰子片的配搭。芋泥炸球較少地方能吃到。 班戟不是很鬆軟的那種,很飽腹。紅豆豆乳布甸第一口很有新鮮感,不似鮮奶,也不似一般豆漿。多試幾口後,感受到黃豆的鮮味,應該是用了日本豆乳。 跟紅豆很匹配,能中和青味, 只是紅豆太少。牛油果奶昔首先上枱的開胃飲品,太美味了!!相信加入了奶油。多喝幾口,已經飽了一半。 建議大家忍口慢慢喝

是日餐湯 - 百里香蘑菇白湯

茄汁大蝦意粉 $126

巴斯克芝士蛋糕 $28
抵食之選,口感不似一般的 厚硬。

全日早餐 All Day
Breakfast $98

紅豆豆乳布甸

牛油果奶昔
首先上枱的開胃飲品,太美味了!!相信加入了奶油。多喝幾口,已經飽了一半。 建議大家忍口慢慢喝。

香蕉雲呢拿奶昔
熟度適中的香蕉打成,所以甜度適中。看見微細的穀物顆粒,跟香蕉超匹配。 微微的烘烤味道,這細節令奶昔很有層次。

身邊有不少食客沖着漢堡包,漢堡包看起來又大又新鮮,純牛肉製作都是健康的選擇。
這一間看來是Yoho mix 唯一一間漢堡包連鎖店。
OpenRice 搜尋過希慎, 啟德, 將軍澳都有分店。
2025-04-17 0 瀏覽
好耐無食新鮮既burger,見元朗有間好出名既新鮮牛肉製漢堡包就一定要去食下先🍔呢間主要健康漢堡包為主所以佢用左新鮮牛肉去製造🥩呢間仲有好多既分店,希愼,啟德,將軍澳都有,不過得元朗店呢間西餐廳係有burger,pasta,沙拉,薯格,薯條等,種類想最多既一間分店🌟候斯頓漢堡拼薯格呢個漢堡係用左美國榖飼安格斯牛肉再配上秘製燒烤汁制造,入面仲加左車打芝士🧀香煎煙肉,羅文菜番茄同紫洋蔥,超多配菜,一望落去就知個口感好正,一啖落去個口都係牛肉既精華,超juicy,好濃郁既牛肉香味🍔個包又整到好軟熟,加咪芝士既配搭簡直一流,超推薦🌟薯格炸到好香脆,食落去好香口好惹味,忍吾住食完一舊再接一舊🌟蒜辣蜆肉意粉拼薯條上面鋪滿曬蜆肉,食落去係辣辣地🍝只係用左蒜頭去爆炒過,又香又惹味,d意粉分量岩岩好,索曬d醬汁,每一條都裹滿醬汁,好惹味🌟薯條係即叫即炸,係比較粗身既薯條🍟好脆卜卜,入面好綿密,好香脆

🌟候斯頓漢堡拼薯格

🌟薯格
炸到好香脆,食落去好香口好惹味,忍吾住食完一舊再接一舊

🌟蒜辣蜆肉意粉拼薯條

🌟薯條
係即叫即炸,係比較粗身既薯條🍟好脆卜卜,入面好綿密,好香脆
2025-04-16 6 瀏覽
商場開了一段時間,每次都怱怱走過,但就被一間西餐廳吸引過去門面裝修非常神秘,原來係一間漢堡包品牌連鎖店招牌除左漢堡包,都有意粉及沙律等等供應選擇好多,唔食漢堡包都有其他選擇原來其他地方都有三間分店侯斯頓漢堡 $92有皮薯條+可樂🥤+$22選用新鮮美國穀飼安格斯牛肉製造,一咬爆汁夾雜紫洋蔥、番茄,香煎脆煙肉,口感一流套餐+$22升級有即炸脆薯條,仲要有皮粗條呢種咬口最一流蒜辣蜆肉意粉 $98炸薯格+可樂🥤+$22有微辣味蕾衝擊,用料非常豐富大量蜆肉烹煮,以為蜆肉先係主菜配上炸薯格,酥脆滿足😌呢個價錢係商場絕對食唔到所以我覺得非常親民價,仲要咁高質

