2023-11-30 42 瀏覽
離開九龍站圓方食晏,走去不遠的渡船街民區,不乏小店,今日找到一間名叫 Ms Rabbit Studio,每位$98的健康營養午餐,豐富漂亮又美味,最開心是只有300卡路里!同時是運動中心,主力替客人編排減肥療程,食療加運動最有效;如果有時間加$30,即是每位$128,會領着大家做一個鐘伸展運動,然後才食午餐,有時間諗得過。午餐的程序先來一杯奶昔,我們揀了紅豆及火龍果各一,主食可揀麵包或蕎麥麵、配乳酪、一款肉、沙律,最後還有一杯排毒消脂茶。準備得很有心機,賣相漂亮,食物味道很好,我們揀了鴨胸,煎得恰到好處,士多啤梨乳酪或香檳檸檬甜到輕輕的。原來重點是最尾的排毒消脂茶,飲完感覺已經輕咗。主理人非常親切,簡單介紹減重療程及重要性,本身自己是成功例子。

原來重點是最尾的排毒消脂茶,飲完感覺已經輕咗。

2023-11-28
3K
2023-11-24 28 瀏覽
朋友介紹了一間做fitness 嘅店,位置於佐敦區。今日剛好經過,去睇一下環境。地方不太大,適合小組訓練,原來除了firness仲有嘢食,理念在強身健體外,還要在飲食方面注意,推廣輕食文化為主。橫掂來到試一吓。火龍果奶昔原素有火龍果,奇亞籽,仙草,味道非常清新,對腸胃有益。建議主食前先飲,有飽肚感,可減輕食量。合桃麵包芒果檸檬乳酪合桃麵包上塗上薄薄嘅芒果檸檬乳酪,再放上香蕉片,口感層次豐富。三文魚柳採用烤嘅方法,健康有營食法。柚子蜜,豆腐,紫薯蓉豆腐含有豐富蛋白質,紫薯低脂低熱量、又含花青素,配合運動,對身體來說益處無限。Beauty Tea最後一杯消脂茶,含有蘆薈成份,淡淡哋,還不錯。

火龍果奶昔

合桃麵包
芒果檸檬乳酪

三文魚柳採用烤嘅方法,健康有營食法。

柚子蜜,豆腐,紫薯蓉

Beauty Tea
最後一杯消脂茶,含有蘆薈成份,淡淡哋,還不錯。
2023-11-24
幾個月前收到Ms. Rabbit Studio🐰宣傳單張,今日終於上去食個lunch😆,點知好有驚喜😍我選的是合桃法包🥖+ 煙燻雞胸🐔 + 朱古力奶昔🍪🥛😋😋合桃法包 + 煙燻雞胸(伴碟有藜麥沙律菜🥬,紫薯🍠和士多啤梨乳酪🍓)無油健康之餘又好味…朱古力奶昔是必飲之選,黑朱古力配上香蕉🍌,果仁,奇亞籽,和最意想不到的花生醬🥜,好味之餘又飽肚,簡直係-款健康甜品🍨😋,店主還送我1杯排毒美顏茶☕️,草本味道飲落都幾舒服👍🏻…整個lunch set 都只係300kcal咋,食完完全無負擔!店主推介cafe 有個 Stretching 🧘🏻‍♀️+ lunch set ,方便我地D經常坐嘅上班-族,可以食lunch之餘又可以做埋伸展運動keep fit,真係可以慳返唔少時間😆,另外Studio 主打fitness,有唔少keep fit運動班教授,有興趣大家可以同店主查詢呀….推薦大家!🙌🏻🙌🏻地址:佐敦渡船街1-4號金霞閣2樓A室

我選的是合桃法包🥖+ 煙燻雞胸🐔 + 朱古力奶昔🍪🥛😋😋

地址:佐敦渡船街1-4號金霞閣2樓A室
2023-11-17
  • Chocolate  Smoothie
上星期襯住Halloween 去左Ms Rabbit Studio 玩啊~-估唔到地方細細但係原來已經集Fitness Club 同輕食Cafe 於一身,平時有泰拳,Yoga, 各種拉筋同痛症治療班,獨樂樂不如眾樂樂,一班人一齊做運動總比一個人做有Peer Effects ( • ̀ω•́ )✧--如果剩係想去食個Light meal佢地個300Kcal Light Meal 都好有心思,五殼, Yougurt, Meat 同Smoothie 都有齊,嫰焗三文魚,簡單以輕鹽調味,咸香好食。特別大推Smoothie, 當天以火龍果打成的Smoothie底下仲有Chia Seed,特別易有飽足感(๑•̀ω•́๑)今次Halloween Special 仲特別有玩味Tim,增肌減脂就最Perfect(๑ºั╰╯ºั๑)

