2024-09-16 216 瀏覽
好友生日,知道她是朱古力控,又不想在一般連鎖店購買生日蛋糕,在社交平台搜尋到這間人氣低糖戚風專門店《Kinki Sweet Bakery》,啱晒啦!一於訂購送給好友替她製造驚喜!🎂特濃朱古力香蕉x朱古力脆珠戚風店舖位於觀塘成業街成業工業大廈,都好容易搵,拎嘅時候好期待,估唔到我訂咗個4寸的好重手好有份量,包裝都好精美,好有心思!蛋糕共有4層:有香蕉夾心、朱古力忌廉、朱古力脆珠及朱古力香蕉戚風,店主採用Valrhona朱古力,而且是以全天然食材製作而成,好健康,可以好放心地吃😊朋友收到大表驚喜,下次試吓其他口味先!

🎂特濃朱古力香蕉x朱古力脆珠戚風
朋友收到大表驚喜,下次試吓其他口味先!
2024-09-15 162 瀏覽
小店出品往往都有意外的驚喜🥳 位於觀塘工業區的Kiuki Sweet產品以低糖低油為主🤓 這次訂購了人氣戚風蛋糕,質感輕柔細緻,頗具蓬鬆感,既有外在美也有內在美🫦🫦✂︎❥$𝟰𝟱𝟬 香蕉朱古力戚風蛋糕/𝟰吋◂ ◂ 由朱古力忌廉、新鮮香蕉、朱古力脆脆製作而成🍌🍫 一打開包裝盒,一股濃濃的香蕉朱古力味便撲鼻而來😻 ◂ ◂ 朱古力忌廉幼滑/香蕉爆甜,整個蛋糕充滿著特濃的香蕉朱古力味道🎂 中間加了朱古力脆珠,令蛋糕口感更加豐富👍🏻💕◂ ◂ 最重要是一點都不過甜,吃掉大半個也不覺膩口👅
小店出品往往都有意外的驚喜🥳
位於觀塘工業區的Kiuki Sweet產品以低糖低油為主🤓
✂︎
❥$𝟰𝟱𝟬 香蕉朱古力戚風蛋糕/𝟰吋
◂ ◂ 最重要是一點都不過甜,吃掉大半個也不覺膩口👅
2024-09-15 111 瀏覽
中秋送禮好選擇!!溫馨健康、適合一家大小的hand-made 曲奇x雪花酥禮盒🌝🐰🧚🏻‍♀️柔和的米白色,搭配簡約的線條設計,清新而優雅。禮盒由綠色的繩帶束起,增添了幾分生機與活力;掛有一隻兔子與盛開的花朵的吊牌,可以送上自己的祝福語。🥰禮盒精緻美觀,還透露著細緻與用心,特別適合中秋節佳節的送禮,傳遞這份溫馨的喜悅。禮盒裡包括:🍬-草莓抹茶雪花酥 *3-椰子芒果雪花酥 *3-海苔辣肉鬆雪花酥 *3小小一顆,卻又能吃出滿滿的真材實料,有鹹有甜可供選擇,口感軟韌、有嚼勁,低糖無負擔。個人好喜歡椰子芒果口味,讚。🍪-開心果軟心曲奇 *2-堅果黑芝麻軟心 *2-海燕雙重朱古力軟心 *2軟身曲奇老人小朋友都啱食,低糖低油,用料有誠意,口感豐富,好吃不甜膩,口味都很好吃😋。📍Kiuki Sweet Bakery (觀塘) - 觀塘成業街19-21號成業工業大廈4樓17室
中秋送禮好選擇!!
溫馨健康、適合一家大小的
hand-made 曲奇x雪花酥禮盒