商場開了一段時間,每次都怱怱走過,但就被一間西餐廳吸引過去
門面裝修非常神秘,原來係一間漢堡包品牌連鎖店
招牌除左漢堡包,都有意粉及沙律等等供應
選擇好多,唔食漢堡包都有其他選擇
原來其他地方都有三間分店
侯斯頓漢堡

侯斯頓漢堡 $92
有皮薯條+可樂🥤+$22
選用新鮮美國穀飼安格斯牛肉製造,一咬爆汁
夾雜紫洋蔥、番茄,香煎脆煙肉,口感一流
套餐+$22升級有即炸脆薯條,仲要有皮粗條
呢種咬口最一流

蒜辣蜆肉意粉 $98
炸薯格+可樂🥤+$22
有微辣味蕾衝擊,用料非常豐富
大量蜆肉烹煮,以為蜆肉先係主菜
配上炸薯格,酥脆滿足😌
有皮薯條

呢個價錢係商場絕對食唔到
所以我覺得非常親民價,仲要咁高質

侯斯頓漢堡
有皮薯條
2025-04-15 4 瀏覽
作為一名漢堡愛好者,病好後第一時間就去元朗YOHO MIX嘅**Burger's Friend Forever**!以下係我嘅美食體驗:#### 漢堡推薦- **特濃花生醬安格斯煙肉漢堡** - 新鮮牛肉製作,肉質鮮嫩🍖 - 濃郁花生醬,味道獨特🥜 - 香脆煙肉,增添口感🍔 #### 其他推薦- **蒜辣蜆肉意粉** - 意粉滑順,蒜香味濃郁🧄 - 蜆肉份量多,鮮嫩可口,與意粉搭配恰到好處🦪 - 另配薯條,外脆內軟,鹽味適中,伴隨漢堡更添享受🍟 #### 特別推介- **薯格** - 超香脆,外皮金黃酥脆,內裡柔軟🥔 - 兼具少少辣味,為味蕾增添驚喜,令人食得停不下來🌶️ 絕對值得一試!🔥 #### 餐廳特色- **唯一專注漢堡的西餐廳** - YOHO MIX獨特選擇🏢 - 提供多款西餐,包括意粉和沙拉🥗 - **多個分店** - 大品牌進駐元朗商場,仲有希慎、啟德、將軍澳等其他分店📍

