2022-02-16 49 瀏覽
我不嬲對韓國嘢冇乜特别喜好不過老婆大人就好like,愛屋及烏嘅我面對韓風嘅飲食當然奉陪,好似喱日行過鰂魚涌的juicy就陪佢一齊叫雞!喱間嚟至韓國嘅果汁店JUICY Fresh Juice Bar喺中環已經試過印象唔錯, 喱日經過就重溫吓箇中滋味啦。見到有juicy lunch價錢好抵食,不過老婆大人想叫個豐富啲嘅juicy chicken combo食我梗係舉腳讚成啦。喱份juicy chicken combo入面有炸一口雞、炸雞柳、芝士波、洋蔥圈同埋炸薯條5款炸物,真係好鬼邪惡不過炸嘢夠香口永遠都係咁吸引嘅。我鍾意飲奶茶不過韓式奶茶真係未飲過,聽聞茶底用咗韓國嘅茶包嚟整,仲有特製奶粉同埋鮮奶嚟沖,估唔到杯茶飲落又幾香滑喎仲唔係好甜飲得過啊。喱個月28號前叫第二杯飲品有半價,老婆大人嗰杯牛油果香蕉奶昔即刻變得勁抵飲呀。JUICY Fresh Juice Bar電話號碼:23860109地址:鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖

JUICY Fresh Juice Bar

電話號碼:23860109

地址:鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖
2022-02-10
10 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2022-02-14 62 瀏覽
下午五點幾,人在鰂魚涌,想坐低舒舒服服食餐安樂茶飯,難矣。有些餓,若然買埋外賣返到屋企,大大話話要兩粒鐘,肚子肯定會投訴。附近好像又無乜小食店可『掃街』,唔通要買個飯盒,企係條街度開餐?好彩,韓國人氣果汁店Juicy近在咫尺,來整杯果汁,吃些小食,搞掂~最緊要先來個Combo醫肚,有雞柳、一口雞、洋蔥圈,以及薯條。從來喜歡吃洋蔥圈,而雞柳與一口雞之間,我對後者較有好感,外鬆脆內鮮嫩,本已好吃,再醮上蜜糖芥末醬,滋味更上一層樓。飲品當然要揀招牌的,芒果乳酪有直豎拇指的標示,就不作他選。其實,呢個組合,肯定穩陣,醒胃好喝,一大杯我竟可以秒速清零,質素可想而知。本月有特別優惠,第二杯飲品半價。朋友的一杯牛油果香蕉奶昔,用上了半隻牛油果,加埋份量十足的香蕉,健康得嚟來夠飽肚,適合減肥的女士當正餐。店子新開業,大玩Gimmick嘢,每週設店長推介特飲,因應當天手路到的優質矜貴水果做材料,如客人能猜出當中的食材,更可獲八折。係呀,家陣大家都要搞盡腦汁,各出奇謀~
下午五點幾,人在鰂魚涌,想坐低舒舒服服食餐安樂茶飯,難矣。

係呀,家陣大家都要搞盡腦汁,各出奇謀~
2022-02-12 60 瀏覽
小時候我很喜歡幫襯有鮮搾果汁的生果檔買飲品,橙汁、蔗汁和甘筍汁也是我的至愛,現世代這類店子已經買少見少了!換來一大堆不太健康的茶飲店,但總有些有新鮮的果汁店給我選擇。像這間有韓國 No.1果汁店連鎖店美譽的JUICY Fresh Juice Bar便是其中一員, 這天走到剛落户鰂魚涌的JUICY就跟車爸爸來嘆杯飲品。 紅色貨櫃箱的裝潢很有韓國味道,店家採用新鮮的生果來炮製果汁更有咖啡、香茶和香港首創的熱飲果汁真的十分破格。除了果汁飲品外店家更供應還有香口的小食,一場來到就點多份Juicy Chicken Combo$68吃啦。Juicy Chicken Combo內分別有炸一口雞、炸雞柳、芝士波、洋蔥圈及炸薯條,份量相當之多很適合多人分享作為晚餐也不為過呢!而我就最喜歡那炸一口雞不油膩之餘更非常Juicy。飲品我選上牛油果香蕉奶昔$46/XL,從來是牛油果粉絲的我對於這Super Food完全沒抵抗力,用上半個牛油果加香蕉來炮製口感超順滑味道香而不過甜,這天下午一杯喝罷超飽肚晚餐也不用吃了!車爸爸是個切頭切尾的奶茶忠粉所以選上韓式熱奶茶$28/XL,用來自韓國的茶包泡製茶底再加上特製奶

