2025-06-02 234 瀏覽
原來將軍澳中心冇好多商場,仲諗住行吓街,然後食飯,好彩都去咗將軍澳海旁行吓之後去餐廳坐太攰了🤣六點未到就已經坐滿一半食客🙈小誇張😂環境舒服,食物質素都好好😌但感覺服務員態度麻麻露絲瑪利香草燒羊架 $198一定要趁熱食🥳羊架叫咗五成熟,剛剛好,食到用了露絲瑪利香草醃製,烤至外焦裡嫩,肉味濃郁👍🏻搭配新鮮西蘭花和蕃茄仔,美味🤤法式龍蝦湯 +$38餐湯升級為龍蝦湯,值得一試✅龍蝦湯好濃郁又有一絲絲龍蝦肉,好有質口感!黃金虎蝦意大利飯 $128叫咗dinner set,前菜有沙律或者餐湯揀🙈鹹蛋黃好出眾,味道超級正,淡淡汁送飯一流👍🏻 蝦肉鮮嫩,虎蝦有三隻,食到有一隻唔係好新鮮蒜蓉焗生蠔 & 芝士焗扇貝 各+$38蒜蓉焗生蠔絕配,生蠔肥肥的,超級飽滿🤤扇貝大小算大粒,但芝士唔夠香開心果麻糬提拉米蘇 +$48開心果控必食,甜度適中,麻糬分量可以更多,酒香味可以更突出自家製-朱古力榛子蛋糕 +$28新款式🤍榛子加上朱古力蛋糕最後有一層脆脆嘅餅乾,濃郁而不膩,多層口感🙈📍Owens(將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖

露絲瑪利香草燒羊架 $198

法式龍蝦湯 +$38

黃金虎蝦意大利飯 $128

蒜蓉焗生蠔 & 芝士焗扇貝 各+$38

開心果麻糬提拉米蘇 +$48
開心果控必食,甜度適中,麻糬分量可以更多,酒香味可以更突出

自家製-朱古力榛子蛋糕 +$28

📍Owens(將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖
2025-06-01 205 瀏覽
之前喺太子已經見過Owens ,嗰陣都幾多人排隊,一直都未試過🤣咁啱佢喺將軍澳開咗分店,就搵日去試吓~佢哋嘅set dinner都幾抵食,包咗餐湯,加甜品同小食都幾抵!❥義大式芝士肉醬焗千層麵肉醬同芝士都好多🤩表層焗得好脆,每一層之間嘅餡料都好飽滿~蕃茄肉醬加芝士嘅配搭經典又好味!超級邪惡🤤❥德國脆皮鹹豬手豬手份量都幾多表皮香脆,肉質都滑嫩,口感唔會嚡配有燒汁同芥茉醬兩款口味任君選擇😆❥脆炸魷魚鬚正常發揮嘅魷魚鬚!可以加一份兩個人一齊share😍❥雙色焗生蠔兩種口味包括蒜蓉同芝士生蠔都幾飽滿燒得好香要趁熱食!❥開心果麻糬Tiramisu佢哋嘅甜品好出名,所以叫咗兩款試吓!呢款會少咗傳統嘅咖啡味,多咗開心果味Cream同cream之間會有麻糬同浸咗Bailey嘅手指餅口感幾特別!❥伯爵茶麻糬卷蛋卷蛋嘅伯爵茶味好香中間有伯爵茶忌廉同麻糬夾心都幾有層次~

❥義大式芝士肉醬焗千層麵

肉醬同芝士都好多🤩
表層焗得好脆,每一層之間嘅餡料都好飽滿~
蕃茄肉醬加芝士嘅配搭經典又好味!
超級邪惡🤤

❥德國脆皮鹹豬手

豬手份量都幾多
表皮香脆,肉質都滑嫩,口感唔會嚡
配有燒汁同芥茉醬
兩款口味任君選擇😆

❥脆炸魷魚鬚

正常發揮嘅魷魚鬚!
可以加一份兩個人一齊share😍

❥雙色焗生蠔

兩種口味包括蒜蓉同芝士
生蠔都幾飽滿
燒得好香
要趁熱食!

❥開心果麻糬Tiramisu

佢哋嘅甜品好出名,所以叫咗兩款試吓!
呢款會少咗傳統嘅咖啡味,多咗開心果味
口感幾特別!