#### 漢堡推薦

- **特濃花生醬安格斯煙肉漢堡**
- 新鮮牛肉製作,肉質鮮嫩🍖
- 濃郁花生醬,味道獨特🥜
- 香脆煙肉,增添口感🍔

#### 其他推薦

- **蒜辣蜆肉意粉**
- 意粉滑順,蒜香味濃郁🧄
- 蜆肉份量多,鮮嫩可口,與意粉搭配恰到好處🦪
- 另配薯條,外脆內軟,鹽味適中,伴隨漢堡更添享受🍟

#### 特別推介

- **薯格**
- 超香脆,外皮金黃酥脆,內裡柔軟🥔

#### 餐廳特色

- **唯一專注漢堡的西餐廳**
- YOHO MIX獨特選擇🏢
- 提供多款西餐,包括意粉和沙拉🥗

- **多個分店**
- 大品牌進駐元朗商場,仲有希慎、啟德、將軍澳等其他分店📍
2025-04-11 48 瀏覽
難得係商場唯一一間本港餐廳,價錢合理,無理由唔試。ིོ蒜辣蜆肉意粉$98第一啖已經食到好香橄欖味,每條意粉都比橄欖油包住。蒜同辣味係岩岩好,唔會搶走蜆味。而蜆嘅份量都好多,完全蓋過意粉。+$22配薯條同野飲ིོ候斯頓漢堡套餐$144主打使用全天然牛肉,無激素。成個包都好大而漢堡扒都好厚,兩個人分黎食都得。另外個包係勁正,外皮烘左仲搽左勁多牛油😭😭見二人餐都好抵,280左右就有曬前菜、主菜、飲品同甜品。下次會再試
難得係商場唯一一間本港餐廳,價錢合理,無理由唔試。
ིོ蒜辣蜆肉意粉$98
+$22配薯條同野飲
ིོ候斯頓漢堡套餐$144
  • 蒜辣蜆肉意粉
2025-04-10 145 瀏覽
位於元朗的西餐廳以其招牌漢堡和意大利粉而聞名,提供多樣化的選擇,還有精緻的沙拉。午巿餐廳全場滿座,它們的套餐有五款不同主菜選項,總有1款適合你呢前菜隨機的前菜由廚師發版,這次我嘗試了紫薯寶,外酥內軟,紫薯的自然甜味和綿密口感不錯。餐湯新鮮手打南瓜湯,濃郁且順滑,帶有粒粒口感,十分美味。主菜爆汁脆雞肉漢堡漢堡外脆內嫩,雞肉多汁入味,搭配新鮮的生菜和特製醬汁,口感層次豐富。漁夫之堡魚肉新鮮,加上芝士及搭配香料和醬汁,完美呈現海鮮的鮮美。甜品紅豆乳布甸口感滑順,搭上紅豆粒點綴,甜度恰到好處,令人回味。飲品可以選擇熱茶或汽水,我選了蜜桃熱茶,清新提神,朋友點了忌廉汽水首次吃著午餐,配搭新鮮,下次過來試試別的吧!

前菜

餐湯

新鮮手打南瓜湯,濃郁且順滑,帶有粒粒口感,十分美味。

主菜

爆汁脆雞肉漢堡

漁夫之堡

魚肉新鮮,加上芝士及搭配香料和醬汁,完美呈現海鮮的鮮美。

甜品

飲品

首次吃著午餐,配搭新鮮,下次過來試試別的吧!
2025-04-07
午餐
2025-04-07 119 瀏覽
岩岩午飯時間係 YOHO 幫電車叉電,順便快食 。 泊好車,咁岩叉電車位旁邊架𨋢一出就見到依間burger鋪,火速落單, 叫佢哋嘅炸雞漢堡lunch set ,98蚊,有份叫沙律仔,一大個burger,burger 入邊炸雞扒肉質Juicy,外面炸得酥脆,咬落去真係好有口感,肉汁四溢,配搭嘅洋蔥爽甜,為整個漢堡增添咗一啲層次感。至於餐後甜品,佢哋提供咗豆腐布甸(定奶凍?)好大個,味道正正常常。 其實我覺得呢啲選擇同漢堡包唔係特別夾。可以考慮改啲酸甜嘅甜品,例如檸檬塔或者水果杯,咁樣食完漢堡之後,口感會更加清新(如果配依d甜品,感覺都高級少少,$98個feel都抵d 。不過,價錢方面就有啲貴,午市套餐要$98,呢個價位真係唔算平。(我知出街食飯係咁,不閒日YOHO唔少餐廳有優惠)我覺得如果想吸引更多食客,可能可以考慮降低啲價錢,或者提供多啲優惠,又或暫住戶證優惠。(Yoho mall 唔少餐廳都有)岩岩好半個鐘叉好電, 食完野拎車走得😁