車爸爸是個切頭切尾的奶茶忠粉所以選上韓式熱奶茶$28/XL,用來自韓國的茶包泡製茶底再加上特製奶粉和鮮奶調配而成,試上一口茶味挺香濃之餘也夠滑溜,比港式奶茶多上一份清新味道不錯耶

由即日起至2月28日凡購買飲品即可享第二杯可獲半價優惠,另更設有每週店長推介特飲,用當天揀手貨做出期間限定特別飲品, 點了當日的店長推介特飲後店主會先告知特飲的口感與味道,若能猜出當中的食材更可獲得8折優惠,另平凡的飲果汁時間變得充滿樂趣很有意思啊。
2022-02-10
下午茶
有時飲得多廢水偶爾都會想健康下😛好多時會選擇果汁/乳酪類嘅飲品夠哂清新又健康啲~呢間來自韓國嘅果汁店主打新鮮現打果汁之前嚟過香港一段時間而家係鰂魚涌開咗新店🌟襯呢日嚟呢邊食嘢就去試吓呢度嘅果汁每日用新鮮水果製作夠晒天然同真材實料仲有奶昔、乳酪 等等嘅選擇Lunch仲會有Combo包咗一款小食同飲品🥡JUICY LUNCH HKD$48LUNCH SET可以揀雞翼/雞柳/一口雞再配薯條🍟同果汁🍹份量好足夠當LUNCH/TEA都好飽!一口雞配薯條雖然叫一口雞但估唔到都大大甩即叫即炸 雞粒外皮脆口又唔會太厚炸粉雞肉未至於好嫩滑但唔會嚡口😙淋上蜜糖芥末醬酸酸甜甜味道唔錯😍薯條就正常發揮Keep到脆口🥳芒果乳酪呢度嘅水果係每日鮮打芒果同乳酪呢個組合冇得輸啦🥳顏色好搶鏡🌟店員建議先攪勻再飲好重芒果香🥭芒果天然甜味加乳酪帶微酸質感smooth得嚟唔會覺得膩味道好清新夠哂fresh
有時飲得多廢水
偶爾都會想健康下😛
好多時會選擇果汁/乳酪類嘅飲品
夠哂清新又健康啲~

呢間來自韓國嘅果汁店
主打新鮮現打果汁
之前嚟過香港一段時間
而家係鰂魚涌開咗新店🌟

襯呢日嚟呢邊食嘢就去試吓
呢度嘅果汁每日用新鮮水果製作
夠晒天然同真材實料
仲有奶昔、乳酪 等等嘅選擇

Lunch仲會有Combo
包咗一款小食同飲品

🥡JUICY LUNCH HKD$48

LUNCH SET可以揀雞翼/雞柳/一口雞
再配薯條🍟同果汁🍹
份量好足夠
當LUNCH/TEA都好飽!

雖然叫一口雞

加乳酪帶微酸
質感smooth得嚟唔會覺得膩

味道好清新夠哂fresh
2022-02-11 31 瀏覽
呢間以飲料為打主嘅小店,飲品種類繁多,咖啡、奶昔、乳酪、果汁、茶都有‼️仲有小食揀,買嚟當下午茶都幾唔錯☺️依家仲有Sica 應援😍❣️牛油果香蕉奶昔(M) $42兩種味道唔會特別邊隻特出啲,味道好夾😋而且飲得出係真材實料🤩,就算唔太中意牛油果都接受到呢隻味👍🏼中意奶昔嘅朋友值得一試🤤❣️芒果草莓汁 $38味道好濃郁🤩酸酸地嘅草莓加上甜甜地嘅芒果 味道超夾😆啖啖都係鮮榨果汁嘅味道,落足料👍🏼必試‼️❣️Juicy Mega Combo $58裏面有雞柳、單骨雞翼、雞軟骨、雞球,相當豐富😋全部即叫即炸,熱辣辣又脆卜卜🤤單骨雞翼食用方便又嫩,雞軟骨大大粒,雞球有肉汁唔老,雞柳都好嫩🤤仲可以點番茄醬或者芥末醬食 更惹味👍🏼❣️Juicy lunch $48Lunch set係揀一款主食(雞翼/雞柳/一口雞)+薯條同飲品,我就揀左雞柳,有4大條,內質鮮嫩👍🏼薯條冇落鹽,薯仔味濃,可以點番茄醬或者芥末醬食會更美味😋