-開心果軟心曲奇 *2
-堅果黑芝麻軟心 *2
-海燕雙重朱古力軟心 *2

2024-09-15 97 瀏覽
男朋友生日揀蛋糕梗係要揀最好嘅比佢,聽朋友介紹依間蛋糕店超高質超好食,同全天然食材,絕對超值。有好多款選擇,而每款都好吸引,超級選擇困難症都發作啦。因為我超中意伯爵荼,男朋友就超中意焦糖,今次揀嘅「招牌海鹽焦糖 X 伯爵荼戚風」完全就中晒我哋想食嘅嘢。包裝用透明盒好有質感,加埋絲帶更加精緻,因為而家天氣熱所以要30分鐘內放返雪櫃,返屋企前先放入冰袋。外表已經好靚好精緻,表層喺海鹽焦糖忌廉唧花,仲有焦糖餅同藍莓做點綴。另外仲有一包獨立包裝嘅蜂蜜焦糖脆脆,包裝袋都有店logo好可愛啊。蛋糕切開有好多層,望落層次分明。首先包圍住蛋糕嘅係海鹽焦糖忌廉,每層伯爵戚風之間仲有牛奶可可脆米醬同埋伯爵奶凍。第一啖當然先試晒所有嘅口味,層次感非常豐富,咁多種餡料互相既唔會搶味而相輔相成地夾。我自己仲中意之後再每層分開嚟將每一種味都唔錯過。忌廉夠軟滑,甜而不膩。戚風蛋糕夠蓬鬆有彈性,夠濕潤唔會好乾身,而且好濃郁嘅伯爵茶味。奶凍嘅茶味都好出,茶濃奶香柔軟嫩滑,奶凍分咗兩層,上層滑捋捋下層有碎茶葉口感好得意。店舖有3款尺寸,因為兩個人食所以預訂咗個4吋蛋糕,本來諗食完晚餐再食可能耍留小小第二日再食,點知最後因

店舖有3款尺寸,因為兩個人食所以預訂咗個4吋蛋糕,本來諗食完晚餐再食可能耍留小小第二日再食,點知最後因為太好食而兩個人光速咁食晒。
2024-09-12
慶祝紀念
生日
  • 招牌海鹽焦糖 X 伯爵荼戚風
2024-09-14 88 瀏覽
📍 Kiuki Sweet Bakery 觀塘📍之前試咗一次軟曲奇,一試難忘,於是就不斷尋找唔同嘅原曲奇去食🤩!留意到呢一間喺觀塘嘅Bakery,主打健康,食材高質又新鮮,而且口味眾多,於是就特登嚟買來試一試。買咗朱古力 & Oreo & 曲奇,各2塊🤩!🍪海鹽朱古力軟曲奇係真材實料嘅軟曲奇😋😋,啖啖香濃嘅朱古力,加上海鹽嘅味道,大正!🍪Oreo朱古力軟曲奇加熱嚟食,朱古力呈寬溶化嘅狀態,加上Oreo碎嘅絕佳配搭,曲奇外脆內,無論係味道定係口感上面都層次豐富!🍪燕麥雜錦果仁軟曲奇食成日都令人會覺得好似好Heavy,但係呢一款就令人有健康嘅感覺,首先係微甜,唔會感覺好漏。另外用料有豐富嘅果仁同埋燕麥,除咗口感多層次,仲有一種健康簡約嘅感覺!呢一款都好推薦!店主好貼心咁樣教我哋點樣加熱嚟食!
📍 Kiuki Sweet Bakery 觀塘📍

買咗朱古力 & Oreo & 曲奇,各2塊🤩!

🍪海鹽朱古力軟曲奇

🍪Oreo朱古力軟曲奇

🍪燕麥雜錦果仁軟曲奇

店主好貼心咁樣教我哋點樣加熱嚟食!