平時有泰拳,Yoga, 各種拉筋同痛症治療班,
獨樂樂不如眾樂樂,
如果剩係想去食個Light meal
佢地個300Kcal Light Meal 都好有心思,

嫰焗三文魚,簡單以輕鹽調味,
咸香好食。

特別大推Smoothie,

特別易有飽足感(๑•̀ω•́๑)

增肌減脂就最Perfect(๑ºั╰╯ºั๑)
2023-11-04 37 瀏覽
呢間餐廳真係唔係朋友介紹都唔知,主打健身及減脂健康飲食的餐廳。餐廳的裝修風格營造了親切和舒適的私人健身場所氛圍。另外提供多種套餐選擇。小編叫左三文魚柳,搭配芒果乳酪醬香蕉多士。健康得來呢,新鮮又好味😋另外套餐是雞胸蕎麥麵,套餐配有粟米生菜、蕃茄和含奇亞籽的smoothie飲品。這些套餐提供了高蛋白質以及營養豐富的蔬菜和蕎麥麵。餐廳可以滿足健身和減脂的需求,提供方便又健康的飲食選擇。另外餐廳還會舉辦主題節目和工作坊,包括健身示範、健康飲食講座等,讓顧客擴展健康知識和技能。

另外提供多種套餐選擇。

鐘意運動💪又注重健康嘅,一定要來🤩試吓呢間又可以做🥊運動又有飽肚好味🍴嘢食嘅 Café!佢哋👍主打 300Kcal 😊低卡低脂健康午餐🍱,同埋佢哋🥰精心配製嘅多款有營🥤好飲 Smoothie。佢每個🍱午餐都由麵包🥖或者蕎麥蒟蒻麵🍜+乳酪醬+肉食或者素食🍴主菜+沙律菜🥬+Smoothie🥤同埋Beauty Tea🫖所組成,用料十分☺️多元化。尤其係佢哋🥰精心配製嘅多款有營🥤好飲 Smoothie,有成超過🤩10款,而且用咗唔同🌈顏色做主調,梗有一款😋啱你心水!佢哋主要用咗⚫️胡椒同埋芝麻🟡做調味,唔會有肥膩嘅醬汁,🤤入口十分之清新,蕎麥蒟蒻麵🍜配上乳酪醬味道👍亦都好夾,🐓雞肉嫩滑,三文魚🐟香口,加上少少🥬沙律菜同埋半隻烚蛋🥚,啱啱好又唔會太飽☺️,十分之健康輕盈。最後佢哋仲幫我哋用💪 TANITA 專業嘅體組成磅⚖️做咗個簡單嘅😎健康分析,同埋送咗✌️兩張coupon俾我哋下次用添!

午餐
朋友仔最近要食素食無意中openrice 搵到尼間樓上既素食點入口有小小難搵..差d以為去錯地方🤣入到去..我朋友都重係以為我哋係搵錯地方..因為入面係一個fitness 既地方..既然到左都照叫佢地食物我哋early dinner 5點去..無其他人..同佢哋既店長傾下計..先知佢地係為左想人地做完運動之後可以食得健康D..特意安排埋食物..真係好有心..我地叫左兩份300卡路里既餐..再加兩杯飲品本來都驚朋友仔會唔飽..結果我哋係飽到食唔晒🤣食物重要係意外地好味…🥹* Fruit & Nut Bread 雜莓果仁法包* Fresh Original 原味乳酪* Vegetarian BBo Pork W Honey Sauce 蜜汁烤素叉燒* 重有沙律同紫薯蓉* Fruit & Nut Bread 雜莓果仁法包* Fresh Mango 香芒檸檬* Smoked Duck Brcast煙鴨胸* 重有沙律同紫薯蓉【黄黚黚】 Fruiiy Yelow Smoothie 【紅卜卜】 Fruity Red Smoothie 食咗朋友少少素叉燒 ..都係整得好好食..同店主傾偈,佢哋連紫薯
朋友仔最近要食素食
無意中openrice 搵到尼間樓上既素食點
入口有小小難搵..差d以為去錯地方🤣
入到去..我朋友都重係以為我哋係搵錯地方..
因為入面係一個fitness 既地方..