❥伯爵茶麻糬卷蛋

卷蛋嘅伯爵茶味好香
中間有伯爵茶忌廉同麻糬夾心
都幾有層次~
用餐優惠
試食活動
2025-06-01 222 瀏覽
今日同朋友去咗 Owens食晏試咗佢哋嘅 午市套餐同下午茶餐超級滿意 值得推介! 黑松露軟殼蟹意大利飯🦀🍚 軟殼蟹炸得超脆 一啲都唔油膩黑松露醬好香濃 意大利飯煮得啱啱好唔會太淋 仲有少少咬口 正! 美國醬燒BBQ豬肋骨🍖 豬肋骨燒得幾入味 肉質鬆軟 一咬就離骨BBQ醬甜甜哋 我哋仲叫咗個蜜桃香蕉乳酪沙律清新解膩 好夾! 蒜蓉芝士焗扇貝🧀🐚 小食叫咗扇貝 蒜蓉同芝士味超濃扇貝鮮甜 焗得剛剛好 唔會太乾好食到想encore! 甜品加配超抵!🍫🍰 加咗 朱古力心太軟伴雪糕流心效果完美 朱古力味濃郁配雲呢拿雪糕冰火交融!另外試咗 伯爵茶麻糬提拉米蘇茶香突出 麻糬QQ哋 呢個真係我嘅至愛❤️仲有試埋朱古力榛子蛋糕 鍾意食朱古力嘅 一定唔可以錯過套餐亦都跟咗餐飲叫咗 凍檸茶同 青檸梳打 夠晒解渴✌🏻食物質素高 份量足 套餐價錢合理服務好好住將軍澳區想食西餐可以試吓!👍
今日同朋友去咗 Owens食晏
試咗佢哋嘅 午市套餐同下午茶餐
超級滿意 值得推介!

黑松露軟殼蟹意大利飯🦀🍚
軟殼蟹炸得超脆 一啲都唔油膩
黑松露醬好香濃 意大利飯煮得啱啱好
唔會太淋 仲有少少咬口 正!

美國醬燒BBQ豬肋骨🍖
豬肋骨燒得幾入味 肉質鬆軟 一咬就離骨
BBQ醬甜甜哋

我哋仲叫咗個蜜桃香蕉乳酪沙律
清新解膩 好夾!

蒜蓉芝士焗扇貝🧀🐚
小食叫咗扇貝 蒜蓉同芝士味超濃
扇貝鮮甜 焗得剛剛好 唔會太乾
好食到想encore!

甜品加配超抵!🍫🍰
加咗 朱古力心太軟伴雪糕
流心效果完美 朱古力味濃郁
配雲呢拿雪糕冰火交融!

另外試咗 伯爵茶麻糬提拉米蘇

食物質素高 份量足 套餐價錢合理
服務好好
住將軍澳區想食西餐可以試吓!👍
2025-06-01 202 瀏覽
呢間Cafe好抵食呀!午餐、下午茶都好抵食,特別係黑芝麻提拉米蘇,同埋杯蜜桃乳酪,推介推介!另外欣賞佢哋嘅服務態度,平時個啲staff都唔會主動走埋黎幫手加杯水,但佢哋係同事與同事之間好似好friend,跟住聽得出佢哋同啲客都好熟,最重點係佢哋會成日留意吓我哋張枱有冇野要執,加水,幫手拎咁樣,好抵讚!🥗🥗Lunch Set🥗🥗1️⃣蜜桃香蕉乳酪沙律 $62是日餐湯脆炸魷魚鬚(Set) $28黑芝麻提拉米蘇 $482️⃣比目魚扒全日早餐 $983️⃣法式香草燒羊架 $149 是日餐湯法式焦糖燉蛋 $38蒜蓉/芝士焗生蠔(4隻) $68