岩岩好半個鐘叉好電, 食完野拎車走得😁
BFF🍔Burger’s Forever FriendYoho mix 唯一一間漢堡包連鎖店, 大品牌進駐元朗商場,仲有希慎,啟德,將軍澳其他分店。元朗店係仲係西餐廳,signature有burger同埋pasta, 沙拉 等等 (只限元朗店)🍔侯司頓漢堡$92選用美國榖飼安格斯牛肉,新鮮牛肉手打漢堡有肉汁,再加上車打芝士片🧀,香煎煙肉🥓,新鮮生菜🥬,蕃茄片🍅,紫洋蔥圈🧅秘製燒烤汁,麵包鬆軟,食落去感覺健康嘅漢堡包。🍝蜆肉意粉$98超級多蜆肉,意粉軟硬度適中,撒上辣椒碎,所以味道微辣惹味。🍄‍🟫自製黑松露雜菌湯,香濃菇味同黑松露味。🍟炸有皮薯條,炸得香脆。🥗沙律,味道清新。🥤罐裝汽水🔉依家喺大眾點評收藏同即日食評就免費升級套餐,送有皮薯條/薯格+汽水🔈IG like & share就全單減$10
BFF🍔Burger’s Forever Friend

🍔侯司頓漢堡$92

🍝蜆肉意粉$98
超級多蜆肉,意粉軟硬度適中,撒上辣椒碎,所以味道微辣惹味。

🍄‍🟫自製黑松露雜菌湯,香濃菇味同黑松露味。
🍟炸有皮薯條,炸得香脆。
🥗沙律,味道清新。
🥤罐裝汽水

🔈IG like & share就全單減$10
2025-03-24 129 瀏覽
黎左Yoho Mix食野,見到有一間專食漢堡包既西餐廳,上網一搵原來佢係間連鎖漢堡包店,見佢寫用新鮮牛肉做,於是試試。佢地餐牌選擇都幾多野揀,除左漢堡包之外,仲有沙律、意粉、all day breakfast同小食。特濃花生醬安格斯煙肉漢堡配薯格既然佢推介用新鮮牛肉,咁緊係要試試啦!揀左呢個花生醬安格斯牛肉+煙肉漢堡包,漢堡都幾大份,賣相唔錯,面包都烘過,食落幾鬆軟。佢個特燶花生醬食落又幾夾味,仲食到粒粒花生既口感。安格斯牛肉幾厚身,食落幾juicy同帶牛肉香味,好味。我揀左加配薯格,薯格炸得幾脆口。蒜辣蜆肉意粉配薯條另外仲叫左個辣蜆肉意粉,用左闊身既意粉,熟度剛剛好幾有咬感。佢啲蜆肉勁多,差唔多鋪滿成個面咁滯,食落啖啖蜆肉,幾香口。如果鍾意食辣既,我覺得可以再辣啲。意粉加配左薯條,係粗身帶皮果種薯片,食得出都係新鮮炸起,絕對唔係翻炸既,好味!
特濃花生醬安格斯煙肉漢堡配薯格
蒜辣蜆肉意粉配薯條
2025-03-13 108 瀏覽
呢間餐廳係yoho mix唯一一間連鎖店,聽講啟德同埋希慎都有呢一間餐廳,二元朗呢間就特別少少,最後一間西餐廳,除咗漢堡包之外,仲有意粉同埋沙律等等,所以我同朋友見到咁啱又想食吓漢堡包就入咗去食吓啦!鐵板芝士漢堡包厚實的牛肉餅,係用新鮮牛肉打成,非常健康同新鮮,煎到外焦裡嫩,並淋上濃郁的芝士醬,讓每一口都充滿濃郁的奶香味。配上新鮮的蔬菜和鬆軟的麵包,使整體口感層次豐富,令人一試難忘。卡邦尼亞意粉則是一道經典的意大利美食,意粉煮至Q彈有嚼勁,搭配煙燻培根和卡邦尼既味道香濃而不膩。撒上一些乾酪和現磨黑胡椒,提升了整道菜的風味。薯條香脆可口,灑上胡椒粉後味道更濃郁,每一口都令人滿足。薯格則更加有趣,外層酥脆,內部鬆軟,而且份量亦都好多!真係可以食到好滿足,兩者都是無法抗拒的美味享受!🍟✨