❣️牛油果香蕉奶昔(M) $42

❣️芒果草莓汁 $38

❣️Juicy Mega Combo $58

❣️Juicy lunch $48
2022-02-06
10 分鐘 (外賣自取)
👍🏻草莓香蕉奶昔 $42雖然個名叫奶昔但其實係果汁沙冰😎將香蕉同士多啤梨攪拌打碎成半沙冰狀口感綿滑,兩者味道都好平均突出酸酸地唔太甜,純天然唔會有人工甜味,好fresh😜味道:7/10性價比:7/10-👍🏻芒果草莓汁 $38芒果同士多啤梨味道都好濃郁,酸酸甜甜咁果汁質地稠身,真材實料冇溝水👍🏻飲落仲咬到啲士多啤梨籽😆兩隻味撈埋一齊飲芒果味會明顯啲味道:7/10性價比:7/10-👍🏻炸雞柳配薯條 $32炸雞柳同薯條都好脆口,炸粉唔會好厚雞柳黎講肉質都算嫩,一啲都唔乾柴😙而且大大條夠厚肉🤪面頭淋上蜜糖芥茉醬,甜甜地醬汁量唔多,淋上面都唔會整到炸雞薯條腍晒不過直接俾個兜仔裝住多啲醬黎點應該會好啲味道:7/10性價比:7/10-📍JUICY Fresh Juice Bar @juicyhk鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #鰂魚涌
👍🏻草莓香蕉奶昔 $42
雖然個名叫奶昔但其實係果汁沙冰😎
將香蕉同士多啤梨攪拌打碎成半沙冰狀
口感綿滑,兩者味道都好平均突出
酸酸地唔太甜,純天然唔會有人工甜味,好fresh😜

👍🏻芒果草莓汁 $38
芒果同士多啤梨味道都好濃郁,酸酸甜甜咁
果汁質地稠身,真材實料冇溝水👍🏻
飲落仲咬到啲士多啤梨籽😆
兩隻味撈埋一齊飲芒果味會明顯啲

👍🏻炸雞柳配薯條 $32
炸雞柳同薯條都好脆口,炸粉唔會好厚
雞柳黎講肉質都算嫩,一啲都唔乾柴😙
而且大大條夠厚肉🤪
面頭淋上蜜糖芥茉醬,甜甜地
醬汁量唔多,淋上面都唔會整到炸雞薯條腍晒
不過直接俾個兜仔裝住多啲醬黎點應該會好啲

鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #鰂魚涌 #鰂魚涌美食 #鰂魚涌好去處
2022-02-07 588 瀏覽
🎉Giveaway🎉🥤JUICY Fresh Juice Bar 📍:鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖⏰:11:00am-9:00pm⭕️:現金、信用卡、Alipay、八達通今次好高興同呢間 @juicyhk 合作舉辦Giveaway🙈等大家都可以試吓呢間韓國連鎖果汁店🥤 主打做輕食既外賣生意 而且佢地飲品既種類好豐富 有鮮榨果汁、奶昔、咖啡同乳酪等 所有食物飲品都係即叫即做 好新鮮熱辣辣 仲會有限時應援 快啲去試吓啦😆🔸食物、飲品方面🔸🍓Strawberry Banana Shake🍌呢杯奶昔有驚喜!味道好天然 真材實料 用左香蕉同士多啤梨製造😆 飲得出香蕉味重 士多啤梨較輕少少 有種酸甜既感覺 mix埋一齊真系好夾!奶昔好杰 味道好豐富!好健康既奶昔👍🏻🥡Juicy Lunch 💰48(雞翼五件+薯條+果汁)Lunch set可以簡雞翼/雞柳或者一口雞 我就叫左雞翼 有五隻單骨雞翼 即叫即炸 好脆口 微辣好惹味🙈薯條係用左粗薯條🍟薯仔味好重 好香脆熱辣辣 配左芥末醬 好惹味🤣飲品我就簡左鮮榨柑橘汁🍊 酸酸甜甜既感覺 用原隻柑渣出黎 好新鮮健康😆🐥Juicy Chicken Combo
🎉Giveaway🎉