既然到左都照叫佢地食物
我哋early dinner 5點去..無其他人..
同佢哋既店長傾下計..
先知佢地係為左想人地做完運動之後
可以食得健康D..特意安排埋食物..
真係好有心..

我地叫左兩份300卡路里既餐..再加兩杯飲品
本來都驚朋友仔會唔飽..
結果我哋係飽到食唔晒🤣

* 重有沙律同紫薯蓉

【黄黚黚】 Fruiiy Yelow Smoothie
【紅卜卜】 Fruity Red Smoothie
Smoothie

食咗朋友少少素叉燒 ..都係整得好好食..
同店主傾偈,佢哋連紫薯蓉都係自己整嘅..
目的就係想人哋食得健康啲..真係好良心🥹
如果係自己公司附近都有就好啦!
又健康又飽肚 重可以去做運動

Ms.Rabbit Studio
香港九龍佐敦渡船街 14 號 金霞閣 2/ A室
Flat A. 2/1. Golden Cloud Court. 1-1 Ferry St. Kowloon. Hong Kong
2023-10-04
Smoothie
  • 【紅卜卜】 Fruity Red Smoothie
  • 【黄黚黚】 Fruiiy Yelow Smoothie
2023-09-30 28 瀏覽
健康素食、泰拳、瑜伽、gym集為一體的cafe👍創辦人熱愛運動又非常注重飲食健康😄烤焗素魚條藍莓果仁法包配香芒檸檬醬,食之前先飲杯蛋白飲品,佢係由黑芝麻、香蕉、果仁、雲呢拿曲奇和奇亞籽特別製成的,飲完已經有小小飽的感覺,跟住再放些Yogurt製成的香芒檸檬醬和香脆的法包一齊食,最後個素魚條味道一流而且一啲都唔油膩😋三文魚柳藍莓果仁法包配清甜士多啤梨醬,一樣係飲左由抹茶、香蕉、果仁、雲呢拿曲奇和奇亞籽製成的蛋白飲品,飲完好舒服,好好飲,三文魚柳煎得較香👍最後飲埋杯排毒茶就啱啱好啦😁
健康素食、泰拳、瑜伽、gym集為一體的cafe👍
創辦人熱愛運動又非常注重飲食健康😄

最後飲埋杯排毒茶就啱啱好啦😁
2023-09-29
午餐
2023-09-02 32 瀏覽
上星期和同樣在佐敦上班的朋友食lunch,意外發現一間健身小店中的咖啡廳!一入到去,我哋以為自己去錯咗舖頭,見到滿滿都是健身用品,和泰拳沙包🥊,問了店主才知道這是一間混合了健身以及咖啡店的溫馨小店因為是健身教練開的,所以所有食物都非常有營養🌱,而且有很多素食選擇!我們三個人分別選了三個不同的套餐。首先要選擇面或是酸種麵包,之後可以選擇主食,例如素叉燒,三文魚,素三文魚,雞胸等等,最後還有一個健康蛋白飲品以及一杯營養茶!蕎麥麵上淋上滿滿的麻醬,一端上枱邊聞到勁香,雞胸非常之嫩滑,最驚喜的是那一個粟米,不是撈了沙律醬而早撈了Yogurt!!吃落去又好吃又健康!!而孫酸種麵包也是以想不到哋香脆,上面有Yogurt製成的士多啤梨醬,還配上不油膩的素叉燒!本來以為這個份量會不夠飽,但是到最後我們卻是捧腹而回值得稱讚的是那個蛋白飲品🥤,健康之餘又非常好味道,擦破了我對蛋白飲品的認知,小店有健身課以及瑜伽課還有頌缽課,呢間健康的健身室🧘🏼‍♀️又有食物搭配去做減脂還有營養套餐!

