2023-03-08 378 瀏覽
星期六喺Vcity 行行下街🛍️見肚餓 經過呢間餐廳 見唔駛排隊有西餐 仲有埋甜品食🥩🥗🍝🍧🍨🍦 而且甜品賣相幾吸引 就試吓呢間啦😋手工卡邦尼松露帶子意粉 $148手工意粉 比較硬身 沒有驚喜 味道較淡 不掛汁 呢個價錢嚟講 唔係好抵🫣日式香煎雞扒玉子蟹膏雞白湯稻庭烏冬 $98蟹膏有啲腥 雞扒中規中矩 烏冬煮得太淋 配上比較清淡既湯底 只能說啱晒小朋友食 夠清淡🫠香蕉朱古力泡芙比利時窩夫配雪糕🍦 $78賣相幾吸引 窩夫未算外脆內軟 味道比較甜雪糕係香濃既牛奶味🥛 不過好快就溶要食呢個雪糕🍦甜品真係要快手朱古力奶昔 $28朱古力味濃 夠香滑🍫eaaat.📍 屯門 V CITY L1-15號舖#eaaat. #屯門vcity #vcity #屯門 #屯門西餐 #hkig #Tuenmun #food #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #foodblog #hkfood #foodstagram #blogger #hkblogger
星期六喺Vcity 行行下街🛍️

日式香煎雞扒玉子蟹膏雞白湯稻庭烏冬 $98
香蕉朱古力泡芙比利時窩夫配雪糕🍦 $78
2060 瀏覽
2023-02-22 288 瀏覽
襯未洗晒d利事錢,去食好西,屯門vcity呢間有甜品又有西餐食,最緊要係吾洗點排隊🤓先講甜品,我order左份人氣(特濃抹茶窩夫)完美配搭,正,一定要同雪糕撈一齊食😋再講服務,侍應動作超快,反應好,我只係手提起整一整頭髮,佢地就已經出現在我面前問有咩幫到你。我笑左🤣。跟住講吾好意思,吾係叫人。侍應都尷尬地說唔好意思。👍👍會再黎
跟住講吾好意思,吾係叫人。
侍應都尷尬地說唔好意思。👍👍會再黎
2023-02-17
5 分鐘 (堂食)
2023-02-11 290 瀏覽
吃中午餐,原來餐飲凍的要加$10,多口問多聲以為聽錯。女店員落完單立即同其他店員,細聲講大聲笑,係咁望我,食物尚可,但以呢度格局凍飲加咁多唔太合理,我有疑問有咩出奇?坐坐下先發現隔離橫枱擺咗曱甴屋,仲擺埋刀叉仲有唔知係咪抹地板嘅水!呢個食物環境嚇親人!
加咁多唔太合理,我有疑問有咩出奇?

坐坐下先發現隔離橫枱擺咗曱甴屋,仲擺埋刀叉
仲有唔知係咪抹地板嘅水!呢個食物環境嚇親人!
2023-01-26 342 瀏覽
放假揸車接好友由學校放工,打算去附近High Tea,因為方便泊車,所以黎到V City搵食,估唔到撞下撞下,又黎左間幾好食的餐廳~!雖然話High Tea,但我地兩點幾都未食Lunch,於是先行叫左兩個主食,包括海鮮泡飯同帶子意粉。海鮮泡飯海鮮數量算多,有蝦、有蜆,湯底算係味濃,撈飯進食,都幾開胃。而帶子意粉醬汁creamy,意粉彈牙有咬口,食完都幾飽足!兩位女士在場,最期待自然係照顧自己第二個胃,於是我地叫左焙茶waffle配雪糕!焙茶清澀味濃,waffle 鬆化味美,配上甜甜的雪糕,味道得宜,十分滿足。

2023-01-13 346 瀏覽
路過食午餐, 沒有特別期望 食物 : 味道正常, 但個刺身飯真心失望, 個白飯已經難食, 三文魚個醬又唔好食, 漢堡正常 環境 : 環境舒服乾淨 服務 : 員工有禮貌, 主動 價錢 : $292 + 10%服務費
2023-01-07
1 分鐘 (堂食)
$160.5 (午餐)
2022-11-29 496 瀏覽
原本食呢間餐廳都無咩期望,但Overall都唔差,意大利飯有勁多蟹肉蟹膏🦀 牛板腱就一般般,唔算好香牛味,但特價咗都算抵食,因為份量好多🤪 唔知係咪因為我太耐無食刨冰,真係覺得好好食🍧 D4靜岡焙茶好清香,每啖都食到茶味,唔會過淡,仲可以自己倒上焦糖醬,中和返口味,加埋入面有消化餅、麻糬、蛋糕,口感豐富,非常有驚喜❄️ 💰蟹肉蟹膏意大利飯 $158💰草莓奶昔 +$28💰抹茶豆腐Latte $48💰D4靜岡焙茶焦糖刨冰 $98💰黑椒汁牛板腱 $138(Openrice訂座優惠 原價$198) 📍eaaat. 地址︰屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖

