2023-06-23 218 瀏覽
@heartcoffee.hk serves pasta, coffee and dessert and has a specialized keto menu 🌿 white interior and minimalist design 🤍 aesthetic with contemporary elements of blue lighting and transparent stools 💡casual and comfortable patio seatings 🕊 friendly and attentive service 💫@heartcoffee.hk 除了意粉 咖啡 甜品,特設健康生酮餐牌🌿白色簡約設計 🤍 藍色燈光 透明凳 帶點型格 💡 餐廳外邊設有半戶外座位 🕊 環境休閒舒適 店員殷勤有禮 💫🦑 蒜香辣椒魷筒意粉 HKD$98sauteed baby squid spaghetti魷魚筒份好多 爽口彈牙意粉軟硬適中 🍝 辣椒蒜蓉 🧄 辛辣香口🔥🍗 香煎紐澳良香料雞扒 配薯菜 HKD$98pan fried cajun chicken with potatoes雞

🦑 蒜香辣椒魷筒意粉 HKD$98

薯菜豐富 翠玉瓜 🥒 冬菇 🍄 薯仔 🥔 青豆 🌱

香煎紐澳良香料雞扒 配薯菜

香煎紐澳良香料雞扒 配薯菜

🍰 生酮自家製芝士蛋糕 黑芝麻豆腐 HKD$65 + $2
keto homemade cheesecake (seasame tofu)
芝麻香氣醇厚 🖤 淡淡豆香 🤍

冷萃咖啡甘香順口 ☕️
柚子香橙清新香甜 🍊降低咖啡苦味
加梳打水 🫧 層次豐富 清爽清涼

📍佐敦廟街285號地舖 🇭🇰
#nteeats #heartcoffee #HeartJordan #Heartfromhome #HeartC #Heartattention #heartcoffeehk #jordancoffee #heartcoffee #brunch #coffeetime #coffeehk #ketomenu #ketocoffee #hongkongcoffeeshop #healthynewyear #heartcoffeehk #佐敦 #佐敦咖啡 #好有heart
  • 蒜香辣椒魷筒意粉
  • 香煎紐澳良香料雞扒
  • 生酮自家製芝士蛋糕 黑芝麻豆腐
  • 奶白咖啡
  • 柚子香橙咖啡梳打
2023-06-20 761 瀏覽
佐敦廟街最近開咗唔少cafe 係cafe hopping嘅好選擇今日我就帶朋友嚟到Heart Coffee歎返下~點解係帶?因為我已經第二次嚟啦😍好想再試多次呢度嘅意粉同蛋糕🍰餐廳除咗正常menu 仲提供生酮menu仲有多款蛋糕🍰任君選擇 當然唔少得生酮蛋糕啦🤪鋪面以白色為主調 配上綠意盎然嘅植物擺設除此之外 餐廳兩張炫彩顏色嘅枱櫈特別引人注目我同朋友就決定坐喺呢個photo spot打下卡🥑牛油果蟹肉意粉($108)上次食完之後對呢個意粉念念不忘 所以今次再點嚟食 一樣冇令我失望😆意粉入面有超多蟹肉 加埋牛油果 味道濃郁 質感黏稠 兩者味道相得益彰🍛牛肝菌黑松露雞柳意大利飯($88)牛肝菌同黑松露味道濃郁 飯粒軟硬適中 令人食個不停唯一美中之足 就係雞柳略嫌韌咗少少🍰生酮黑芝麻豆腐芝士蛋糕($65)一場嚟到 當然要試下生酮嘢食 於是就由甜品開始着手呢個生酮芝士蛋糕 質感不同於正常厚實嘅芝士蛋糕而係比較削少少 食落一啲都唔甜膩亦勝在夠芝麻香同豆腐味 值得一試🤤🧀斑蘭椰子芝士蛋糕($58)斑蘭同椰子呢個配搭永遠唔會令人失望再加上白色嘅忌廉芝士 味道不錯
今日我就帶朋友嚟到Heart Coffee歎返下~
點解係帶?因為我已經第二次嚟啦😍
好想再試多次呢度嘅意粉同蛋糕🍰
餐廳除咗正常menu 仲提供生酮menu
仲有多款蛋糕🍰任君選擇 當然唔少得生酮蛋糕啦🤪
鋪面以白色為主調 配上綠意盎然嘅植物擺設
除此之外 餐廳兩張炫彩顏色嘅枱櫈特別引人注目
我同朋友就決定坐喺呢個photo spot打下卡
🥑牛油果蟹肉意粉($108)