🥗🥗Lunch Set🥗🥗

3️⃣法式香草燒羊架 $149
法式焦糖燉蛋 $38

蒜蓉/芝士焗生蠔(4隻) $68
2025-06-01 164 瀏覽
幾年前Owens喺太子店起家已經食過,對佢哋優質嘅甜品同埋親切嘅服務印象深刻,估唔到將軍澳開咗分店,即刻同老公去幫襯下。餐廳環境都幾靚,坐位比太子店寬敞、舒適。不過2人枱偏細張,如果嗌得多嘢食就會逼啲!北海道帶子明太子意大利粉好濃郁明太子味,有3粒帶子,忌廉底相當Creamy,都幾大碟,意粉份量一定夠你飽肚,幾好味。是日餐湯忌廉甘筍湯甜甜哋,口感香滑,忌廉比例剛剛好,幾香甘筍味。意式白酒煮蜆每隻都好肥美,肉質飽滿脹卜卜,有淡淡嘅酒香之餘又唔會比啲海鮮搶咗陣味,食落滑嫩彈牙,超級新鮮。蒜蓉 / 芝士焗生蠔呢個好推介要追加,我揀左芝士,芝士味道較淡冇咁濃味,表面鋪滿大量芝士超creamy,生蠔隻隻都好肥美飽滿,真美味又好食,生蠔控唔好錯過。開心果麻糬提拉米蘇外觀精緻討好,上層鋪滿厚厚一層開心果碎,下層係麻糬和海綿蛋糕,唔太甜,有層次感,仲有提拉米蘇嘅綿密柔滑,每一口都能感受到開心果嘅醇厚香味,值得推介。紐西蘭頂級肉眼牛扒(五成熟)可配飯 / 意粉 / 薯菜牛扒正常Size, 熟度剛好,唔會太韌幾易切,配上醬汁味道都唔錯。紫薯芋泥麻糬卷蛋 +$38造型美觀悅目,色澤鮮豔,食落蛋糕柔軟綿滑,雖

北海道帶子明太子意大利粉

忌廉甘筍湯
甜甜哋,口感香滑,忌廉比例剛剛好,幾香甘筍味。

意式白酒煮蜆

蒜蓉 / 芝士焗生蠔

開心果麻糬提拉米蘇

紐西蘭頂級肉眼牛扒(五成熟)
可配飯 / 意粉 / 薯菜

紫薯芋泥麻糬卷蛋 +$38
造型美觀悅目,色澤鮮豔,食落蛋糕柔軟綿滑,雖然紫薯味唔係太突出,但中間嘅麻糬質感就好煙韌,都可以接受。

整體來說,服務人員態度親切,食物質素佷高,價錢公道,整體用餐體驗很愉快,值得推薦給大家。

2025-01-19
下午茶
{由前菜滿足到甜品嘅一餐 - $627}食嘢能夠有一種賓至如歸嘅感覺真係好感動,Owens除咗服務優質,食物質素真心係正!呢度最開心嘅係有好多種唔同嘅小食,麻甩女人最鍾意!未食完呢餐已經睇定食物,計劃下一次再嚟!♦️南瓜忌廉湯是日餐湯,係特濃嘅南瓜忌廉湯,南瓜香甜,作為一餐嘅好開始!♦️酥炸吉列生蠔、水牛城雞翼、意式白酒煮蜆未開始食正餐之前先來三個經典小食,生蠔炸得非常香脆,雖然食得出係來貨,但係炸嘅時間剛剛好,保留到蠔嘅鮮味,值得讚!水牛城雞翼又係炸到非常香脆,調味一流!如果加埋個乳酪醬就天下無敵!意式白酒煮蜆,好香濃嘅白酒香味,呢度嘅特別之處係用唔少嘅蒜頭,除咗蜆嘅鮮味,更加令到成碟餸更加惹味!♦️蒜蓉/芝士焗扇貝兩個人食嘢,最好就係可以每人叫少少,呢度嘅焗扇貝可以兩隻兩隻咁叫!每種味可以叫兩隻,喺豐富嘅晚餐底下淺嘗實在係正!扇貝超級新鮮,意外驚喜係芝士焗嗰隻上面仲有薯蓉,真係令人難忘咁好味!♦️美國牛小排燒汁意大利飯講咗咁耐終於嚟到主菜,牛小排真係有份吸引力,無論點樣煮都係超正,但係配燒汁意大利飯就真係第一次,原來燒汁加埋牛肉汁煮出嚟嘅意大利飯,超級香濃,每一啖都極級
{由前菜滿足到甜品嘅一餐 - $627}

♦️南瓜忌廉湯
是日餐湯,係特濃嘅南瓜忌廉湯,南瓜香甜,作為一餐嘅好開始!

♦️酥炸吉列生蠔、水牛城雞翼、意式白酒煮蜆

♦️蒜蓉/芝士焗扇貝

♦️美國牛小排燒汁意大利飯
講咗咁耐終於嚟到主菜,牛小排真係有份吸引力,無論點樣煮都係超正,但係配燒汁意大利飯就真係第一次,原來燒汁加埋牛肉汁煮出嚟嘅意大利飯,超級香濃,每一啖都極級美味!呢個我覺得大家都要叫一次!

♦️美國安格斯肉眼扒
雖然牛扒係你估得到嘅美味,但係呢度用料新鮮,煮嘅時間剛剛好,超香牛味,而且配菜都炒到熱辣辣,係一份好好嘅牛扒!