2025-03-04 148 瀏覽
見到Yoho mix 依間burger先發現原來一直都未試過地點係近Yoho Mall II 條橋個邊依家平日指定時間仲有第二個餐半價優惠!亦有二人餐選擇元朗店係西餐廳signature 有齊漢堡,意粉同沙律類亦係Yoho Mix 入面唯一一間西餐漢堡店,大品牌進駐元朗商場~係希慎,啟德,將軍澳都有分店添!🧡鐵板芝士漢堡拼薯條估唔到漢堡都食到鐵板風味!芝士汁另上再倒落去鐵板上面吱吱喳喳好夠熱細心分開左兩半等d 芝士汁可以更均勻沾上亦都方便進食漢堡係用新鮮牛肉製造唔怪之得食落牛肉味夠出配搭生菜蕃茄等好健康🧡薯條比較粗身,有薯味🧡卡邦尼意粉好多配料,有煙花洋蔥蘑菇等等意粉亦都有口感夠掛汁食落係高水準!🧡薯格個人更加喜歡薯格薯味更加出外脆內軟~好食!
見到Yoho mix 依間burger
先發現原來一直都未試過

地點係近Yoho Mall II 條橋個邊

依家平日指定時間仲有第二個餐半價優惠!

亦有二人餐選擇

元朗店係西餐廳signature 有齊漢堡,意粉同沙律類

🧡鐵板芝士漢堡拼薯條
估唔到漢堡都食到鐵板風味!
芝士汁另上

配搭生菜蕃茄等好健康

🧡薯條
比較粗身,有薯味

🧡卡邦尼意粉
好多配料,有煙花洋蔥蘑菇等等
意粉亦都有口感夠掛汁
食落係高水準!

🧡薯格
個人更加喜歡薯格
薯味更加出
外脆內軟~好食!
2025-03-03
2025-02-25 138 瀏覽
元朗開左人氣嘅Burger's Friend Forever,坐得闊落又舒服😌推介最新嘅鐵板芝士漢堡拼薯條🍟 ($108) 即叫即製,當上菜服務員會在鐵板淋上濃郁的芝士,瞬間濃郁融化,芝士配上肉汁,更能帶出牛肉嘅鮮味搭配肉汁豐富的手工牛肉漢堡。薯條粗身口感好正,外面卜卜脆仲有少少薯皮連住,脆上加脆。卡邦尼意粉$88散發陣陣香濃手工忌廉香味,配上香口嘅煙肉條、蘑菇,煙肉味鹹鹹香香,濃郁嘅忌廉汁同意粉煮得好入味,意粉好掛汁,超好食。薯格超正,全份都脆口,加少系茄汁就更好食。份量好大,打包左薯條返屋企做宵夜。

卡邦尼意粉$88
一直好想食Burger's friend forever 既鐵板芝士漢堡😍😍😍係YOHO Mix 見到唯一一間漢堡西餐廳,大品牌進駐元朗商場👏🏻👏🏻👏🏻店舖係西餐廳模式,signature係burger同埋pasta, 沙拉etc (只限元朗店)入到去已經好香牛肉漢堡味🍔🍔🍔鐵板芝士漢堡配薯條🍟🍟🍟最出名就係漢堡扒選用新鮮牛肉製造,係一個健康嘅burger漢堡扒好juicy,好多肉汁完全唔會怕太 heavy🙈🙈 可以放心食🫶🏻🫶🏻🫶🏻直接係面前倒濃濃芝士落鐵板🧀🧀🧀芝士控千萬不要錯過!!!好吸引!!!經過鐵板加熱之後芝士味更加濃郁,咸香咸香每一啖burger都佈滿芝士😋😋😋勁滿足☺️☺️☺️係幸福既感覺🩷🩷🩷薯條🍟🍟🍟好新鮮,外脆內軟,炸得好好已經有調味,完全食唔停🍝🍝🍝卡邦尼意粉配薯格🍝🍝🍝醬汁濃厚,扁意粉好掛汁💧💧好香芝士蛋黄味煙肉煎得好香,係好出色既意粉薯格🥔🥔🥔薯格好大塊,切得比較薄,炸得好通透👍🏻👍🏻👍🏻脆到每咬一啖都聽到聲超級鬆脆,完全係薯片既lv,味道好足世一薯餅🥳🥳🥳🗺分店偏佈各區:元朗, 希慎, 啟德, 將軍澳etc
入到去已經好香牛肉漢堡味