上次食完之後對呢個意粉念念不忘
所以今次再點嚟食 一樣冇令我失望😆
意粉入面有超多蟹肉 加埋牛油果
味道濃郁 質感黏稠 兩者味道相得益彰
牛油果蟹肉意粉
🍛牛肝菌黑松露雞柳意大利飯($88)

牛肝菌同黑松露味道濃郁
飯粒軟硬適中 令人食個不停
唯一美中之足 就係雞柳略嫌韌咗少少
牛肝菌黑松露雞柳意大利飯
🍰生酮黑芝麻豆腐芝士蛋糕($65)

一場嚟到 當然要試下生酮嘢食 於是就由甜品開始着手
呢個生酮芝士蛋糕 質感不同於正常厚實嘅芝士蛋糕
生酮黑芝麻豆腐芝士蛋糕
而係比較削少少 食落一啲都唔甜膩
亦勝在夠芝麻香同豆腐味 值得一試🤤

🧀斑蘭椰子芝士蛋糕($58)

斑蘭同椰子呢個配搭永遠唔會令人失望
再加上白色嘅忌廉芝士 味道不錯
斑蘭椰子芝士蛋糕
2023-06-20
牛肝菌黑松露雞柳意大利飯
生酮黑芝麻豆腐芝士蛋糕
斑蘭椰子芝士蛋糕
2023-06-19 43 瀏覽
近排多咗好多coffee想去打卡,今次就去咗佐敦嘅呢一間白色裝修為主嘅Coffee🌛夜晚有dinner set可以選擇前菜🥗香煎蟹餅配番茄沙沙🍅原本以為蟹餅會好似蝦餅一樣,澱粉加少少蟹肉煎,點知竟然係100%蟹肉煎出嚟嘅,蟹味好濃郁,一啲都唔腥,點埋隔鄰嘅番茄沙沙,充分發揮出蟹肉嘅鮮甜味主菜🍽️紐澳良香料雞扒意大利飯💰148煎到外焦裡嫩的雞扒再配上意大利飯,好有滋味😋另外再單點🥑牛油果蟹肉意粉 💰108🤣今次好似迷上蟹肉相關嘅食物,意粉都點咗蟹肉。牛油果同蟹肉整碎之後淋係意粉到,啖啖都可以食到牛油果同蟹肉🍍菠蘿百香果水果茶 💰56望落去好似一般水果茶,但實際係落咗真果調配,冇香精味泰式鴛鴦💰56香港鴛鴦就飲的多,泰式鴛鴦就第一次見,估唔到泰式茶底溝出嚟嘅鴛鴦出品都唔錯,比較重茶味,完全係另一種風味

