不想受氣就不要去這間又有買乳酪了!今天和契女吃llao llao, 叫了其中一杯$19的小杯+1個topping。我們不知道原來小杯是不能加水果,只能加醬。一個女仔應該比較新囉,裝好了之後,這位新員工被旁邊哪兇悪女員工看到(看下圖),在眾人面前罵了她一頓,然後叫她整杯丟掉。重新再裝一杯啦給我們。我們說既然裝好了就算了吧,下次知道就好。她最後還是讓那個女孩把那杯乳酪丟掉。他聽到我們好像幫那個新員工,很生氣的跟她講'你去吃飯吧'!很粗魯的把她推開,把她手上的杯搶過來,然後很晦氣的問我們要什麼topping。再用公司規矩教訓我們。我們說算了不跟她講,她就一面不屑的比面色我地看。這種員工態度實在太令人受氣了。買乳酪也要受氣?請到呢啲員工真係慘,不但幫你得罪客人,浪費公司資源,最慘還是令公司明聲受損吧!
不想受氣就不要去這間又有買乳酪了!
2017-05-20
15 分鐘 (外賣自取)
$100 (其他)
2017-05-02 186 瀏覽
一直都好想試llaollao,但香港實在太多食frozen yogurt 既地方,所以一直都無機會試。睇 openrice 見到呢期有買一送一優惠,咁啱同男朋友係銅鑼灣食晚飯,即刻帶佢去試下先。優惠後同medium都係差5蚊,所以最後決定食large size。可以揀3個 toppings,我就揀咗芒果,麥可脆脆同曲奇。芒果好甜好 fresh,麥可脆脆就好似早餐啲cereal咁幾好食,可惜曲奇麻麻地。有小小失望佢哋無 brownie,如果唔係我實揀。

2017-05-02
$25 (其他)
2017-04-10 146 瀏覽
Large-3 toppings ($49)👅之前食過一次😆聽講餅乾醬好味🙈今次就為左個醬再食多次啦😎😎😎今次除左餅乾醬,仲簡左Lotus焦糖餅乾同芒果粒🤗🤗餅乾醬真係唔錯喎😋個醬杰身淋左上雪糕到會變硬左,食落個味似crumbs啲碎碎既味😙可惜硬左就唔夠撈哂啲雪糕食🤔芒果少酸😗😗啲餅碎都唔錯幾有咬口👍🏻至於乳酪雪糕唔算好酸,食落乳酪味都唔算重🤔質地同味道都係鍾情Crumbs多啲🙈🙈但呢個好似抵食過crumbs~
Large-3 toppings ($49)
2017-02-26 183 瀏覽
今日經過見到呢間野 應該開左冇耐 因為之前塊吾覺有 見佢吾算貴就買左黎試味道系吾錯既 吾似系人造味 仲有少少奶味 而且夠酸 都算系大杯 不過個朱古力太濃 姐哂d味整體上都吾錯 只系個員工有少少黑口黑面 但都還好 下次會再去食!

2017-02-26
外賣自取
$29 (宵夜)
2017-01-21 161 瀏覽
肥髀攞成績表唔使返學,帶佢睇戲後佢想食雪榚,呢間乳酪店之前試過另一分店!白綠色主色好搶眼!店面唔大,只做外賣!難得有不同份量嘅杯(以前肥髀食少少都用大大個紙碗,好唔環保!配料都幾多!肥髀細杯裝只要一款配料,店員唧好就交比我!Frozen Yogurt(one topping)($29)簡單唧乳酪,味道酸酸甜甜,不過佢有陣牛奶騷味就唔太喜歡(肥髀又唔覺得有問題)紅莓乾都比得幾多!酸酸甜甜又煙韌,增加口感!整體ok唯一女店員有禮斯文,唧好晒上菜先收錢,唔急又有禮!幾好!好似健康啲嘅雪榚

唯一女店員有禮斯文,唧好晒上菜先收錢,唔急又有禮!幾好!