💰蟹肉蟹膏意大利飯 $158
💰草莓奶昔 +$28
💰抹茶豆腐Latte $48
💰D4靜岡焙茶焦糖刨冰 $98

📍eaaat.
地址︰屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓15號舖
又夠鐘食個下午茶啦🍴🤠近期成日食好多濃味野🙊今次應該要選d比較健康既🌱咁岩經過見到Lee間餐廳👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👧見到好多人排隊,又標榜住係減鹽減糖😉咁就一於試下啦..卡邦尼松露帶子意粉比較淡口, 覺得唔夠香, 一般吧.帆立貝三文魚子松葉蟹肉雞肉白湯茶漬飯(個名超長)🤣昆布湯底, 都幾清唔會太鹹👍 蟹肉蟹膏份量就一般啦,有三文魚子,帆立貝就薄薄一片咁.小食拼盤好似cp炸雞咁..其實環境就都唔錯,坐得都幾舒適,不過食物就一般🤣可能比較淡口
又夠鐘食個下午茶啦🍴🤠
卡邦尼松露帶子意粉
比較淡口, 覺得唔夠香, 一般吧
帆立貝三文魚子松葉蟹肉雞肉白湯茶漬飯
(個名超長)🤣
小食拼盤
好似cp炸雞
2022-09-22 655 瀏覽
成日行vcity都未幫襯過呢間餐餐,今次心血來潮試一試。最近折食關係,所以每次搵食都會先睇下有冇可太肥膩既餐。今日試下佢地午餐輕食(煙三文魚牛油果多士配沙律菜)(遇上午餐有九折優惠 )睇個名咁長就知有d料到。上到枱,果然有驚喜,原隻牛油果切開兩邊放多士上,好新鮮。多士亦夠脆,但要即食,吾係會變軟。我加配左一壺花茶(藍花伯爵紅茶)$24成份餐即時去晒油🤣🤣仲有好多款甜品 ,刨冰,但好 邪惡,下一次先試。
成日行vcity都未幫襯過呢間餐餐,今次心血來潮試一試。
我加配左一壺花茶(藍花伯爵紅茶)$24
成份餐即時去晒油🤣🤣
仲有好多款甜品 ,刨冰,但好 邪惡,下一次先試。
今天同囡囡經過vcity 想食d野,周圍都幾多人,咁啱見到呢間餐廳不需排隊(around 1點鐘左右)唔想等既我就一於去試試,其實係比甜品吸引左🤣而且店內裝修望落幾好,又有窗口位。叫左個幾特別既手工意粉餐share. (龍蝦汁海鮮手工意粉)味道出奇地好食,唔係平時食開嗰啲嘅圓條意粉。意粉偏硬身。酸酸甜甜囡囡都岩食。另外,點左杯熱招牌特濃朱古力。果然係濃味,好飲。最後,叫咗個心太軟配軟雪糕俾小朋友食。自己試咗啖,雪糕味好似好熟,令我諗起係富豪雪糕既味,但呢個相對而言更濃郁既奶味,係升級版。正😋順帶一提,服務員好nice,掃安心出行嗰陣部機有啲慢,服務員好有耐性咁幫我scan , 又會主動問需唔需要小朋友餐具👍🏻。Ps, 順帶一提如果要窗口位提前同店員講。

叫左個幾特別既手工意粉餐share.
另外,點左杯熱招牌特濃朱古力。果然係濃味,好飲。
最後,叫咗個心太軟配軟雪糕俾小朋友食。
Ps, 順帶一提如果要窗口位提前同店員講。
熱招牌特濃朱古力
龍蝦汁海鮮手工意粉
心太軟配雪糕
熱招牌特濃朱古力
龍蝦汁海鮮手工意粉
心太軟配雪糕
  • 龍蝦汁海鮮意大利粉
2022-09-17 446 瀏覽
不得了地難食其實上次已經中一次伏,食左個勁伏既卡邦尼意粉。上到枱系一pat 意粉再加卡邦尼湯水。最衰冇影相今次突然想食牛油果,見佢又好多牛油果product 咪再入去試多次。我叫左個牛油果雞扒沙律->味道正常,但真系得4片小雞片。算啦都okay既。食前冇諗過嬲到要打負皮我都吾記得左影原本個樣。順手再叫個牛油果他他就出事了如下圖佢個牛油果他他系三文魚再加一pat 綠色既?牛油果醬。食一粒發現難食到嘔,三文魚系臭既,臭到食吾到綠色既醬系咩味。又或者⋯佢本身個牛油果醬系冇味既?我發誓以後都吾會再入去。伏到一個點。
不得了地難食