2024-09-06 109 瀏覽
每年諗買咩蛋糕慶祝媽咪生日都好頭痕,因為老人家唔食得太甜。今次竟然比我搵到依間kiukisweet,主打低糖低油配方,仲要有勁多口味揀。我掙扎完之後就訂咗呢個黑芝麻戚風蛋糕。我哋四個人食就揀咗個細嘅四吋蛋糕。個蛋糕🎂有5層,其中三層係抹茶戚風蛋糕,中間夾住拉絲黑糖麻糬,黑芝麻忌廉。食落口感豐富,每一層都好有驚喜。我最鍾意個拉絲黑糖麻糬,口感煙靭,黑糖味濃。黑芝麻忌廉嘅黑芝麻味都好濃郁,但係唔會好甜。呢間蛋糕嘅款式我覺得係真係自創同有心機去整,同埋店主都好有溫馨提示,包裝又好靚,有機會下次都想試埋其他口味。

2024-08-31 131 瀏覽
呢幾年好似比較流行買hand-made cookies & 蛋糕送比人🤔 咁岩想送份禮物比朋友 (同埋自己🤭),知道佢鐘意食曲奇,就search到Kiuki Sweet Bakery!睇佢地官網見到啲曲奇好足料咁,同埋啲款式好岩我地口味😍 我最後買左呢幾款,幾鐘意佢地係獨立包裝,同埋夠大塊同足料👍🏻 🍪 OREO朱古力軟曲奇呢款曲奇外層微脆,裡面柔軟得嚟又有嚼勁。濃郁嘅朱古力味融合OREO碎,啲朱古力豆仲係半溶狀態,齋聞都已經流口水,每一口都係享受😋🍪 燕麥雜錦果仁軟曲奇呢款曲奇比我嘅感覺係好健康🤭食落去啲燕麥好香,同各種果仁一齊,增添咗好多口感。核桃、杏仁等果仁嘅香氣,再加上微微嘅甜味,令呢款曲奇食得健康又滿足🤤🍪 雙重開心果軟心軟曲奇開心果嘅香氣好濃,外層軟糯,連埋內裡嘅餡,口感豐富👍🏻 開心果碎增添咗啲咬口,果香四溢,我地都好鐘意呢款呢款😍見佢地啲蛋糕都好吸引,唔想次次都買連鎖蛋糕,下次試下先😋

🍪 OREO朱古力軟曲奇

🍪 燕麥雜錦果仁軟曲奇

🍪 雙重開心果軟心軟曲奇

見佢地啲蛋糕都好吸引,唔想次次都買連鎖蛋糕,下次試下先😋
2024-08-30 127 瀏覽
KIUKI外脆內嚼勁的軟曲奇獨立包裝,方便享用。Oreo朱古力軟曲奇外脆內軟,咬下去時能感受到外層的酥脆和內部的柔軟。低糖配方並未影響其口感,反而讓人感受到朱古力和Oreo的豐富風味。燕麥雜錦果仁軟曲奇外層酥脆,內部則保持著柔軟的口感,咬下去的瞬間能感受到燕麥的細膩和果仁的脆感,整體口感層次分明。燕麥的自然香氣與各種果仁的香甜味相結合,讓每一口都充滿了堅果的香氣,令人愉悅。由於其低糖配方,不會過於甜膩,使用天然的果乾或少量的蜂蜜來增添甜味,讓人感覺清新而不會負擔。雙重開心果軟心曲奇,外層酥脆,而內部則是柔軟的餡料,咬下去時能感受到不同層次的口感,特別是那種柔軟與酥脆的對比,一試難忘。開心果的香氣濃郁,搭配曲奇的甜味,讓整體風味更加豐富。
KIUKI外脆內嚼勁的軟曲奇獨立包裝,方便享用。

2024-08-28 93 瀏覽
一直有follow 開Kiuki 既社交平台,知道佢地最近有新出自家軟cookies,作為甜品愛好者甘當然要訂黎試下佢啦!貫徹少糖既作風,cookies 唔會太甜太膩。質感黎講少少厚實,建議食之前先用焗爐焗佢幾分鐘,大約165-170度就夠。焗完之後內里有少少流心!好正!口味黎講最中意海鹽雙重朱古力,先係咸甜互相衝擊,之後係濃郁嘅朱古力味,佢仲要係兩隻朱古力,一隻實心一隻軟心,焗完之後仲有少少流心feel,好味!亦都有健康之選 - 燕麥雜錦果仁,滿滿既果仁味,最適合下午茶一件cookies 一杯咖啡甘嘆!另外OREO 朱古力都唔錯,有細細粒既棉花糖係面,仲有OREO 脆脆同埋朱古力軟cookies,層次非常豐富!每一啖都係滿滿的幸福感,中意朱古力既一定要試下!Kiuki 既軟cookies 有唔同口味可以選揀,作為送禮散水都好適合!- 雙重開心果麻糬- 雙重開心果軟心- OREO 朱古力- 肉桂堅果- 堅果黑芝麻- 經典朱古力果仁- 海鹽雙重朱古力- 杏仁朱古力- 燕麥雜錦果仁