2023-08-26 42 瀏覽
超健康素食餐廳~ 餐廳好特別,除咗Cafe部分仲有埋gym 既部分!gym內有瑜伽頌缽,泰拳沙包拳套等~ 餐廳部份係清新嘅日系裝修~ 仲可以坐係窗邊欣賞景色!素食餐內有仲有一杯健康奶昔同埋排毒茶~ 奶昔超味!有芝麻味同埋雲呢拿石榴奇亞子!超級好飲!健康又美味!套餐可以選蕎麥麵或者法式麵包!可以選雞胸鴨胸或者素叉燒~~ 仲有超小油炸素魚或者素牛肉餅!依個健康素食餐好有誠意!粟米係用乳酪mix唔係用沙律醬mix的!蕎麥麵真係好食又彈牙~ 健康又好食!!法式麵包配香蕉真心好好味,個法式麵包好香口!鴨胸好好食! 雞胸好健康!
餐廳部份係清新嘅日系裝修~ 仲可以坐係窗邊欣賞景色!

素食餐內有仲有一杯健康奶昔同埋排毒茶~
奶昔超味!有芝麻味同埋雲呢拿石榴奇亞子!
超級好飲!健康又美味!

套餐可以選蕎麥麵或者法式麵包!
可以選雞胸鴨胸或者素叉燒~~
仲有超小油炸素魚或者素牛肉餅!

蕎麥麵真係好食又彈牙~ 健康又好食!!
法式麵包配香蕉真心好好味,個法式麵包好香口!
鴨胸好好食! 雞胸好健康!
📍 Ms. Rabbit Studio (佐敦)佐敦渡船街1-4號金霞閣2樓A室近掛食得好西多,係時候食返餐健康餐🥗🥙🥦🥬🥒🍅 餐廳係以健康為主,主打以食物結合運動既地方,其望大家可以以健康方式keep fit。仲有好多即製既蛋白杯,有勁多口味!!!而且店主仲有幫我地做健康分析可以更了解自己個身體☺️☺️☺️👉Chill Light MealChill 優質蛋白杯,主菜,Beauty Tea💰98✨Chill 優質蛋白杯(選1口味)😋😋😋😋.5/5白雪雪,係雲呢拿、蕃石榴、香蕉、果仁 、奇亞籽,飲落唔會好甜,好似飲緊奶昔咁,入面仲有奇亞籽,口感超好!好似台式飲品咁,但係係無負擔版,原來飲完會咁飽肚😆✨ 雜莓果仁法包🥖配o香芒乳酪配煙三文魚,daily salad 。個賣相勁吸引,而且好好味🤤!✨ Beauty Tea呢個完全毫無負擔,重點無糖,可以抗氧降膽固醇!勁推!👉Chill Light MealChill 優質蛋白杯,主菜,Beauty Tea💰98✨Chill 優質蛋白杯(選1口味)😋😋😋😋.5/5青嗶嗶,係薄荷朱古力、苦瓜、羽衣甘藍🥬、果仁 、奇亞籽,朱古力味唔會太甜,似飲緊淡版朱
📍 Ms. Rabbit Studio (佐敦)
佐敦渡船街1-4號金霞閣2樓A室

👉Chill Light Meal
Chill 優質蛋白杯,主菜,Beauty Tea
💰98
✨Chill 優質蛋白杯(選1口味)
😋😋😋😋.5/5
✨ Beauty Tea
呢個完全毫無負擔,重點無糖,可以抗氧降膽固醇!勁推!

👉Chill Light Meal
Chill 優質蛋白杯,主菜,Beauty Tea
💰98
✨Chill 優質蛋白杯(選1口味)
😋😋😋😋.5/5
青嗶嗶,係薄荷朱古力、苦瓜、羽衣甘藍🥬、果仁 、奇亞籽,朱古力味唔會太甜,似飲緊淡版朱古力奶昔咁,但真係有滿足感!完全唔覺得自己飲緊蛋白奶!好飲!
✨ 係酸種麵包😍😍配o原味乳酪配三文魚柳+💰20,daily salad ,有齊唔同顏色,可以補充唔同營養。而且好好味🤤!
✨ Beauty Tea
呢個完全毫無負擔,重點無糖,可以抗氧降膽固醇!勁推!