♦️伯爵茶麻糬提拉米蘇 + 黑芝麻提拉米蘇
香濃嘅伯爵茶,食落去入面仲有麻糬!呢個提拉米蘇真係好高質,性價比超高!本麻甩非常明白點解啲人專登過嚟食甜品!老闆見我哋食到津津有味,仲請我哋食餐牌仲未見到嘅黑芝麻提拉米蘇,真心受寵若驚,本麻甩更加喜歡食呢個,佢絕對符合香港人對甜品嘅最高評價「唔係太甜」!希望呢一個正式入到餐牌之後我會再叫!

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #Owens (將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖

2025-05-31 104 瀏覽
與好友去將軍澳中心《Owens 》食至愛牛扒和甜品,餐廳環境優雅美觀,坐位寬敞舒適,服務員親切有禮。我們點左兩個晚市套餐(送餐湯/沙律和飲品)餐湯:南瓜忌廉湯:幼滑順喉好好飲。餐湯升級:法式蟹肉龍蝦湯:有鮮甜的真蟹肉,湯底濃郁好好味。煙三文魚沙律:沙律菜新鮮嫩綠,煙三文魚很滑。美國安格斯肉眼牛扒(五成熟):大大塊牛扒,煎得焦香,牛味香濃色澤嫩紅肉質嫩滑,配菜有小薯仔、車厘茄,西蘭花,不點醬汁都好好美味😍露絲瑪利香草燒羊架:有三件羊肉嫩滑多肉汁,配薄荷醬口感清新,小薯仔、西蘭花、蕃茄仔,醬汁美味。蒜蓉、芝士焗生蠔(4隻)蒜蓉焗生蠔肥美肉厚,蒜蓉味清香蠔味鮮甜👍芝士焗生蠔:厚厚芝士很香又滑又好食😋意式白酒煮蜆:肥嘟嘟蜆肉無沙很鮮甜,帶少少酒香味。黑芝麻提拉米蘇黑芝麻味很香又濃,中間有鬆軟的小蛋糕超正🤩朱古力心太軟配雪糕:朱古力蛋糕焗得外香脆,內流出軟滑濃香朱古力漿,配雲呢拿雪糕很夾。💯💕飲品:香蕉朱古力奶昔:味濃香好好飲。芒果奶昔:芒果味濃香甜好味😋

我們點左兩個晚市套餐(送餐湯/沙律和飲品)
餐湯:南瓜忌廉湯:幼滑順喉好好飲。
餐湯升級:法式蟹肉龍蝦湯:有鮮甜的真蟹肉,湯底濃郁好好味。
煙三文魚沙律:沙律菜新鮮嫩綠,煙三文魚很滑。

美國安格斯肉眼牛扒(五成熟):

蒜蓉、芝士焗生蠔(4隻)
蒜蓉焗生蠔肥美肉厚,蒜蓉味清香蠔味鮮甜👍
芝士焗生蠔:厚厚芝士很香又滑又好食😋

意式白酒煮蜆:肥嘟嘟蜆肉無沙很鮮甜,帶少少酒香味。

黑芝麻提拉米蘇
黑芝麻味很香又濃,中間有鬆軟的小蛋糕超正🤩

飲品:香蕉朱古力奶昔:味濃香好好飲。
芒果奶昔:芒果味濃香甜好味😋
  • 意式白酒煮蜆
  • 蒜蓉/芝士焗生蠔
  • 露絲瑪利香草燒羊架
  • 香蕉朱古力奶昔
2025-05-27 155 瀏覽
放工後,來到將軍澳中心一間休閒Cafe食晚餐,晚市套餐性價比算幾高,套餐會有一份主食+餐湯或沙律+飲品,仲可以平價追加甜品和小食,絕對令晚餐可以食得更加豐盛。👫🍽️🧁🍛✨ 美國BBQ醬燒豬肋骨配薯條($178),豬肋骨以先炆煮後焗的方法製作,焗得香口惹味,塗滿了BBQ醬好入味,肉質嫩滑,用餐刀輕輕的一切,已經好易切開,配埋香脆的粗薯條,份量都幾飽肚。🐖🍟✨ 黑松露軟殼蟹意大利飯($142),意大利飯的洋蔥、黑松露、忌廉煮得很入味,口感順滑,軟殼蟹炸得金黃酥脆,口感鬆脆。🦀🍚🥛✨ Oreo奶昔(+$24),Oreo的餅碎融合在奶昔當中,Oreo餅碎增加咗口感,是一杯經典又飲得開心的特飲。🍹🍪✨ 薄荷朱古力(+$20),薄荷朱古力味道清新涼快,忌廉上加上朱古力粉,令外型更好看。🍫🌿✨ 焗芝士&蒜蓉生蠔(+$68/4隻),每隻生蠔的外型肥美,而且多汁豐富。同款的生蠔分別用上兩款不同的醬汁製作,分別是芝士忌廉醬和蒜蓉醬來焗生蠔,芝士口味忌廉混合厚厚的芝士很邪惡。蒜蓉口味釀滿了生蠔,蒜香味濃郁,兩款生蠔都各有特色。🦪🧀🧄✨ 朱古力心太軟伴雪糕(+$48),剛出爐熱辣辣的朱古力心太軟外層微脆,切開後

