2022-11-05 3119 瀏覽
在 Pacific Place 逛了幾個圈,最後選了來 Fuel Espresso 。商場來說,這個位置較為寧靜,座位又舒適。不過,越坐越多人😅,聊天的聲音,充滿了四周😑。第一次試這裡的Mocha。選擇了 Fruity Blend。看顏色都知放了不少朱古力😊。咖啡味濃,朱古力也濃,不苦。喜歡朱古力不甜😊。喜歡甜的人可以自己加糖。店員已細心的附上一包Raw Sugar,用不著也帶回家去😁。有些cafe,Mocha的價錢會比奶啡貴些小,但這裡是同價的👍🏻。自然光從玻璃窗透射進來,感覺開揚,舒適,有點捨不得離座😂。下次要帶本書來慢慢坐😊。
在 Pacific Place 逛了幾個圈,
最後選了來 Fuel Espresso 。

商場來說,這個位置較為寧靜,座位又舒適。
不過,越坐越多人😅,聊天的聲音,充滿了四周😑。

第一次試這裡的Mocha。
Mocha

選擇了 Fruity Blend。
看顏色都知放了不少朱古力😊。
咖啡味濃,
朱古力也濃,不苦。
喜歡朱古力不甜😊。

喜歡甜的人可以自己加糖。
店員已細心的附上一包Raw Sugar,
用不著也帶回家去😁。

自然光從玻璃窗透射進來,感覺開揚,
舒適,有點捨不得離座😂。
下次要帶本書來慢慢坐😊。

2022-11-05
2022-01-30 2502 瀏覽
Caffè Mocha HKD 54咖啡和朱古力的味道很分明和適中!不會太甜也不會太苦🤭但卻依然嘗到咖啡的甘味不習慣較苦澀味道又怕甜的大家可以一試他們的mocha✨Caffè Latte HKD 54我會建議點他們的咖啡要熱的會比較好喝😉冰的味道有點太淡🤣Chocolate🍫 Cake HKD 45朱古力味道非常濃郁😳如果你是朱古力愛好者 必試呢!😍而且有分幾個分層☺️口感有變化又不會太膩不過蛋糕質地較實 不像一般海棉蛋糕般軟熟但較實口感 反而更能突出朱古力味🤤Carrot 🥕 Cake HKD 45上層看上去好像有點heavy但吃下去既不會過膩也不會太甜如果不太好朱古力味蛋糕Carrot cake是另一個好選擇🤗味道能嘗到淡淡的carrotsI tried their coffee at least 3-5 times🥳 love their Mocha and carrot cakes very much 🥰both chocolate cake and carrots cake have layers and can feel the textures which make it
Caffè Mocha

Caffè Mocha HKD 54
咖啡和朱古力的味道很分明和適中!
不會太甜也不會太苦🤭

但吃下去既不會過膩也不會太甜
如果不太好朱古力味蛋糕
Carrot cake是另一個好選擇🤗
味道能嘗到淡淡的carrots

I tried their coffee at least 3-5 times🥳 love their Mocha and carrot cakes very much 🥰both chocolate cake and carrots cake have layers and can feel the textures which make it tastes delicious 🤤they look so heavy, but it tastes good and lightly ☺️👏🏻
Caffè Mocha
Chocolate Cake
Carrot Cake
2021-11-16 1451 瀏覽
#coffeeholic 之前經過過幾次 不過趕時間冇機會一試今日終於有時間可以停下腳步買杯 #takeaway 見到佢個coffee menu 將咖啡類型分到好細緻 Espresso 份量 milk嘅份量 唔同都有唔同options ☕️市場定位都係想professional d 定 精品d?!所以價值都成正比🤑Btw, 就睇吓佢值唔值🤣🤣自己本身比較鐘意重咖啡味 少奶🍼當然 #相機食先 #拉花 #打咭 都會揀啦~所以揀簡單啲 #cappuccino $54佢地仲有兩款咖啡豆揀 一款 nutty 啲 一款味道會濃啲 chocolatey 啲我揀咗後者❣️Size 同平時有啲質素嘅cafe 一樣 應該係🤔3xxml拉花就一般合理啦~ 冇咩特別味道係重點😎Staff介紹冇錯 的確相對coco nutty d 溫度亦調較得唔錯不過要唔要去到呢個價位呢🤔我覺得其中一部分係因為個brand 😅😅佔咗$10=====================#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter
#coffeeholic
之前經過過幾次 不過趕時間冇機會一試
今日終於有時間可以停下腳步買杯 #takeaway

見到佢個coffee menu 將咖啡類型分到好細緻
市場定位都係想professional d 定 精品d?!
所以價值都成正比🤑

Btw, 就睇吓佢值唔值🤣🤣
自己本身比較鐘意重咖啡味 少奶🍼
當然 #相機食先 #拉花 #打咭 都會揀啦~
所以揀簡單啲 #cappuccino $54
Cappuccino

佢地仲有兩款咖啡豆揀
我揀咗後者❣️

拉花就一般合理啦~ 冇咩特別
味道係重點😎

=====================
2021-11-16
5 分鐘 (外賣自取)
Cappuccino
2020-07-03 3488 瀏覽
中午在太古廣場附近吃飯後第一次來到這咖啡店買了杯Espresso Lungo,指的是用比正常量多一倍的水,通過Espresso咖啡機,來製作出的咖啡飲品,一個Lungo,意思是一個『拉長的Espresso』,味道因加了水所以比Espresso淡,但還能喝出咖啡豆的甘苦味,適合一些會因咖啡因太濃而害怕喝Espresso的人喝。

2019-10-14 3027 瀏覽
今朝咁啱要喺太古廣場去個Seminar ,一早起身真係好眼瞓。所以對於咖啡癡嘅我,經過呢間咖啡店就梗係不忘飲番杯。Mocha大概五十蚊嘅價錢配合呢個環境,絕對不過不失。重點係隻杯係用好多少女都鍾意嘅Tiffany blue 湖水藍色🙂

所以對於咖啡癡嘅我,經過呢間咖啡店就梗係不忘飲番杯。

Mocha

大概五十蚊嘅價錢配合呢個環境,絕對不過不失。
2018-09-01 3391 瀏覽
約了朋友見面,下午茶時間去了此咖啡店。我點了flat white ,賣相幾好,喝了一口,相對濃郁。朋友點了latte ,朋友本身想加奶,店員問要不要轉half ,之後轉了,怎料原來half 真是太淡了,沒什麼味。亦點了個朱古力蛋糕,比想像中的好吃,感覺像brownie,中間有一層厚朱古力。
約了朋友見面,下午茶時間去了此咖啡店。

2018-08-31
下午茶