- 雙重開心果麻糬
- 海鹽雙重朱古力
- 杏仁朱古力
- 燕麥雜錦果仁

2024-08-28 128 瀏覽
好鐘意食軟曲奇,預先包裝現成軟曲奇已滿足唔到我🙄 為咗滿足對美味新鮮軟曲奇嘅欲望,今次首次訂本地純手工製作品牌Kiuki Sweet Bakery 嚟試~ 訂購Kiuki Sweet Bakery 產品好方便🎁 上鋪頭網站㩒幾吓訂購,跟住就可以去距離觀塘港鐵站幾分鐘步程嘅鋪頭 pick up 現製軟曲奇😉 新鮮軟曲奇買夠6塊就有靚靚盒裝💝 軟曲奇可以常溫放2日,冷藏就放到7日,就算人少少都可以買多幾塊😋今次 order 嘅共3種口味軟曲奇,每口味2塊,試清楚每隻味😝雙重開心果軟心軟曲奇 ($32)近期開心果大熱🥳 Kiuki Sweet Bakery都推出咗最少2款開心果味曲奇產品🍪 開心果軟心絕對唔睇得少,一咬落去,開心果味濃郁至極,咸香滿溢😍 夾埋朱古力粒、開心果粒同朱古力曲奇底,nutty 味爆燈❤️‍🔥 香噴噴😙OREO 朱古力軟曲奇 ($28)味道極具內涵,朱古力味濃郁有緻,食食吓又有少少咸味,味道層次多樣,仲好似紅酒咁,有 aftertaste 🤤  一啲都唔簡單🤗海鹽雙重朱古力軟曲奇 ($28)看似平平無奇,但海鹽、朱古力加上大大杏仁粒嘅化學作用令味蕾大鼓動🎆 竟然衍生神奇

新鮮軟曲奇買夠6塊就有靚靚盒裝💝

軟曲奇6件裝

雙重開心果軟心軟曲奇 ($32)

雙重開心果軟心軟曲奇

OREO 朱古力軟曲奇 ($28)
OREO 朱古力軟曲奇

海鹽雙重朱古力軟曲奇 ($28)
海鹽雙重朱古力軟曲奇
看似平平無奇,但海鹽、朱古力加上大大杏仁粒嘅化學作用令味蕾大鼓動🎆 竟然衍生神奇嘅奶油味😮 各種食材嘅融和簡直好似施魔法咁🫨 好好食,千萬唔可以錯過😖
海鹽雙重朱古力軟曲奇

試過3款Kiuki Sweet Bakery軟曲奇,件件都外脆內嚼勁,各有特色🤩 材料新鮮,應香則香😇 最鍾意被各種材料融和一齊驚艷嘅夢幻感💞 店主喺今次試嘅3款軟曲奇都加咗唔少果仁粒,令軟曲奇嘅口感十分難忘🥹