✨ 朱古力心太軟伴雪糕(+$48),剛出爐熱辣辣的朱古力心太軟外層微脆,切開後朱古力流心即刻湧出,配埋原味的雲呢拿雪糕,冷熱交融。幾有滿足的感覺。🍫🍨

✨ 開心果麻糬提拉米蘇(+$48),提拉米蘇口感柔滑,滿佈開心果果碎,底層麻糬的Q彈口感令整體味道更加豐富,呢個甜品唔止外型靚,味道也有點驚喜。🍰💚
用餐優惠
試食活動
2025-05-26 108 瀏覽
人民入境事務處搬左去將軍澳,之前以為位置好偏僻,今日過黎辦證件發覺原來都好近地鐵站,好方便,附近有將軍澳中心可以行下街食下飯,見到有間西餐廳 Owens, 之前朋友帶過我去太子分店個間食過,感覺吾錯,今日試下呢間分店睇下系咪一樣甘正先二人晚餐:頭盤: 蒜蓉/芝士焗生蠔(4隻)兩款生蠔味道各有特式,新鮮好味。另加$38 追加頭盤意式白酒煮蜆。是日餐湯: 甘筍🥕湯,餐湯濃厚creamy主菜: 美國安格斯肉眼牛扒🥩,牛扒林滑夠肉味,7成熟啱啱好,份量亦足夠,西班牙海鮮🦪🦑飯,每粒飯粒包滿醬汁,飯粒吾會太硬甜品: 牛角🥐窩夫配雪糕,加$38 - 伯爵茶麻糬提拉米蘇,茶味夠濃。🎈Owens唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖

二人晚餐:
頭盤: 蒜蓉/芝士焗生蠔(4隻)
兩款生蠔味道各有特式,新鮮好味。

另加$38 追加頭盤意式白酒煮蜆。

是日餐湯: 甘筍🥕湯,餐湯濃厚creamy

🎈Owens
唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖

2025-05-14
  • 伯爵茶麻糬提拉米蘇
  • 蒜蓉/芝士焗生蠔
人氣高質Cafe最近新推出黑芝麻提拉米蘇,超濃滋味有驚喜!!主菜及前菜都非常有質素,難怪每日都人頭湧湧!!🥰- Set for 2 HK$408 : 🍽️包含2客餐湯/沙律、1款前菜、1款飯/意粉、1款肉類主菜、2杯飲品。- 南瓜忌廉湯 🎃- 蒜蓉及芝士焗扇貝 🐚原隻扇貝口感滿滿,配蒜蓉惹味經典,芝士亦都奶香濃郁!!- 意式白酒煮蜆 🍲蜆肉肥美飽滿,白酒及蒜香佈滿蜆肉超惹味!!- 西班牙海鮮意大利飯 🥘醬汁非常惹味,飯粒煮得入味保持濕潤口感,非常涮嘴!!配料有誠意大蝦、大蜆、青口及魷魚都彈牙,鮮度不錯!!- 美國安格斯肉眼牛扒 🥩一燒完即新鮮上台,肉汁爆發一直滴超誇張!!牛肉香味濃郁,火候控制剛好,煎出半熟細嫩口感!!- 法式蟹肉龍蝦湯 跟餐+HK$38 🦞湯底質感濃厚,每啖都散發龍蝦膏香!!加入鮮味蟹肉碎非常鮮甜,必試!!- 脆炸魷魚鬚 跟餐+HK$28 🦑魷魚鬚都可以炸出鮮味驚喜!!柔軟口感夠新鮮!!- 薯條三兄弟 跟餐+HK$38 🍟超特別配3款點點醬!!Wasabi蛋黃醬微微刺激感,明太子醬咸香惹味,仲有最好食黑松露醬,一次滿足超貪心!!- 朱古力榛子蛋糕 跟餐+HK$28 🍫🍰

- Set for 2 HK$408 : 🍽️

- 南瓜忌廉湯 🎃

- 蒜蓉及芝士焗扇貝 🐚
原隻扇貝口感滿滿,配蒜蓉惹味經典,芝士亦都奶香濃郁!!