🥤JUICY Fresh Juice Bar
📍:鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖
⏰:11:00am-9:00pm
⭕️:現金、信用卡、Alipay、八達通

🔸食物、飲品方面🔸
🍓Strawberry Banana Shake🍌

🥡Juicy Lunch 💰48
(雞翼五件+薯條+果汁)

🐥Juicy Chicken Combo
Combo set裏面有雞粒、洋蔥圈、薯條、炸雞球同單骨雞翼 足足五樣野!!份量超多 岩晒兩個人share😆好邪惡啊 食完飲反杯果汁就岩晒啦👍🏻

#香港美食 #平民美食 #鰂魚涌 #鰂魚涌美食 #香港 #美食 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #Juicy #giveawayhk #giveaway #hkgiveaway #freshjuice #juicyhk #香蕉奶昔 #現金卷 #送禮
2022-02-05
15 分鐘 (外賣自取)
2022-01-30 84 瀏覽
韓國連鎖果汁店殺到黎香港🥤未去過韓國嘅我 第一次試就喺香港了🤣我諗佢應該係主打做Office嘅外賣生意🥡所以我星期六黎就冇咩人 門面用上搶眼嘅鮮紅色❤️喺遠處都會見到👀佢嘅午餐係有 雞翼/雞柳/一口雞 + 薯條🍟+飲品🥤屬於輕食 weekend嘅我晏晝通常都係食少少嘢就算 所以呢個份量完全足夠最後我揀 🟠一口雞(6粒) + 薯條🍟 + 泡沫咖啡 $48店員幫我將芥末醬淋上面 邪惡但係見到都流哂口水了🤣🔸雞粒比想像中更大 而且即叫即炸♨️就算我影完一輪相之後再食都非常香脆 而且啲肉質又嫩又juicy😌🔸薯條係粗薯條🍟一樣香脆 配上芥末醬 變得更豐富了🔸怕奶昔太飽肚 所以今次揀咗咖啡☕️不過不失😉有飽肚小食🧆又有咖啡果汁🧃簡直係上班一族嘅恩物❤️

最後我揀
🟠一口雞(6粒) + 薯條🍟 + 泡沫咖啡 $48

店員幫我將芥末醬淋上面 邪惡但係見到都流哂口水了🤣

🔸薯條係粗薯條🍟一樣香脆 配上芥末醬 變得更豐富了
🔸怕奶昔太飽肚 所以今次揀咗咖啡☕️不過不失😉

有飽肚小食🧆又有咖啡果汁🧃簡直係上班一族嘅恩物❤️
外賣自取
🍗雞柳+薯條✔️雞柳4大條、好Juicy唔嚡✔️薯條香脆、薯仔味好重✔️面頭淋上大量芥末醬👏🏼👏🏼🧀️草莓乳酪✔️飽肚 真乳酪✔️草莓係天然味道✔️無論係做早餐/飲品都一流🥛草莓香蕉奶昔✔️味道自然、飲落好refreshing ✔️香蕉同草莓混合得剛好、唔會太搶鏡人均消費: $30-50Igable打卡度:8/10Taste 好味度:7.8/10Worth revisiting返兜度:8/10
🍗雞柳+薯條
✔️雞柳4大條、好Juicy唔嚡
✔️薯條香脆、薯仔味好重
✔️面頭淋上大量芥末醬👏🏼👏🏼

