2016-06-06
聽聞旺角開左飲手工啤酒既店,咁朋友話鐘意飲就去試下佢。。。覺得有趣係佢既鋪名原來用一隻波鞋設計,開頭冇仔細咁睇佢個鋪名,都幾得意。。。一入去放左好多jordan鞋係到,我唸店主應該幾鐘意藍球。。剛入門口以為只有一層,如果得一層,我唸我唔會入去食,因為地下以高檯既形式比人坐,但都有點迫,好彩佢樓上都仲有幾張檯,但都係好迫。。。空間感唔多。。而且音樂太大聲,傾唔到計。。。坐抵左就開始唸下食咩,又叫個侍應介紹下,因為啤酒種類太多。。。因為唔知點叫好。。。咁侍應推介左個蟹餅,羊柳,鴨胸。。手工啤酒叫high wire同一支sake柚子酒。。。咁個手工啤的確係幾滑,加上帶有甜甜既甜味,聞落仲好有果香味,呢款手工啤酒岩女仔飲。。食物方面真係要改善下,首先唔夠熱,二黎蟹餅煎得太乾身,冇咩蟹肉味。。。羊柳overcook得好緊要,熟到根本咬唔到,個鴨胸又過生,生到好似冇煮過咁。。。所以係到飲酒係ok既,但食物真係要改善下,因為飲啤酒,都想搵d香口菜黎送下酒。。。p.s. 好想表揚下個女侍應,佢對自己間店既啤酒都幾熟悉,亦好有耐性解釋唔同既手工啤有咩唔同口味,講真要記得晒一d都唔易,而且佢態度好有善,
p.s. 好想表揚下個女侍應,佢對自己間店既啤酒都幾熟悉,亦好有耐性解釋唔同既手工啤有咩唔同口味,講真要記得晒一d都唔易,而且佢態度好有善,非常唔錯。。。。