- 意式白酒煮蜆 🍲
蜆肉肥美飽滿,白酒及蒜香佈滿蜆肉超惹味!!

- 西班牙海鮮意大利飯 🥘

- 美國安格斯肉眼牛扒 🥩

- 法式蟹肉龍蝦湯 跟餐+HK$38 🦞

- 脆炸魷魚鬚 跟餐+HK$28 🦑
魷魚鬚都可以炸出鮮味驚喜!!柔軟口感夠新鮮!!

- 薯條三兄弟 跟餐+HK$38 🍟

- 朱古力榛子蛋糕 跟餐+HK$28 🍫🍰
甘香朱古榛子力慕絲非常絲滑,加入朱古力脆脆口感豐富!!整體甜中有甘,味道高級!!

- 黑芝麻提拉米蘇 跟餐+HK$48 🍨🖤
芝麻都可以Tiramisu!?入口充滿濃濃黑芝麻風味,細緻軟滑!!咖啡香氣手指餅微甘,與黑芝麻互相交織!!黑芝麻控要試!!

- 香茅生薑蜜 🎋🫚
- 檸檬茶 🍋
2025-05-25 66 瀏覽
將軍澳嘅西餐廳,環境都幾精緻😗簡簡單單嗌咗個一人晚餐 叫做露絲瑪利香草燒羊架🐑羊架總共有三件 嗌咗五成熟,所以啲肉好嫩滑 都燒得幾香🤎肥瘦均勻下低有薯仔配菜 有啲西蘭花🥦可以點燒汁或者薄荷醬加錢轉左個🦞法式蟹肉龍蝦湯🥣又幾有肉味喎 有啲cream嘅感覺另外仲要咗個🦪芝士焗生蠔🧀啲生蠔幾大隻,而且好多汁啲芝士亦都濃郁 口感好豐富💛蒜蓉焗扇貝 扇貝幾彈牙💛食晒啲蒜蓉好正有好多款式嘅甜品, 我就叫咗個開心果麻糬提拉米蘇💚真係幾驚喜 甜品嘅面頭有好多開心果粒粒😌😌下低有順滑creamy 既蛋糕 仲有Mochi開心果嘅味,幾豐富仲飲咗杯黑芝麻拿鐵 好似飲緊芝麻糊一樣
將軍澳嘅西餐廳,環境都幾精緻😗
簡簡單單嗌咗個一人晚餐 叫做露絲瑪利香草燒羊架🐑
羊架總共有三件 嗌咗五成熟,所以啲肉好嫩滑 都燒得幾香🤎
肥瘦均勻
下低有薯仔配菜 有啲西蘭花🥦
可以點燒汁或者薄荷醬

另外仲要咗個🦪芝士焗生蠔🧀
啲生蠔幾大隻,而且好多汁
啲芝士亦都濃郁 口感好豐富💛

蒜蓉焗扇貝 扇貝幾彈牙💛
食晒啲蒜蓉好正

有好多款式嘅甜品, 我就叫咗個開心果麻糬提拉米蘇💚
真係幾驚喜 甜品嘅面頭有好多開心果粒粒😌😌
下低有順滑creamy 既蛋糕 仲有Mochi
開心果嘅味,幾豐富

仲飲咗杯黑芝麻拿鐵 好似飲緊芝麻糊一樣
2025-05-25 71 瀏覽
同老公兩個食真係幾高質,牛扒甜品最正!$266/位高質二人套餐將軍澳OWENS套餐內容詳評前菜▸ 蒜蓉/芝士焗扇貝(4隻)• 份量充足,兩種口味各2隻• 蒜蓉味香氣撲鼻,芝士薯蓉味索晒扇貝汁好正• 扇貝肉厚鮮甜主菜▸ 北海道帶子墨魚汁意大利粉 • 帶子煎至金黃,外脆內嫩• 墨魚汁意粉掛汁完美,不會過鹹,鮮味十足▸ 美國安格斯肉眼牛扒(5成熟) • 火候控制精準,切面粉嫩多汁• 部位靚, 冇得彈甜品▸ 朱古力心太軟配雪糕 • 有流心效果,濃郁朱古力味• 配雲呢拿雪糕冷熱交融▸ 牛角窩夫配雪糕 • 窩夫酥脆, 雲呢拿雪糕• 擺盤精緻▸栗子蛋糕•香濃栗子味, 又唔會太甜•食曬成件都唔覺得膩 飲品▸ 凍檸檬柚子蜂蜜 • 清新解膩,少甜剛好▸ 熱香茅生薑蜜 • 養生之選,薑味溫和不嗆,岩我咳咳地飲 性價比無得輸• 人均$266連加一• 份量足夠兩位成人• 食材質素對得起價位*環境裝修幾靚坐得好舒服*店員體貼服務,值得加分
將軍澳OWENS
套餐內容詳評
前菜
▸ 蒜蓉/芝士焗扇貝(4隻)
• 份量充足,兩種口味各2隻
• 蒜蓉味香氣撲鼻,芝士薯蓉味索晒扇貝汁好正
• 扇貝肉厚鮮甜

