2025-06-02
原來將軍澳中心冇好多商場,仲諗住行吓街,然後食飯,好彩都去咗將軍澳海旁行吓之後去餐廳坐太攰了🤣六點未到就已經坐滿一半食客🙈小誇張😂環境舒服,食物質素都好好😌但感覺服務員態度麻麻露絲瑪利香草燒羊架 $198一定要趁熱食🥳羊架叫咗五成熟,剛剛好,食到用了露絲瑪利香草醃製,烤至外焦裡嫩,肉味濃郁👍🏻搭配新鮮西蘭花和蕃茄仔,美味🤤法式龍蝦湯 +$38餐湯升級為龍蝦湯,值得一試✅龍蝦湯好濃郁又有一絲絲龍蝦肉,好有質口感!黃金虎蝦意大利飯 $128叫咗dinner set,前菜有沙律或者餐湯揀🙈鹹蛋黃好出眾,味道超級正,淡淡汁送飯一流👍🏻 蝦肉鮮嫩,虎蝦有三隻,食到有一隻唔係好新鮮蒜蓉焗生蠔 & 芝士焗扇貝 各+$38蒜蓉焗生蠔絕配,生蠔肥肥的,超級飽滿🤤扇貝大小算大粒,但芝士唔夠香開心果麻糬提拉米蘇 +$48開心果控必食,甜度適中,麻糬分量可以更多,酒香味可以更突出自家製-朱古力榛子蛋糕 +$28新款式🤍榛子加上朱古力蛋糕最後有一層脆脆嘅餅乾,濃郁而不膩,多層口感🙈📍Owens(將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖
露絲瑪利香草燒羊架 $198
法式龍蝦湯 +$38
黃金虎蝦意大利飯 $128
蒜蓉焗生蠔 & 芝士焗扇貝 各+$38
開心果麻糬提拉米蘇 +$48
開心果控必食,甜度適中,麻糬分量可以更多,酒香味可以更突出
自家製-朱古力榛子蛋糕 +$28
📍Owens(將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