🌛夜晚有dinner set可以選擇
前菜🥗香煎蟹餅配番茄沙沙🍅

主菜🍽️紐澳良香料雞扒意大利飯💰148
煎到外焦裡嫩的雞扒再配上意大利飯,好有滋味😋

另外再單點🥑牛油果蟹肉意粉 💰108

🍍菠蘿百香果水果茶 💰56
望落去好似一般水果茶,但實際係落咗真果調配,冇香精味

泰式鴛鴦💰56

呢間位於地鐵站大約5分鐘路程出口嘅佐敦Cafe,餐廳以全白色風裝修風格為主,感覺清新舒適,卡位位置有圓形深藍色cushion,慢慢同朋友傾計都可以坐得舒服㗎餐廳提供set dinner,套餐包括前菜(三選一)、主菜(四選一)、單點項目,生酮飲食嘅朋友仔都可以有選擇㗎,👭🏻孖妹睇完產品之後叫咗兩個主食,、兩杯飲品同甜品餐廳門口仲有啲戶外位置,枱面有個藍色,幾有氣氛,秋涼季時候會幾正🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢牛油果蟹肉意粉 💰108✨👩🏻‍💼大孖係牛油果超級愛好者,大推呢款意粉,餐廳以淡忌廉、全脂奶、花奶🥛蟹膏製作醬汁基底,加入牛油果蓉粒,質感夠杰身掛汁😍意粉係幼身西式意粉,都幾爽口,軟硬適中✨牛油果🥑優質脂肪來源超級食物,忌廉白汁既奶香都唔會遮蓋牛油果原味道,夠哂creamy ,蟹肉絲夠哂多,每啖都食到😍,蟹膏味幾濃郁🥢手打牛肉芝士漢堡 💰108✨ 店員先將漢堡包塗上烘脆,依次序放入新鮮番茄🍅生菜、自家製手打牛肉打成嘅牛肉漢堡扒,再輕輕熱壓漢堡上菜,另配有淋上適量黑醋汁嘅新鮮沙律菜✨牛肉漢堡好厚肉🙈牛肉幾濃郁、肥瘦均勻,肉質偏腍身,煎到外脆內軟,車打芝士&呈半溶狀態,鹹香芝士更突顯

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢牛油果蟹肉意粉 💰108

🥢手打牛肉芝士漢堡 💰108

✨牛肉漢堡好厚肉🙈牛肉幾濃郁、肥瘦均勻,肉質偏腍身,煎到外脆內軟,車打芝士&呈半溶狀態,鹹香芝士更突顯出牛味😇

🥢鴨腳木蜜鮮奶咖啡 💰50

✨ 咖啡帶堅果味香氣,口感亦夠順滑,aftertaste 亦夠重,咖啡加入左鴨腳木蜜,令杯咖啡有甜中帶甘,值得一試‼️

🥢寧神 💰48

✨👷🏻‍♀️細孖呢排成日失眠,決定要飲番花茶補下身👩🏻‍💼大孖覺得好養生😂😂
✨材料好豐富,有玫瑰花、蝶豆花、檸檬、啡糖等等
✨ 蝶豆花可以可助眠+安撫情緒,玫瑰花疏肝,捱夜女仔飲啱哂🫣
✨花茶要浸一陣先出味,顏色黎自蝶豆花嘅亮藍色,少少甜味飲落帶玫瑰花香

🥢Lemon Tart 💰35

✨店員推介全部甜品係自家製,即刻嗌黎試吓,檸檬撻採用牛油曲奇餅底、檸檬味mousse 餡、甜忌廉、朱古力刨碎片
✨曲奇餅底硬到偏腍,👭🏻孖妹覺得如放埋入焗爐焗硬身口感會更好😂,檸檬餡料夠哂酸,酸甜度適中,檸檬味超突出,甜忌廉中和檸檬mousse酸,食完都唔會膩😍

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 鴨腳木蜜鮮奶咖啡
  • 手打牛肉芝士漢堡
  • Lemon Tart
2023-06-15 69 瀏覽
今日同好友👭嚟到佐敦搵食,經過一間清新純白色cafe,又見到有生桐食物order ,決定要食得健康啲,入去試試❤️❤️雞肉蘑菇忌廉長通粉🐣濃郁既忌廉配上口感豐富既雞肉和蘑菇,綜合出既味道令人回味無窮,意粉非常濃郁,忌廉的味道非常突出,加上蘑菇和雞肉的鮮美,令整個通粉都非常豐富。長通粉的口感都好好食,食起嚟好有煙嚼❤️對於中意忌廉、奶油類食物的人嚟講真係唔好錯過😚✨牛油果蟹肉意粉🥑牛油果意粉感覺好有益🤓小編好中意牛油果,綠油油既外表,好吸引😻意粉的特色在於牛油果既加入💯,令意粉既口感更加豐富😋牛油果好滑嫩入味,搭配上新鮮的蟹肉和義大利麵條,味道清爽,口感絕佳。食起嚟既好味又有營養,蟹肉既鮮美都非常突出,加上意粉既口感,好唔錯👍👍蒜香雞翼🪶🐥蒜香雞翼係好適合送酒既小食,聞落好香😚。雞翼口感都好好,烤得都啱啱好,雞翼裹上一層層既麵粉和蒜粉,口感外脆內嫩,香氣扑鼻,配上啤酒🍻或者其他飲料🧉🍶一齊享用,好正❤️生桐泰式青咖哩魚柳🐠喺咖哩汁既基礎上加入了青色蔬菜,搭配上鮮嫩的魚柳,味道濃郁,風味特殊✨青咖哩味幾突出,聞落好香辣😼魚柳的口感都好好,煮得剛剛好,肉質好滑🐟