主菜
▸ 北海道帶子墨魚汁意大利粉
• 帶子煎至金黃,外脆內嫩
• 墨魚汁意粉掛汁完美,不會過鹹,鮮味十足

▸ 美國安格斯肉眼牛扒(5成熟)
• 火候控制精準,切面粉嫩多汁
• 部位靚, 冇得彈

甜品
▸ 朱古力心太軟配雪糕
• 有流心效果,濃郁朱古力味
• 配雲呢拿雪糕冷熱交融

▸ 牛角窩夫配雪糕
• 窩夫酥脆, 雲呢拿雪糕
• 擺盤精緻

▸栗子蛋糕
•香濃栗子味, 又唔會太甜
•食曬成件都唔覺得膩

飲品
▸ 凍檸檬柚子蜂蜜
• 清新解膩,少甜剛好

▸ 熱香茅生薑蜜
• 養生之選,薑味溫和不嗆,岩我咳咳地飲

性價比無得輸
• 人均$266連加一
• 份量足夠兩位成人
• 食材質素對得起價位

*環境裝修幾靚坐得好舒服
*店員體貼服務,值得加分
美國安格斯肉眼
牛角窩夫配雪糕
朱古力心太軟配雪糕
自家製-日本栗子蛋糕
北海道帶子墨魚汁意大利粉
2025-05-17
5 分鐘 (堂食)
美國安格斯肉眼
牛角窩夫配雪糕
朱古力心太軟配雪糕
自家製-日本栗子蛋糕
北海道帶子墨魚汁意大利粉
  • 美國安格斯肉眼牛扒
🐼 約咗朋友dinner,佢住將軍澳,於是🐼 就推介一間之前去過感覺好舒服、服務態度好好嘅西式cafe。因為佢好適合兩個女仔慢慢坐喺度傾計 ah ☺️🐼 食飯大多數都係有set 叫set,唔洗煩 😂 Owens set dinner $408 兩位,食物全部味道好好,而且賣相精美 。頭盤 Starter- 蜜糖柚子雞翼(4隻)- 薯條三兄弟 跟餐 + $38.0雞翼即叫即炸,好香脆,加上面頭嘅柚子醬,好惹味 😍 薯條有跟幾個醬,每一個都好有特色,黑松露醬經典、芥末醬清新、明太子醬香濃有驚喜。主菜 Main course- 龍蝦汁虎蝦闊條麵- 徳國脆皮鹹豬手闊條麵每條都沾上咗好鮮味嘅龍蝦汁 👍🏻 份鹹豬手傻咗 🤣 勁大份,好多肉,豬手皮又薄又脆卜卜,食落冇油膩感。甜品 Dessert牛角窩夫伴雪糕,凍冰冰嘅雪糕配搭外脆內軟嘅 croffle,呢個配搭唔會錯!另外仲有單點嘅 黑芝麻提拉米蘇 $48 —— 黑芝麻味好香濃,聽講食得多黑芝麻頭髮會亮麗啲,唔知係唔係嘅呢?☺️