好似健康啲嘅雪榚
2017-01-13
2017-01-07 168 瀏覽
近嚟又不新嘅FY店出現,當然要去試試啦Frozen yogurt medium200g w/ 3 toppings ($39)Yogurt味濃所以偏酸Frozen yogurt 夠凍唔易溶,口感較似雪芭,食落個質感都厚唔係水汪汪咁加佐芒果(ok甜)、oreo 餅碎(幾大粒,唔係碎到粉咁) 同焦糖餅醬焦糖餅醬好濃好香,雖然比較甜但同frozen yogurt一齊食就中和返!.醬料選擇頗多,toppings以餅碎為主,水果類偏少。
近嚟又不新嘅FY店出現,當然要去試試啦

Frozen yogurt medium
200g w/ 3 toppings ($39)
Yogurt味濃所以偏酸

醬料選擇頗多,toppings以餅碎為主,水果類偏少。
2017-01-06
10 分鐘 (堂食)
2017-01-04 114 瀏覽
以前讀書個陣好興食yogurt,依家想搵間過下口癮都好難。最近銅鑼灣同旺角都開左呢間乳酪專門店,一於去試下!其實配料選擇真係唔算多,一眼睇曬,但似乎加個蓋會衛生D!我地叫左3個toppings中size($39),揀左nutella醬、芒果同焦糖餅碎。如果唔食得太甜,建議叫店員少醬,我地叫左少醬都落左唔少。焦糖餅碎係推介topping黎,同yougurt非常夾,佢用Lotus焦糖餅乾整碎黎造,味道甜甜地。芒果唔太酸,但應該浸過糖水。乳酪蛋糕酸酸地,比較企身,但又唔會易溶,唔錯。By the way,我見到openrice有買一送一coupon,一定再試!😛
其實配料選擇真係唔算多,一眼睇曬,但似乎加個蓋會衛生D!
乳酪蛋糕酸酸地,比較企身,但又唔會易溶,唔錯。
1K
2016-12-22 571 瀏覽
跟友人吃完晚飯後,在時代廣場閒逛,發現來自西班牙的【llaollao】乳酪店。店面簡潔、光鮮,吸引著我們的目光。店員熱情的推介,乳酪是純天然製造,而且標榜低卡路里,必然受愛美的女孩子所追捧。看看Menu,七色芭菲的賣相最精美,奈何只有一個大杯size,我們真的食不完。最後點了Medium size的乳酪,有3個toppings ($39)。Topping大約有二十多種,主要分為做Base的醬料、水果粒及朱古力碎,由於是第一次食,實在有的眼花撩亂。在店員誠意推介下,我們選了人氣的焦糖餅干醬、士多啤梨及果麥朱古力。店員小心翼翼的把toppings逐一放入滿滿的yogurt上,充滿期待的接過後,便禁不著相機先食。乳酪奶滑微酸,入口冰感十足;焦糖餅干醬濃甜、黏稠,味道和黏度頗像拖肥,混合兩者來吃,甜度適中。個人認為乳酪和新鮮水果是最襯的組合,士多啤梨清甜怡人,可惜3片士多啤梨實在太少,不足以滿足胃口。果麥朱古力脆卜卜、有"咬口",味道没有想像中甜,甜度像麥芽糖,滑乳酪配脆朱古力口感不錯。整體來說,乳酪淡甜香滑,愈食愈滋味。但美中不足是醬料也算topping一種,餘下2款配料真的不足以跟配整杯y
乳酪 (3 toppings)
整體來說,乳酪淡甜香滑,愈食愈滋味但美中不足是醬料也算topping一種,餘下2款配料真的不足以跟配整杯yogurt。而且toppings的款式不夠多元化,除了生果和朱古力,建議加入爆炸糖、綿花糖或煙韌粉圓等,營造更豐富口感,食客回頭率才會高。
5 分鐘 (外賣自取)
$39 (宵夜)
2016-12-11 190 瀏覽
Sanum 7層芭菲 $49傳說中既減肥雪糕😂 之前做放題成日聽客講去食減肥雪糕 今次到我食yeah😋 依個新開係Time square既西班牙雪糕😍 用既乾貨同埋醬都係西班牙貨👍 而生果就用香港既 乳酪雪糕仲用左脫脂奶😯 好高鈣😆 食兩杯已經係全日每人既鈣吸收量😯依個雪糕係可以揀兩個topping 3種水果 同埋一個醬 我地揀左白朱古力餅乾🍪 巧克力球🍫 菠蘿奇異果香蕉🍌 同埋焦糖餅乾醬😋 個醬好特別 但勁邪惡啊😈 好濃厚既味道 同乳酪雪糕又幾夾啵 不過就稍甜😛啲topping都ok 最勁既係我地影左陣相 但上面既乳酪雪糕吾易溶👍 不過底下既雪糕就溶溶地啦🙊 不過甘大杯49蚊算平😼 乳酪雪糕自己揀料同埋唧分分鐘都吾止依個價😞 同埋我地兩個人食都有點飽肚感🙈
Sanum 7層芭菲 $49