雞肉蘑菇忌廉長通粉🐣

牛油果蟹肉意粉🥑

蒜香雞翼🪶🐥

生桐泰式青咖哩魚柳🐠
青咖哩味幾突出,聞落好香辣😼
魚柳的口感都好好,煮得剛剛好,肉質好滑🐟

2023-06-15 48 瀏覽
最近和朋友試了佐敦的Heart Coffee,店裏裝潢以白色為主調,非常簡潔清新。餐廳除了提供生銅食物外,竟然連咖啡也有生酮選擇。咖啡選擇多,我們最後試了兩款創新特別的。**鴨腳木蜜鮮奶咖啡HONEY LATTE (IVY TREE)($48)濃郁的咖啡香氣中注入了天然的蜂蜜甜味。口感綿滑,甜度適中。**柚子香橙咖啡梳打 ($56)咖啡梳打加入了柚子和橙子的清新果香,配合一點咖啡的苦澀味,整體非常清爽提神。**炸薯條配蜜糖芥末醬($58)炸薯條份量不小,外酥內軟,搭配特製的蜜糖芥末醬非常美味。**牛油果蟹肉意粉 ($108)意粉煮得恰到好處,配上綿滑的牛油果醬和滿滿的蟹肉碎。再擠一點檸檬汁,令整體層次更加豐富。**牛肉千層麵($98)千層麵皮厚薄適中,每層夾著蕃茄牛肉醬和芝士,味道非常濃郁。另外伴上沙律菜,可以中和味道,整體不錯。

濃郁的咖啡香氣中注入了天然的蜂蜜甜味。口感綿滑,甜度適中。

**柚子香橙咖啡梳打 ($56)

**炸薯條配蜜糖芥末醬($58)
炸薯條份量不小,外酥內軟,搭配特製的蜜糖芥末醬非常美味。

**牛油果蟹肉意粉 ($108)

**牛肉千層麵($98)
2023-06-14
2023-06-12 29 瀏覽
好多食評話佐敦有間文青咖啡店 Heart Coffee, 原來是分有半室外及室內. 半室外可在天氣清涼時飲下嘢Chill 吓, 或在等位時坐吓休息. 所以去食下🍭香煎蟹餅(前菜)-🦀蟹餅是啖啖蟹肉配上脆嫩沙律菜, 再配蕃茄沙沙, 吃後整個口清新哂, 🍭紐澳良雞扒意大利飯 (主食) 🐓友人大推嘅紐奧良雞扒, 味道甜辣特別, 烤得外脆內軟, 雞皮好脆不油膩.🍭美國西冷牛扒🐂選了七成熟, 牛扒肉厚有彈性唔柴,薯菜配搭好健康, 食咗整件扒都冇罪惡感🫡😊🍭洋蔥湯🧅洋蔥湯没有過份的奶油味, 每啖湯都是蔬菜的甜味.

🍭香煎蟹餅(前菜)-🦀

🍭紐澳良雞扒意大利飯 (主食) 🐓

🍭美國西冷牛扒🐂

🍭洋蔥湯🧅
洋蔥湯没有過份的奶油味, 每啖湯都是蔬菜的甜味.