順手再叫個牛油果他他就出事了

我發誓以後都吾會再入去。伏到一個點。

牛油果他他
2022-09-17 284 瀏覽
$118 午餐不包飲品,沒有湯,沙律。凍檸茶最平加$10,其他加$20 至$24。 地點屯門,中環返工也無咁貴。服務差,不叫不俾水….怪不得不用排隊,星期六一點。千萬不要中伏
$118 午餐不包飲品,沒有湯,沙律。
服務差,不叫不俾水….怪不得不用排隊,星期六一點。
千萬不要中伏

2022-08-21 319 瀏覽
同朋友嚟位於V city嘅餐廳食飯見到呢間打卡Cafe,就決定來試試。咁啱做緊優惠,138 一個牛扒餐正常份量,牛扒揀咗五成熟,比較多筋,同喺普通茶餐廳食嘅質素差唔多。冇咩特別驚喜位。呢度勝在坐得舒服,或者可能佢係sell甜品啦,我覺得如果係想來食慾嘅話可以有其他更好嘅選擇。
同朋友嚟位於V city嘅餐廳食飯
見到呢間打卡Cafe,就決定來試試。

咁啱做緊優惠,138 一個牛扒餐

2022-08-01 368 瀏覽
朋友突然話要入嚟屯門做野,不如一齊食返個tea喎,佢話上網見哩間啲野食個樣好似唔錯就嚟試一試3個人分別叫左英式魚柳包拼炸薯條,草莓同香蕉朱古力泡芙比利時窩夫配雪榚英式魚柳包拼炸薯條-炸魚好似食炸粉咁,魚柳好少,好在薯條夠熱搭夠2款泡芙比利時窩夫配雪榚-窩夫影完相仲暖,雪榚就溶得比較快,但牛奶味都夠好在唔駛排隊,環境都可以,坐係到傾計都算舒服,但價錢略貴英式魚柳包拼炸薯條草莓泡芙比利時窩夫配雪榚香蕉朱古力泡芙比利時窩夫配雪榚

好在唔駛排隊,環境都可以,坐係到傾計都算舒服,但價錢略貴

英式魚柳包拼炸薯條

英式魚柳包拼炸薯條

草莓泡芙比利時窩夫配雪榚

草莓泡芙比利時窩夫配雪榚

香蕉朱古力泡芙比利時窩夫配雪榚

香蕉朱古力泡芙比利時窩夫配雪榚

2022-07-28
2022-07-28 330 瀏覽
因為等人所以求其搵左間餐廳Hea下,最好選擇一定係Cafe最緊要坐得舒服環境夠靜坐咗個半鐘都冇人想叫我走嘅感覺服務生亦都好有禮貌,如果下次又係要等人都會揀返呢間
因為等人所以求其搵左間餐廳Hea下
,最好選擇一定係Cafe
最緊要坐得舒服環境夠靜
坐咗個半鐘都冇人想叫我走嘅感覺
服務生亦都好有禮貌,如果下次又係要等人都會揀返呢間
龍蝦汁海鮮意大利粉
龍蝦汁海鮮意大利粉
去到V city, 見到同層依間餐廳相對少人排隊,所以選擇依間餐廳做午餐。4個人 叫左3個主菜 加 1 個小食拼盤先講服務態度,入座後冇侍應主動比餐牌問侍應 小食拼盤包括d咩,份量幾多,佢答唔到埋單果時,還錯張信用卡去第2枱再講食物水準,小食拼盤既炸雞球係唔熟既,切開入面粉紅色肉,要求重炸炸蠔,腥,超腥,放到咀邊要即吐番出黎🥲🥲素肉醬意粉,個味道好甜,甜得黎又好似假甜,唔似用新鮮蕃茄,隻味似日本果d即食意粉醬豬軟骨飯,茶餐廳水準,豬軟骨一d都唔juicy同軟淋, 偏乾漢堡包,友人話冇牛肉味,但飽肚價錢,偏貴,中級cafe價,但仲差過茶餐廳水準😢😢

4個人 叫左3個主菜 加 1 個小食拼盤

先講服務態度,入座後冇侍應主動比餐牌
侍應 小食拼盤包括d咩,份量幾多,佢答唔到
埋單果時,還錯張信用卡去第2枱

炸蠔,腥,超腥,放到咀邊要即吐番出黎🥲🥲

漢堡包,友人話冇牛肉味,但飽肚

價錢,偏貴,中級cafe價,但仲差過茶餐廳水準😢😢