🧀️草莓乳酪
✔️飽肚 真乳酪
✔️草莓係天然味道
✔️無論係做早餐/飲品都一流

🥛草莓香蕉奶昔
✔️味道自然、飲落好refreshing
✔️香蕉同草莓混合得剛好、唔會太搶鏡

人均消費: $30-50

Igable打卡度:8/10
Taste 好味度:7.8/10
Worth revisiting返兜度:8/10
2022-01-29 50 瀏覽
呢間韓國過江龍果汁店Juicy最近喺鰂魚涌插旗🚩新店除咗賣招牌鮮榨果汁同奶昔外,依家仲有賣埋炸雞薯條,平時lunch叫個lunch set包一杯果汁+小食外賣返去都幾方便,岩哂附近嘅上班人士🌝飲得多廢水/肥仔水有時都想refresh吓架嘛☺️🌝Strawberry banana shake $48+$8呢杯奶昔係用原個水果即叫即打,所以飲起嚟充滿天然嘅草莓🍓+香蕉🍌嘅鮮甜味而且草莓+香蕉真係好夾,不敗組合🌝另外奶昔底都打得幾滑,🤰🏻仲飲到有啲碎草莓同香蕉,增添口感,好真材實料🤩🌝雞柳+薯條lunch set可以揀雞翼 /雞柳/一口雞+薯條,今次🤰🏻揀咗雞柳,雞柳即叫即炸好大條,🤰🏻外賣返到去,雖然凍咗但外皮仲keep到好香脆🤭另外薯條粗幼適中,重點係佢有🤰🏻最❤️嘅蜜糖芥末醬,點埋薯條同雞柳食真係perfect match🌝總結:咁睇好似唔多野食,但因為杯奶昔幾真材實料,所以比想像中飽肚,普通女仔個foodbaby應該可以滿足到😎📍JUICY Fresh Juice Bar (鰂魚涌)鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖
呢間韓國過江龍果汁店Juicy最近喺鰂魚涌插旗🚩
新店除咗賣招牌鮮榨果汁同奶昔外,
依家仲有賣埋炸雞薯條,
平時lunch叫個lunch set
包一杯果汁+小食外賣返去都幾方便,
岩哂附近嘅上班人士🌝
飲得多廢水/肥仔水有時都想refresh吓架嘛☺️

呢杯奶昔係用原個水果即叫即打,
所以飲起嚟充滿天然嘅草莓🍓+香蕉🍌嘅鮮甜味
而且草莓+香蕉真係好夾,不敗組合🌝
另外奶昔底都打得幾滑,
🤰🏻仲飲到有啲碎草莓同香蕉,
增添口感,好真材實料🤩

🌝雞柳+薯條
lunch set可以揀雞翼 /雞柳/一口雞+薯條,
今次🤰🏻揀咗雞柳,
雞柳即叫即炸好大條,
🤰🏻外賣返到去,
雖然凍咗但外皮仲keep到好香脆🤭
另外薯條粗幼適中,
重點係佢有🤰🏻最❤️嘅蜜糖芥末醬,
點埋薯條同雞柳食真係perfect match🌝

總結:
咁睇好似唔多野食,
但因為杯奶昔幾真材實料,
所以比想像中飽肚,
普通女仔個foodbaby應該可以滿足到😎

📍JUICY Fresh Juice Bar (鰂魚涌)
鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖
2022-01-29 75 瀏覽
Juicy係一間韓國連鎖果汁店,之前喺中環同尖沙咀都有開過分店,今次就喺鰂魚涌海灣街立足,岩曬附近返工人士補充下維他命🍎🍊🍋🍑🌟Strawberry Banana Shake本來想試吓牛油果🥑香蕉奶昔,不過驚太Heavy都係試返士多啤梨🍓香蕉🍌奶昔。用上新鮮水果即叫即打,果味重就必然,仲食到粒粒士多啤梨籽。果昔挺順滑唔會太杰身,飲完透心涼☃️🌟雞柳+薯條🍟 Lunch Set呢個Lunch Set有大概5-6條雞柳+ 薯條,夠曬👧🏻食,👦🏻男士們就幾肯定唔夠食!雞柳外層好脆,雞肉質感偏腍身,有啲某連鎖快餐店嘅炸雞口感🍗 粗切薯條炸得夠脆,入口係軟綿綿薯蓉😍 兩種炸物點上蜜糖芥末醬係幾好味🤪

🌟Strawberry Banana Shake

🌟雞柳+薯條🍟 Lunch Set
2022-01-28 43 瀏覽
韓國 No.1 果汁店連鎖店進駐鰂魚涌,除了多款常見果汁外,更有香港首創的「熱飲果汁」,真係夠曬特別呀!Strawberry Banana Shake奶昔即叫即做,一飲就知道係用新鮮生果製成,充滿濃郁香蕉同士多啤梨味,入口絲滑,甜度剛好,一飲便愛上 !Juicy Double炸雞柳+薯條,炸雞柳外衣香脆又吾會好厚,熱辣辣超yummy !