2023-06-02
  • 紐澳良香料雞扒意大利飯
2023-06-11 41 瀏覽
朋友進行緊生酮飲食🥘咁岩發現佐敦有間cafe-Heart Coffee有生酮菜式選擇, 所以決定去試試!🫶🏻餐廳以白色為主調,設計簡約樸素😍門口放左幾張枱,坐户外同樣舒服😁我哋今次叫左生酮冬陰功虎蝦蒟蒻飯同牛油果蟹肉意粉,不過蒟蒻飯冇哂轉左做蒟蒻麵😀冬陰公辣度啱啱好,唔會太spicy ,岩哂d怕辣既朋友,而且味道好濃郁😋值得推薦🙀就連平時唔係食開新酮飲食既我都覺得好好味👍牛油果蟹肉意粉份量適中 😀食落啖啖都有新鮮蟹肉,意粉口感彈牙,再加上牛油果🥑果香味,更加突出左意粉嘅香味嘅層次另外叫咗鮮忌廉加伯爵茶同鮮忌廉加抹茶兩杯生酮飲品,同樣轉左杏仁奶。抹茶味好rich,伯爵茶都好香, 絕對好岩生酮朋友👍收錢位隔離有個凍櫃放左好多款蛋糕,連生酮蛋糕都有,不過已經好飽,下次再黎試過🎂🍰😋😋😋

2023-06-01
🦀🥑大推牛油果蟹肉意粉上碟時 (相入面嘅樣) 以為甘少sauce嘅 點知撈起 好多牛油果同蟹肉喺底ga 好creamy😍 不過無再影lu 因為已經停唔倒口🤣🧅見倒餐牌有洋蔥湯 完全抗拒唔倒 夠濃味 芝士就係toast上面擺喺面 我個人就prefer 厚🧀喺面就ok🥨當然有我最愛嘅pouched 🥚 x salmon sourdough 朋友就推介杯thai latte 🍰最後唔記得叫carrot cake添🥺好似都話係必試😈
🦀🥑大推牛油果蟹肉意粉

朋友就推介杯thai latte

🍰最後唔記得叫carrot cake添🥺好似都話係必試😈
  • 牛油果蟹肉意粉
2023-06-08 40 瀏覽
想同朋友靜靜哋傾吓偈,一路行嚟到佐敦,Cafe坐落係橫街,環境幽靜,望落好舒服就決定試吓~(๑❛ꆚ❛๑)🍽食物👍🏻牛油果蟹肉意粉 $108 7.5/10賣相令人食指大動~個醬汁好Creamy,撈埋一絲絲嘅蟹肉,牛油果唔會打碎晒,保留返口感,至於意粉係我中意嘅口感~唔會太淋👍🏻西冷扒配薯菜黑椒汁 $138 7/10塊西冷有我手掌咁長😂我哋嗌左7成熟,切開見到入面仲係粉嫩的,雖然油香唔重,但肉味好濃唔會韌~👍🏻炒魷桶仔 $68 7.5/10呢個係泰式style魷桶仔,魷桶仔好彈牙,而且份量都幾多,酸酸辣辣好開胃~👍🏻Earl Grey Latte $62 7.5/10伯爵茶獨特嘅香氣,加埋牛奶令口感好順滑,感覺清新!👍🏻Dirty $45 7/10層次分明,咖啡烘焙過嘅香氣同牛奶係絕配⛩環境👍🏻純白嘅裝修加上植物點綴,令成個環境好舒服,如果天氣唔熱坐outdoor位應該會好chill~ 不過呢個夏天就不了🤣💁🏼‍♀️服務👍🏻店員殷勤有禮貌📝總評 7/10食物質素唔錯,而且CP值都幾高~ 環境舒服,有遠離繁囂嘅感覺,好適合朋友之間聚會🥰👛人均消費 ~$230(連加一服務費)⏱繁忙時間限時60分

🍽食物
👍🏻牛油果蟹肉意粉 $108 7.5/10

👍🏻西冷扒配薯菜黑椒汁 $138 7/10

👍🏻炒魷桶仔 $68 7.5/10

👍🏻Earl Grey Latte $62 7.5/10
伯爵茶獨特嘅香氣,加埋牛奶令口感好順滑,感覺清新!