頭盤 Starter
- 蜜糖柚子雞翼(4隻)
- 薯條三兄弟 跟餐 + $38.0

雞翼即叫即炸,好香脆,加上面頭嘅柚子醬,好惹味 😍

主菜 Main course
- 龍蝦汁虎蝦闊條麵
- 徳國脆皮鹹豬手

闊條麵每條都沾上咗好鮮味嘅龍蝦汁 👍🏻

甜品 Dessert

2025-05-24 53 瀏覽
週末嚟到將軍澳中心Owens餐廳….簡約現代嘅裝潢搭配柔和嘅燈光….用餐氛圍好舒適….食物質素都唔錯….今次試咗佢哋嘅二人餐….整體來講幾滿意….🐾 餐湯同沙律🥗新鮮沙律搭配酸甜醬汁….蔬菜爽脆開胃….薯仔濃湯口感綿密順滑….香氣濃郁🐾蒜蓉芝士焗扇貝扇貝飽滿鮮甜…..蒜蓉同芝士嘅香味同扇貝好夾….🐾西班牙海鮮飯🍛西班牙海鮮飯有驚喜….source 味道好好….海鮮份量足….蝦、蜆同青口新鮮….🐾美國安格斯肉眼牛扒 🥩叫左七成熟….肉質柔嫩多汁….外層微焦…..配埋黑椒汁好惹味….🐾牛角窩夫配雪糕窩夫外脆內軟….搭配香草雪糕香滑….🐾開心果麻糬提拉米蘇開心果味香濃….麻糬煙煙韌韌….同傳統嘅Tiramisu好唔同….仲有好多開心果碎係面增加口感….值得一試…🐾 朱古力榛子蛋糕朱古力榛子慕絲好滑…加埋朱古力脆脆…口感好豐富🐾凍檸檬柚子蜂蜜/凍香茅生薑蜜 🍹好清新…甜度適中…尤其香茅生薑蜜有少少薑嘅辛辣…飲落好舒服…

🐾 餐湯同沙律🥗

🐾蒜蓉芝士焗扇貝
扇貝飽滿鮮甜…..蒜蓉同芝士嘅香味同扇貝好夾….

🐾西班牙海鮮飯🍛

🐾美國安格斯肉眼牛扒 🥩

🐾牛角窩夫配雪糕
窩夫外脆內軟….搭配香草雪糕香滑….

🐾開心果麻糬提拉米蘇

🐾 朱古力榛子蛋糕
朱古力榛子慕絲好滑…加埋朱古力脆脆…口感好豐富

🐾凍檸檬柚子蜂蜜/凍香茅生薑蜜 🍹

喺單車館踩完單車,黎試吓呢間朋友推介嘅Cafe。$408既二人餐,有湯/沙律、頭盤、主食、甜品、飲品,升級都好經濟! ▪️蘑菇忌廉湯▫️沙律頭盤:蒜蓉 /芝士焗生蠔(4隻)以為只可以揀一款味? 原來可以雙拼,啱晒我兩樣都想試😍4隻焗蠔脹卜卜仲熱辣辣。芝士層焗到微焦,蠔肉juicy無縮水,蒜香夠晒惹味。西班牙海鮮飯虎蝦大隻,魷魚圈彈牙,仲有沙白、青口。金黃色醬汁,米飯粒粒飽滿,上面灑上藏紅花,賣相唔錯👍🏻美國安格斯肉眼牛扒5成熟,切開粉嫩熟度掌握得好,肉質鬆化夠牛味,炭燒香又有脆邊。仲有薯仔西蘭花伴碟呢個價錢跟餐甜品竟然有牛角窩夫配雪糕,Croffle 有牛油香,外脆內軟! 加$48 Upgrade 朱古力心太軟配雪糕一切開,朱古力流出,合格✅朱古力夠濃加埋雪糕,冷熱交融💕想再滿足d,再加$48開心果麻糬Tiramisu💚面上面鋪滿果仁碎,中間加入煙韌麻糬,開心果creamy感平衡得啱啱好! 飲品點了(凍)檸檬柚子蜂蜜 ,(熱)香茅生薑蜜,都唔洗加錢! 埋單計埋加一人均$250左右,份量夠,服務好,一定會再黎❤️
喺單車館踩完單車,黎試吓呢間朋友推介嘅Cafe。

▪️蘑菇忌廉湯
▫️沙律

頭盤:蒜蓉 /芝士焗生蠔(4隻)
以為只可以揀一款味?
原來可以雙拼,啱晒我兩樣都想試😍
4隻焗蠔脹卜卜仲熱辣辣。
芝士層焗到微焦,蠔肉juicy無縮水,
蒜香夠晒惹味。

西班牙海鮮飯
虎蝦大隻,魷魚圈彈牙,仲有沙白、青口。
金黃色醬汁,米飯粒粒飽滿,上面灑上藏紅花,賣相唔錯👍🏻

美國安格斯肉眼牛扒
仲有薯仔西蘭花伴碟

呢個價錢跟餐甜品竟然有牛角窩夫配雪糕,
Croffle 有牛油香,外脆內軟!

加$48 Upgrade 朱古力心太軟配雪糕
一切開,朱古力流出,合格✅
朱古力夠濃加埋雪糕,冷熱交融💕

想再滿足d,再加$48開心果麻糬Tiramisu💚