Strawberry Banana Shake

Juicy Double
① 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙗𝙖𝙣𝙖𝙣𝙖 𝙨𝙝𝙖𝙠𝙚 (+$8)// 奶昔是即叫即打的🍓🍌 喝起來天然,不算很甜質感也不會很杰,天然果汁而言蠻好喝的♥︎//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑② 雞柳+薯條𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙨𝙚𝙩 ($48)// 𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙨𝙚𝙩可以揀雞翼/雞柳/一口雞+薯條🍟 今次揀咗雞柳都算幾大條,肉質軟腍好易咬到✨加埋芥末醬係唔錯嘅小食~//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌗🌑.🥤Juicy鰂魚涌海灣街4-6號地舖🍮#aiiifoodie #aiiifoodie_quarrybay #aiiifoodie_鰂魚涌
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙗𝙖𝙣𝙖𝙣𝙖 𝙨𝙝𝙖𝙠𝙚

② 雞柳+薯條𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙨𝙚𝙩 ($48)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌗🌑

🥤Juicy
鰂魚涌海灣街4-6號地舖

🍮#aiiifoodie
  • 雞柳薯條lunch  set
#gianna甜品 #gianna鰂魚涌 #gianna炸雞.1️⃣一口雞+薯條(Lunch set$48)⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)🌙炸雞新鮮炸起!😆外脆內嫩🌙每咬一啖就會有肉汁流出🥰🌙調味唔會鹹!唔驚食完要飲好多水!🌙叫左外賣~係拎返屋企嘅沿路上一直散發香噴噴嘅炸雞味🤤❄️要等幾分鐘~真係會見到店員係入面即叫即炸💗.2️⃣草莓芒果汁(Lunch set$48)⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)🌙明顯兩層果汁顏色!真材實料!🌙果汁味道唔會死甜!🌙啱曬係附近返工返學想補充生果嘅人😆🌙顏色組合好啱打卡~🤩個人認為性價比最高✖️無得揀甜度.位置好近附近寫字樓同學校!lunchtime想食炸物同生果汁嘅好選擇😚而且lunch set仲有雞柳雞翼其他款揀🤤不過聽店員講雞翼會有少少辣~所以就無揀到😬同埋店員服務態度好好👍🏻🎡JUICY Fresh Juice Bar地址:鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖(港鐵鰂魚涌站 A 出口, 步行約4分鐘)#太古cafe #鰂魚涌cafe #太古 #鰂魚涌 #gianna藍色綫 #gianna港島綫 #太古美食 #鰂魚涌美食#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegr
🌙炸雞新鮮炸起!😆外脆內嫩
🌙每咬一啖就會有肉汁流出🥰
🌙調味唔會鹹!唔驚食完要飲好多水!
🌙叫左外賣~係拎返屋企嘅沿路上一直散發香噴噴嘅炸雞味🤤
❄️要等幾分鐘~真係會見到店員係入面即叫即炸💗
🌙明顯兩層果汁顏色!真材實料!
🌙果汁味道唔會死甜!
🌙啱曬係附近返工返學想補充生果嘅人😆
🌙顏色組合好啱打卡~🤩個人認為性價比最高
✖️無得揀甜度

🎡JUICY Fresh Juice Bar
地址:鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖
(港鐵鰂魚涌站 A 出口, 步行約4分鐘)
#太古cafe #鰂魚涌cafe
#太古 #鰂魚涌
#gianna藍色綫 #gianna港島綫
#太古美食 #鰂魚涌美食

#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #hkfood #hkfoodblog #hkfoodblooger #foodphotography #foodie #hongkongfood #chinesefood #localfood #香港美食  #吃貨  #相機食先 #人氣  #甜品  #炸雞 #生果汁