原來產品一貫係低糖低油配方,迎合唔同人士對健康嘅追求同口味🫶🏻 又多個理由揀佢🤗

📌 Kiuki Sweet Bakery
📍 觀塘成業街19-21號成業工業大廈4樓17室
2024-08-07
2024-08-26 183 瀏覽
今次屋企長輩生日,聽同事介紹觀塘呢間蛋糕店,蛋糕新鮮製作(要提早預訂),而且用料比較健康,就訂一個雜果山x黑糖麻糬戚風比佢老人家食呢個蛋糕外觀已經好靚,好似個生果火山噴晒生果出嚟,提子,藍梅,西柚同等等入面蛋糕係斑蘭口味,我覺得可能係即日製作關係,蛋糕食落好鬆香,斑蘭味道非常突出,夾埋黑糖麻薯糬一齊食,又多咗另一種香甜,麻糬煙煙韌韌,好食。但佢嘅黑糖麻糬又唔會太甜,甚至忌廉都係,但仍然非常好味道,反而低糖令到蛋糕食落唔會咁膩,的確較岩老人家口味。成個蛋糕無論切前切後都係咁靚,顏色鮮艷,斑蘭蛋糕餡真係第一次食,一家人都好鐘意,令我零舍開心。

外賣自取
斑斕椰香×芒果牛乳麻薯戚風 (4吋 2-4人) 係網上見到呢個口味自己已經流哂口水🤓斑斕、芒果、麻薯都好吸睛😂😂當然壽星朋友都ok呢啲味就決定買嚟一試!嗯果然冇失望 入面個layer好足料(圖2 - 雖然技術有限 切得比較肉酸🧸) 成個蛋糕overall都唔算好甜!但斑斕味係好出、芒果甜!仲要最底層有麻薯!跟住橫切面將平日唔會成日食嘅邪惡野一啖食 會好rich好滿足☺️而且!啲cream都幾好食同埋唔會好厚 唔會有好濟嘅感覺🫶🏻.題外話 客服好nice覆得快🫶🏻
斑斕椰香×芒果牛乳麻薯戚風 (4吋 2-4人)

題外話 客服好nice覆得快🫶🏻
今次我買左佢哋的KIUKI外脆內嚼勁的軟曲奇,更配搭自家的調配,低糖配方,精選口味,多重口感。非常適合用嚟做小茶點 、升職餅、散水餅、結婚回禮、禮物、生日小吃🌟KIUKI軟曲奇✅選用日本百年品牌麵粉✅日本零膽固醇油✅無添加物✅全低糖低油✅手工製品✅獨立包裝❌不含防腐劑🌟KIUKI軟曲奇有以下口味供大家選購:雙重開心果麻糬雙重開心果軟心OREO朱古力肉桂堅果堅果黑芝麻經典朱古力果仁海鹽雙重朱古力杏仁朱古力燕麥雜錦果仁

🌟KIUKI軟曲奇

燕麥雜錦果仁
2024-08-04
其他
2024-08-12 87 瀏覽
我朋友買左盒曲奇上嚟屋企一齊食📦🍪 taste and texture 都感覺唔錯。taste 都算係比較低糖,taste 方面雖然有朱古力醬,開心果醬等等嘅味道,但係都唔會甜得太膩、食完要沖口。老婆特別鍾意開心果醬嘅味道,我就比較prefer sea salt chocolate 🍫 係甜中但係有一點點一鹹味。Texture方面,我都係照返佢包裝盒上面嘅指示、用焗爐大約165-170度焗返熱食,味道都均一有好的表現,曲奇餅身就比較鬆軟唔係脆卜卜嗰種,感覺好似冇咁熱氣,哈哈😂

Oreo朱古力
2024-08-08
Oreo朱古力
2024-08-12 116 瀏覽
第二次買kiukisweet既蛋糕,今次試吓新口味黑芝麻系列既黑芝麻奶涷x黑糖麻糬x抺茶戚風蛋糕🍰幾特別,而且濃郁「黑芝麻戚風蛋糕」鬆軟濕潤的抹茶戚風蛋糕, 香濃的黑芝麻奶涷,配上純正黑糖製成的拉絲麻糬正呀😍 最喜歡KIUKI戚風蛋糕的蓬鬆有彈性,而且不太甜。濕潤海綿般的質地加上非常輕盈,一次過食半個都唔覺得有罪惡感😂😂Kiuki 蛋糕除了好看,還要好吃,全天然食材製作而成😉口痕嘅時候都想食得健康啲

• 黑芝麻戚風蛋糕