🍔🍔🍔鐵板芝士漢堡配薯條🍟🍟🍟
最出名就係漢堡扒選用新鮮牛肉製造,係一個健康嘅burger
漢堡扒好juicy,好多肉汁
完全唔會怕太 heavy🙈🙈 可以放心食🫶🏻🫶🏻🫶🏻

直接係面前倒濃濃芝士落鐵板🧀🧀🧀
芝士控千萬不要錯過!!!好吸引!!!
經過鐵板加熱之後芝士味更加濃郁,咸香咸香
每一啖burger都佈滿芝士😋😋😋
勁滿足☺️☺️☺️係幸福既感覺🩷🩷🩷

薯條🍟🍟🍟
好新鮮,外脆內軟,炸得好好
已經有調味,完全食唔停

🍝🍝🍝卡邦尼意粉配薯格🍝🍝🍝
醬汁濃厚,扁意粉好掛汁💧💧
好香芝士蛋黄味
煙肉煎得好香,係好出色既意粉

薯格🥔🥔🥔
薯格好大塊,切得比較薄,炸得好通透👍🏻👍🏻👍🏻
脆到每咬一啖都聽到聲
超級鬆脆,完全係薯片既lv,味道好足
世一薯餅🥳🥳🥳

🗺分店偏佈各區:元朗, 希慎, 啟德, 將軍澳etc
常常經過都沒機會吃,今日就同鍾意食burger和薯條的朋友來試試佢🤣 因為這間西餐廳的signature 是burger, pasta & salad😂😂🌟蒜辣蜆肉意粉🍝$98(+$22配薯格)當然要叫吓佢signature嘅意粉啦!喜歡海鮮的我就選了蜆肉意粉。超多蜆肉,食到碟底都係好多蜆肉😍😍蜆肉唔腥冇沙👍🏻意粉彈牙,小小辣,加上蒜,好惹味😋😋薯格亦有驚喜,外脆內軟,好味🤤🌟鐵板芝士漢堡拼薯條🍔$108鐵板上漢堡,仲要在你面前淋上芝士醬,都係第一次見😱漢堡個牛肉超正,好有牛味,店資料有介紹係用新鮮牛肉製造,漢堡包很軟熟,夠健康!👍🏻說起來這間餐廳一點都陌生,是一個大品牌,知道它另外還有幾間分店在希慎、啟德和將軍澳,元朗就這一間,也是這商場唯一一間漢堡西餐廳😊

🌟蒜辣蜆肉意粉🍝$98(+$22配薯格)

🌟鐵板芝士漢堡拼薯條🍔$108

呢日去Yoho見到呢間西餐廳 burger望落都好似好吸引 就試下,一坐低 店員已經好細心拎餐湯俾我哋😙茄汁大蝦意粉啖啖都係濃郁嘅茄汁味,大蝦新鮮又大隻 份量都唔少嫁! 意大利粉都好彈牙!仲有蘑菇洋蔥做少少配菜 正水牛城雞肉漢堡好欣賞個雞肉🥰肉質好幼嫩好juicy😆好多醬汁 每咬一啖都爆汁😂再搭配生菜同cheese 勁夾! 值得提既係 包皮都勁香脆, 口感層次好豐富🤩紅豆豆乳布甸豆乳布甸好香滑呀,食落清甜而不膩,好開胃

茄汁大蝦意粉

水牛城雞肉漢堡

紅豆豆乳布甸
豆乳布甸好香滑呀,食落清甜而不膩,好開胃