2022-12-09
朋友知道我好中意飲奶昔🥰,極度推薦我去試試位於石峽尾呢間餐廳既煙肉花生奶昔🤔 第一次聽到呢個組合,既然今日出開市區,就即管行過黎試下係未真係咁好味。我係周末既lunch hour去食既,大概12:30pm左右到餐廳門口既時候已經坐滿左,要係門口等一陣… 好彩大概等左5分鐘就入得。皇者焦糖花生醬真脆煙肉 ($69)OMG! 呢杯milkshake好震撼&邪惡😈 焦糖花生醬,就咁聽個名就已經fat fat😬 第一啖已經俾果浸濃厚的花生味衝擊到,好rich😋 然後驚喜就黎啦!奶昔中間竟然有煙肉粒粒🫢 係好碎好碎既煙肉粒🤌🏻 我從來無諗過煙肉🥓咁咸都可以整成奶昔,而且個味道又真係唔差。咸咸地既煙肉令到成杯奶昔多左d層次,飲下飲下就無左大半杯😋🐷和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條 ($138 +$10)美式文化又點可以少左burger+薯條🍟🤤 就咁睇個樣已經知道佢juicy 💦 Burger的中間有煎到岩岩好既太陽蛋🍳、半溶的芝士🧀、日本牛肉同埋生菜🥬(好standard的配置)牛肉煎得幾好,咬落好香同埋好juicy,一d都唔乾。而薯條方面,我加左$10要芝士薯條。如果中意芝士既朋友,真係大推👍🏻 佢係
皇者焦糖花生醬真脆煙肉 ($69)
和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條 ($138 +$10)
美式文化又點可以少左burger+薯條🍟🤤 就咁睇個樣已經知道佢juicy 💦 Burger的中間有煎到岩岩好既太陽蛋🍳、半溶的芝士🧀、日本牛肉同埋生菜🥬(好standard的配置)牛肉煎得幾好,咬落好香同埋好juicy,一d都唔乾。而薯條方面,我加左$10要芝士薯條。如果中意芝士既朋友,真係大推👍🏻 佢係幼身既薯條,炸到香脆,咬落脆卜卜,加埋芝士真心正😋