👍🏻Dirty $45 7/10
層次分明,咖啡烘焙過嘅香氣同牛奶係絕配

⛩環境

💁🏼‍♀️服務
👍🏻店員殷勤有禮貌

📝總評 7/10

👛人均消費 ~$230(連加一服務費)

⏱繁忙時間限時60分鐘

2023-06-08 38 瀏覽
Heart Coffee (佐敦)佐敦廟街285號地舖同fd食tea吹下水,附近有好多咪錶位,泊底部車慢慢食下野 飲下coffee,cafe都幾舒服,空間感一流柚子香橙咖啡梳打$56柚子、香橙和咖啡既混合風味非常獨特,口感清新令人耳目一新,帶有淡淡的苦味,非常適合在炎熱的夏季享用,不僅可以解渴,還能讓人感受到清新和舒爽鮮忌廉抹茶$56 忌廉抹茶🍵感覺非常舒服煙三文魚炒蛋白 $88 口感非常柔嫩,多汁且滑溜,煙三文魚的鹹香味和蛋白的清香味也很搭配法式焦糖燉蛋$58入口即化。這道甜點的最大特點就是焦糖醬,蛋黃和奶油的甜味更加突出😀
Heart Coffee (佐敦)
佐敦廟街285號地舖

柚子香橙咖啡梳打$56

鮮忌廉抹茶$56
忌廉抹茶🍵感覺非常舒服

煙三文魚炒蛋白 $88

法式焦糖燉蛋$58
2023-06-07 700 瀏覽
平時都愛去不同的cafe食吓嘢,打吓卡,!今次特登lunch同同事過來佐敦廟街搵食! 近幾年廟街多了很多特式cafe和 餐廳,為一直被認為市井的廟街添了更多文青色彩!位於廟街的Heart Cafe走純白簡潔路線,有點像韓式ins文青風,透明純白的枱椅,配搭簡單室內的綠色植物, 藍色的雷射光管,開放式的咖啡bar, 環境光猛闊落又不失型格,感覺輕鬆舒適 🔮鴨腳木蜜latte  Latte拉花很漂亮耶!我也是第一次嚐鴨腳木蜜,偏甘甜,不過與nutty味較重的咖啡荳又出奇地匹配,鮮奶又打得很綿滑,入口很Silky,絕對是不錯的嘗試啊! 🔮柚子香橙咖啡梳打   亦齊睇已看到顏色一層層,賣相吸引,冷萃咖啡遇上香橙柚子,入口先是咖啡豆香味,之後香橙柚子味會從後而上,微酸清新,層次分明,爽口提神 🔮牛油果蟹肉意粉  Smash Avocado 和蟹肉煮成濃稠的醬汁,十分creamy,而且廚師超良心,蟹肉份量超多,啖啖蟹肉,鮮甜由掛汁,意粉質地煙韌有口感,略加少許鮮檸檬汁,更加清新 🔮香茅豬扒意粉配青咖喱汁  睇落去賣相平平,但真的不可只貌相! 青咖喱汁香茅香和椰香濃郁得來,有種蔬菜的清新甜味,微辣而

🔮鴨腳木蜜latte

🔮柚子香橙咖啡梳打

🔮牛油果蟹肉意粉

🔮香茅豬扒意粉配青咖喱汁
睇落去賣相平平,但真的不可只貌相! 青咖喱汁香茅香和椰香濃郁得來,有種蔬菜的清新甜味,微辣而已,意粉拌勻醬汁,整體味道剛剛好,豬扒醃入味,不可蘸醬汁味道也足夠! 而且分量也不少,足夠兩個女生食!
鴨腳木蜜latte
鴨腳木蜜latte
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥗🥗🥗🥗🥗🍴🍽🍴🍽🍴🍽-有時喺出面食行太多嘢都會擔心夏天嚟到summer body 未ready 🤭,而家好興Keto Diet減肥但出街食未必搵到啱食嘅,逼住要食好多高碳水餐🥲。佐敦一帶都有唔少café,今次嚟到呢間純白小清新風格嘅Heart Coffee, 有生酮& Regular Menu, 俾大家一個食café 都可以keep fit嘅選擇💪。🥢 Super Salad Bowl $88 🆗配料超級豐富,沙律菜夠新鮮同乾淨,另外有啲切碎咗嘅粟米仔同西蘭花增加口感,紫薯好夠甜,仲有好多士多啤梨、藍莓同車厘茄,撈埋以檸檬汁為主嘅沙律油,感覺好清新同健康👍。🥢 泰式青咖哩 金目鱸魚 $128 🆗鱸魚肉質偏實,魚皮煎得香脆,好有口感,整體肉味新鮮,配埋甜甜地嘅青咖哩汁層次更加豐富,又甜又辣幾開胃。配菜有薯仔、紫椰菜同娃娃菜,感覺唔係特別夾同埋烚菜味道一般。🥢 蒜香辣椒魷筒 意粉 $98 🆖魷魚份量都足但略嫌冇烤到乾身,口感有少少黏住,意粉口感唔錯夠彈牙,但略嫌調味有少少混亂,除咗辣味好突出仲見到有好多新鮮香草做點綴,唔係太夾。🥢Carrot cake $48 🆙Cream
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥗🥗🥗🥗🥗🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 Super Salad Bowl $88 🆗

