2022-10-03 1261 瀏覽
窮人恩物之平價pizza🍕🤤路過見到呢間pizza店,繁忙時間都仲有少少位又好肚餓就入去試下,點知又幾有驚喜😙💙海鮮盛宴 pizza $42 (一份)呢度既pizza偏大份,因為食唔到咁大個所以散叫單份,但都講緊大過我塊面haha🤣🤣佢係薄批,但芝士量十足!芝士同批既比例大概1:1.5,啱曬鍾意芝士既朋友👍🏻😋g雖然叫海鮮盛宴,但只係得少量蝦同魷魚,不過呢個價錢黎講已經好抵食🥹🥹💙煙三文魚 pizza $42 (一份)呢個同樣係大大塊又好多芝士,雖然煙三文魚份量唔太多,但勝在唔洗擔心會太鹹,cp值滿分🥰🥰💙白汁海鮮義大利麵 $62呢個份量同樣好多,海鮮份量亦唔少,有幾隻蝦同魷魚,白汁調味都唔錯,但同pizza相比就無咁出色同抵食🫠🫠Overall黎講pizza抵食又好味,絕對係糧尾不二之選👍🏻🥹淨係散叫一份pizza都夠曬飽😂😂另外見到都有唔少野飲,大大杯都係20幾蚊,下次有機會試埋先🙃味道:8.5/10性價比:9/10📍Canadian Pizza (V Walk)深水埗深旺道28號V Walk2樓L2-142&143號舖📌人均消費: $51-100#hkfoodie #hkig #
窮人恩物之平價pizza🍕🤤

💙海鮮盛宴 pizza $42 (一份)

佢係薄批,但芝士量十足!
芝士同批既比例大概1:1.5,啱曬鍾意芝士既朋友👍🏻😋
g

💙煙三文魚 pizza $42 (一份)

💙白汁海鮮義大利麵 $62

另外見到都有唔少野飲,大大杯都係20幾蚊,下次有機會試埋先
🙃

味道:8.5/10
性價比:9/10

📍Canadian Pizza (V Walk)
深水埗深旺道28號V Walk2樓L2-142&143號舖

📌人均消費: $51-100

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #LF南昌 #pizza #canadianpizza #薄餅 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦
2022-09-23 634 瀏覽
呢間嘅Pizza大件就係人都知~今次經過買杯飲品嚟試吓!店員推薦霸氣系列(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)揀咗霸氣提子 $30真係用提子去打 見到入面有提子籽!!飲落唔會覺得加咗糖水(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)甚至乎覺得唔係太甜 (可能提子唔甜😹)係清新自然嘅味道!!都幾好飲有驚喜 $30冇expect過有咁嘅質素😹
呢間嘅Pizza大件就係人都知~
今次經過買杯飲品嚟試吓!
店員推薦霸氣系列(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
揀咗霸氣提子 $30
真係用提子去打 見到入面有提子籽!!
飲落唔會覺得加咗糖水(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
甚至乎覺得唔係太甜 (可能提子唔甜😹)
係清新自然嘅味道!!都幾好飲
有驚喜 $30冇expect過有咁嘅質素😹
2022-08-19 677 瀏覽
見啲食評唔差, 諗住試吓....叫咗兩個pizza, 即焗外賣, 點知....其中一個有兩條頭髮, 重要係已連埋啲芝士一齊焗....其實有一兩條頭髮唔係大件事, 但我覺得呢點絕對可以改善. 希望店鋪管理層考慮, 做多少少,  員工必須要戴帽, 特別係出品部的, 呢點, 好多餐廳仔都做到, 更何況你係連鎖店, 點解無顧及呢個咁細問題.  犯低級錯誤.  至於出品, 料係多嘅, 但既然係薄批, 餅皮似乎厚咗少少.
至於出品, 料係多嘅, 但既然係薄批, 餅皮似乎厚咗少少.
2022-08-18
10 分鐘 (外賣自取)
2022-06-11 1122 瀏覽
比想像中好食既Pizza🍕呢間Canadian Pizza店系南昌V Walk 2樓角落位,門面唔大。之前以為系得外賣,但原來隔離系有位堂食嘅。餐廳系半自助形式,餐具、水同調味料系自取,但餐呢系會有職員上。今次點左2-3人SetSet包左一個10’Pizza,意粉/雞翼,可樂/餐湯×2咁我就點左招牌Canadian、白汁三文魚意粉&餐湯。√忌廉粟米湯,幾濃郁下,比想像中creamy,奶味重。√Pizza有驚喜,好食又多料,似岩岩焗起,包系軟熟既唔會好硬。√白汁三文魚意粉都好多三文魚,唔會食完上面下面無料,但我覺得啲汁水左少少,不過都算唔錯,可以接受。整體算唔錯,食物有驚喜,用餐環境就一般。
比想像中好食既Pizza🍕

之前以為系得外賣,但原來隔離系有位堂食嘅。

今次點左2-3人Set
Set包左一個10’Pizza,意粉/雞翼,可樂/餐湯×2

咁我就點左招牌Canadian、白汁三文魚意粉&餐湯。

忌廉湯

√忌廉粟米湯,幾濃郁下,比想像中creamy,奶味重。
加拿大人

白汁三文魚意粉

整體算唔錯,食物有驚喜,用餐環境就一般。
  • Canadian
2022-04-19 1104 瀏覽
南昌站附近唔多pizza餐廳,最近都要去到長沙灣幸福村某PIZZA店;偶然VWALK經過見到呢間Canadian Pizza(最近好似只做外賣),  見到大大塊又唔貴就即刻mark低有機會食佢;終於到咗晚餐唔知食咩嘅時候,收工經過買楷Pizza,佢會即時翻熱都唔需要等好耐~5分鐘,分分鐘快過等外賣飯盒;-------------既然佢係Canadian Pizza我當然試佢嘅生招牌-Canadian Pizza; 咬落足料,包皮厚度適中,就算係翻熱咗都keep到餅底水準,唔會過硬;另外見到carbonara口味有隻好吸引嘅蛋(o亻系)入面,好奇心驅使下我就嗌咗一件,食落係芝士加流心蛋嘅簡直滿足到視覺同味蕾享受; 同家人一人一件已經過足口癮之餘亦都夠填肚,42蚊又唔想食飯盒嘅話呢個都係唔錯選擇,有機會一定會再試其他口味
-------------
carbonara pizza
2022-03-22
carbonara pizza
2022-04-11 589 瀏覽
$42一大塊,餐廳會好好咁樣幫你整成兩件方便食,總括嚟講,其實都夠食。返熱咗嘅Pizza,啲芝士的確係更加好食,另一不足係個皮有啲硬,感覺唔夠新鮮(雖然我已經叫咗要款剛新出黎嘅款式)嗰日都好多人排隊,餐廳服務員做到冇停手,不過態度一樣好好,又熱情又有禮貌,近期好少見後生仔女咁有heart不過餐廳外觀設計,如果喺後面行入嚟,成日都誤以為拉咗集冇開門,但係其實只係設計,要真係行去前門先可以落單

外賣自取