2016-12-07 122 瀏覽
Wafflellao ($39)見到個個都試新出的日本雪糕🍈蜜瓜包,其實要排隊就燥底的我🙄反而去試左西班牙乳酪🍦品牌 @llaollaohk 新推出的乳酪窩夫!窩夫雖然不是即製,但經翻熱後甚有蛋香和很實在,有點似英式鬆餅的質感,我幾鍾意。而且不會過甜,一啖窩夫一啖乳酪很有冰火的感覺。最重要係乳酪依舊超大杯,再淋上軟硬朱古力醬,好濃的朱古力味,中和乳酪的酸,好滿足。唔好講笑,係飽肚的
Wafflellao ($39)
2016-11-30 135 瀏覽
Very disappointed with the taste and texture of both the yoghurt and chocolate topping. Yoghurt itself was very sour and had an icy texture. Chocolate sauce tasted cheap and fake.
2016-10-23 446 瀏覽
今日經過見新開就去試下啦😛店員又好熱情推介👍其實有好幾款,佢宣傳單張有好多款唔同嘅脆脆同生果,可以有好多唔同嘅配搭😊但就係太多選擇,要左宣傳單張推介嗰款,菠蘿香蕉乳酪,$49😝都幾大杯,味道好普通,原來d菠蘿係罐頭菠蘿🌝d脆胸就比較甜,夾埋d芒果醬,真係幾甜下😂其實cwb食乳酪嘅話希慎有間貴幾蚊但比較高質🙈呢間就普普通通啦,勝在店員夠主動夠nice👍😁
今日經過見新開就去試下啦😛店員又好熱情推介👍
其實有好幾款,佢宣傳單張
有好多款唔同嘅脆脆同生果,可以有好多唔同嘅配搭😊

2016-10-21 218 瀏覽
llao llao 喺時代廣場開第三間分店了!來自西班牙的llao llao (讀YAO YAO) 主打低脂高鈣乳酪🍦,等為食的大家可以食得健康。以每一杯Sanum ($49) 為例,店員表示就有546mg的鈣質,足足係人全日攝取量的55%! 乳酪用脫脂奶做,整體脂肪得1%!不過依然奶味十足,入口香滑,不會過酸。仲有12款來自西班牙的醬& toppings,6款生果比你揀! 我揀左左葵花籽同焦糖脆餅碎碎,加埋榛子朱古力醬,直頭覺得好似飛左去西班牙咁,真係勁大杯,又特別,包你未見過😎!同男朋友share一大杯佢都讚好!勁大杯, 我諗要3個女仔先食得哂!
勁大杯, 我諗要3個女仔先食得哂!
2016-10-19 165 瀏覽
My Order:Medium Frozen Yogurt ($39)Medium Size的Frozen Yogurt可選三款配料 包括醬料選了朱古力榛子醬 朱古力曲奇 草莓這間來自西班牙的乳酪雪糕 愛乳酪之人絕對值得一試 喜歡這裡的乳酪雪糕的酸味 和牛奶夠香濃 雪糕的質地亦很企身不會很快溶掉可惜的是店員倒太多的朱古力榛子醬 眼看倒了兩大勺!朱古力曲奇太硬和實 好像放了很久~ 不過有主角乳酪雪糕的加分 配角不用太在意..
My Order:
Medium Frozen Yogurt ($39)

選了朱古力榛子醬 朱古力曲奇 草莓

可惜的是店員倒太多的朱古力榛子醬 眼看倒了兩大勺!

Frozen Yogurt (Medium)
意..
2016-10-15
Frozen Yogurt (Medium)
2016-10-12 152 瀏覽
前一排好興食呢個FROYO, 但係銅鑼灣太遠啦, 去到銅鑼灣又唔逸得左食, 所以旺角開左分店就一定要試下啦我叫一個Large size, 同朋友一齊Share, 右左白朱古力餅碎, 朱古力醬層次都豐富左好多不過froyo既酸我唔係好鐘意, 都係鐘意奶味重d既froyo多d