🥢 泰式青咖哩 金目鱸魚 $128 🆗

🥢 蒜香辣椒魷筒 意粉 $98 🆖

🥢Carrot cake $48 🆙
Cream cheese frosting 同蛋糕比例恰到好處,蛋糕肉桂味唔算好濃但勝在nuts夠多味道好香濃,食到中間有見到薄薄嘅紅蘿蔔片,蛋糕面亦配咗酸酸地嘅洛神花瓣,有心思又清新。

🥴評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥴
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥗🥗🥗🥗🥗🍴🍽🍴🍽🍴🍽
Heart Coffee 一直是我 to eat list 之一,今次終於可以食到。餐廳以白色簡約為主,感覺舒適。除了set dinner,也有散點,另外更有keto 餐單。還有多款蛋糕選擇,好吸引點了一個set dinner,先來香煎蟹餅配蕃茄沙沙,蟹餅有絲絲蟹肉,配蕃茄帶點清新。意大利煙肉 雜菌 鴨絲 卡邦尼意粉 $108有溫泉蛋、芝士片、鴨肉、煙肉、雜菌等,份量好豐富,芝士惹味,加入鴨肉幾特別又香,意粉是al dente 比較有嚼勁的質感。蒜香雞翼 $68顏色金黃香噴噴,選擇了蜜糖芥末醬,雞翼外皮好重蒜味,好惹味,內裡雞肉嫩滑。雞扒意大利飯 $148雞扒煎得脆卜卜,意大利飯也是比較有嚼勁的質感,而且少味精健康。甜品是香蕉芝士蛋糕,較少見到的口味,重香蕉味之餘,與芝士比例剛好,超美味推介!

還有多款蛋糕選擇,好吸引

意大利煙肉 雜菌 鴨絲 卡邦尼意粉 $108

蒜香雞翼 $68

雞扒意大利飯 $148

2023-05-29 21 瀏覽
蒜香辣椒魷桶仔意粉呢個真心辣,唔食得辣嘅朋友仔要注意🥵🌶意粉好彈牙,啖啖充滿蒜香味~ 椒魷桶仔份量好多,仲好新鮮,食落勁爽口紐澳良雞扒意粉有2塊雞扒,滿滿紐澳良醬好入味~ 呢塊雞排有驚喜~肉嫩滑多汁👍🏻伴菜無加到多餘嘅醬汁,比較健康👍🏻鴨腳木蜜Latte 鴨腳木蜜好香~Perfect match!咖啡都好香,nutty口味~ 值得飲!Ice Fruit Tea 揀咗菠蘿熱情果味~唔太甜~refreshing!Carrot Cake呢度嘅signature ✨有驚喜💕蛋糕完全唔會乾,夾雜着紅蘿蔔絲同埋勁多果仁,呢個組合再加上cream, 正正子😍Heart Coffee (佐敦)佐敦廟街285號地舖
蒜香辣椒魷桶仔意粉
呢個真心辣,唔食得辣嘅朋友仔要注意🥵🌶

紐澳良雞扒意粉

鴨腳木蜜Latte
鴨腳木蜜好香~Perfect match!
咖啡都好香,nutty口味~ 值得飲!

Ice Fruit Tea
揀咗菠蘿熱情果味~唔太甜~refreshing!

Carrot Cake
呢度嘅signature ✨

Heart Coffee (佐敦)
佐敦廟街285號地舖