回頭: Yes !!! 可以食呢啲減肥真係好開心,而且環境舒適😆😆😆

#kermit食在佐敦
2023-06-17 77 瀏覽
呢排好多人都知我減緊肥~除左做gym之外,少不免既係健康飲食今日上左去一間主打健康既cafe店主好熱情甘介紹左佢地既理念原來佢地呢到除左食健康餐仲有埋做運動既地方仲見到好多佢地學生既見證相前菜:同朋友試左佢地既Milk shake 朱古力香蕉 shake 加埋花生 好有咬口士多啤梨shake 好似食緊棉花糖既味道主菜:三文魚扒酸種包 上面既醬係吾肥架係用芒果味yogurt 整的//素魚(好似真既一樣)提子合桃包最後仲有一杯排毒茶估吾到甘飽肚又好味又有蛋白質😀真係岩哂我😝呢排都要努力認真反小小🤣🤣Eatclean🫶🏻🫶🏻🫶🏻
呢排好多人都知我減緊肥~
除左做gym之外,

主菜:
三文魚扒
酸種包 上面既醬係吾肥架
係用芒果味yogurt 整的
素魚(好似真既一樣)
提子合桃包

最後仲有一杯排毒茶
估吾到甘飽肚又好味又有蛋白質😀

真係岩哂我😝
呢排都要努力認真反小小🤣🤣
Eatclean🫶🏻🫶🏻🫶🏻
2023-06-12 50 瀏覽
近排食得多油膩嘢,就去試呢間新開餐廳,專負責健康低卡營養餐,清一清近排毒素。✿雜莓果仁法包:包上面有士多啤梨醬和芒果醬 加上香蕉同果仁 會較清新同輕鬆既配搭✿ 是日精選沙律:蛋白同蕃茄配搭 較多水份同蛋白質✿三文魚:煎得較為香 肉質緊實同些少黑椒調味 ✿煙鴨胸:外皮香脆可口 內裏滑嫰 若多煎一會煙熏味更香口✿自家製火龍果奶昔:奶昔加入乳酪、奇亞籽和蛋白粉 有營養之餘 又因有粒粒奇亞籽 有飽肚的感覺✿自家製芒果奶昔:芒果味較為甜 亦有奇亞籽作底 飽肚感upup

✿雜莓果仁法包

✿自家製火龍果奶昔

✿自家製芒果奶昔
:芒果味較為甜 亦有奇亞籽作底 飽肚感upup
2023-05-19 70 瀏覽
今天朋友約我到她學泰拳的ms.rabbitstudio_用膳,原來那studio也推出了一些輕食,提供的為高蛋白低碳餐點。🍽️Set Menu $98包一杯smoothie、法包、醬汁、主菜、沙律及一杯美肌排毒茶,餐點實行高蛋白低碳飲食,而且整個餐都是多菜少肉,當中也有素食選擇,非常適合健康飲食的朋友。🥤他們每日提供三款不同口味的奶昔,我和朋友分別揀選了咖啡朱古力奶昔 & 素.無麩質雲呢拿奶昔,雲呢拿奶昔中加入了奇亞籽及一些碎堅果,口感相當豐富又有飽足感。👍🏼非常推薦他們的雜莓果仁法包,配上南瓜香莤甜味醬及煙三文魚簡直是完美。沙律以時令生果配上低脂希臘乳酪,清新又美味,當日的枇杷令我非常難忘。

🍽️Set Menu $98

2023-05-14 89 瀏覽
日日食食食,都會擔心身形問題,於是今天去佐敦一間樓上店做運動,原來那裡lunch推出一些$98 300kcal的午餐,$98包一杯smoothie、法包及醬汁、主菜及沙律,可以吸收優質蛋白,低碳飲食,多菜少肉,也有素食選擇,很適合正keep fit和喜歡健康飲食的朋友。朱古力奶昔/士多啤梨奶昔/素.無麩質奶昔在set menu中已包括一杯smoothie飲品,低卡路里高蛋白質又好喝,因為加入了奇亞籽,比較有咬口和滿足,士多啤梨味比較清新,朱古力濃郁。每個set可以選擇雜莓果仁法包和原味法包,我喜歡前者,法包有果香和核桃,配上南瓜香茜甜味醬或香檸葉辣蕃茄醬,我也是喜歡前者,甜香的味道比較配合法包。而主菜有雞柳、蝦、parma ham選擇,今天有雞柳,質感實在比較飽肚,高蛋白質。素食方面有蜜汁烤素叉燒和烤焗魚條,比一般同類的少油健康。特別推介special drink是柚子梳打,非常清新解渴,有柚子肉和蘆薈。沙律主要是時令的新鮮生果,色彩繽紛很吸引,配少少乳酪,全部都很鮮甜多汁,特別喜歡枇杷,平時比較少吃到。可以一站式運動和吃健康營養食物,真是一個不錯的選擇。

朱古力奶昔/士多啤梨奶昔/素.無麩質奶昔

可以一站式運動和吃健康營養食物,真是一個不錯的選擇。