2022-11-25
Five guys 已經開業一段時間,分店都已經有好幾間,變相不用再排隊食了🙂。星期五大概2點去到,真的不多人光顧。自從疫情後,好耐沒有去Five guys 了,之前為了它們的薯條排半個鐘都覺得值得。點菜時發現沒有花生可取,沒辨法因為疫情關係(定係成本問題?),要盡量衛生所以不再提供自助取花生。點了煙肉芝士漢堡,走包,用生菜包,主要係唔想食到咁滯。漢堡扒既肉汁一如以往咁多,d 汁漏到成隻手都係,最好拎定多d 紙巾先。雖然餐廳好細心提供义及刀,不過好似幫助不大,依然食到成手都係汁😂。薯條,忘記了要點辣。第一啖食入口,有咲濃濃的花生油香味。自從為了"健康",很多餐廳已經轉用植物油了,都差d 忘記了花生油的味道,不失為一個新嘗試。milk shake ,之前記得係有鴛鴦,而家就任你mix,在有限的選擇下享受僅有的自由。
星期五大概2點去到,真的不多人光顧。