2024-10-25 10 瀏覽
🦋自己好鍾意食蝴蝶酥,放工行過天星碼頭見到THE 24 . ST 推出左香港特色蝴蝶酥禮盒,包裝好靚之餘,仲集合左香港既景點,用黎送禮岩哂👍🏻✨香港特色蝴蝶酥禮盒5款口味:黑白芝麻味噌、經典糖不甩、金沙櫻花蝦、荔枝紅茶,蕃茄芝士1️⃣ 黑白芝麻味噌:芝麻味濃郁,加上日本無添加既八丁味噌2️⃣經典糖不甩 : 花生粒、椰絲、白芝麻,微微焦香口感豐富3️⃣金沙櫻花蝦:鹹鮮香脆的櫻花蝦,入口鬆化4️⃣荔枝紅茶 : 荔枝乾清香,配合濃郁香醇的紅茶,茶香滲有淡淡的荔枝果香5️⃣ 蕃茄芝士:🍅蕃茄既酸甜味配上咸香既芝士,兩種味互相平衡融合🇭🇰香港製造 🙅🏻‍♀️ 無添加防腐劑

✨香港特色蝴蝶酥禮盒

1️⃣ 黑白芝麻味噌:芝麻味濃郁,加上日本無添加既八丁味噌

3️⃣金沙櫻花蝦:鹹鮮香脆的櫻花蝦,入口鬆化

🇭🇰香港製造

🙅🏻‍♀️ 無添加防腐劑

2024-10-14 21 瀏覽
今日到K11Art Mall Shopping,在B1樓層發現了新開的這間The 24.ST,之前在朗豪坊見到已經想買,所以今次不容錯過!我比較貪心,想試多種口味,所以選擇了「綜合口味蝴蝶酥」,有原味、蘋果山楂、三星蔥芝士、日本柚子香梨、日本黑豆芝麻蝴蝶酥,五款之中,我最愛三星蔥芝士味,巴馬臣芝士味道非常香濃,而且仲帶有三星蔥味,食到唔停得口!而蘋果山楂蝴蝶酥,酸酸甜甜好開胃!這個品牌果然做到以四季間的「根、苗、花、果」為靈感的美味!而且產品包裝精美,買來送給別人,確是一個好選擇!

2024-08-25 18 瀏覽
今日行過K11 ,見到呢間之前好多人去買過,今日買來試吓,$59有九塊蝴蝶酥,買咗柚子香梨味,食落去我覺得係幾鬆脆嘅,幾濃嘅柚子味幾清新,但係食唔出有香梨味🤪咁可以寫柚子味就算😜
2024-08-03 26 瀏覽
一年容易又中秋🥮中秋就黎到,要分享一下甜甜蜜蜜比身邊既親戚好友,獨立包裝既蝴蝶酥絕對首選, 同Lisa 一樣中意新野既話,本地品牌 The24.ST 都可以試下 The24.ST 的口味相當創新, 係香港首間融合四季與二十四節氣理念嘅餅禮專門店。 產品以植物「冬、春、夏、秋」所經歷的「根、苗、花、果」四個成長階段為靈感,研製出四季主題口味嘅蝴蝶酥。今次同Lisa試左《烈日花開。月蟬嗚夏》既荔枝紅茶☕️味荔枝紅茶蝴蝶酥禮盒,一盒有9片,獨立包裝,可以分享比唔同朋友,荔枝既水果甜味加上淡淡的紅茶茶味,整體唔會太甜,蝴蝶酥香脆可口,食多二片都唔會太漏😋😋其它口味仲包括😛日本柚子香梨金沙櫻花蝦三星蔥芝士日本黑豆芝麻蕃茄芝士等口味精美禮盒裝: $59/9塊其他口味,可以睇返網站介紹

今次同Lisa試左
《烈日花開。月蟬嗚夏》既荔枝紅茶☕️味

😋其它口味仲包括😛
日本柚子香梨
金沙櫻花蝦
三星蔥芝士
日本黑豆芝麻
蕃茄芝士等口味
精美禮盒裝: $59/9塊
其他口味,可以睇返網站介紹
創新口味手工蝴蝶酥
創新口味手工蝴蝶酥
2024-07-06 59 瀏覽
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼以四季為靈感,主打手工蝴蝶酥嘅「THE 24 . ST」最近喺尖沙咀開了新分店🎉多款獨創口味任君選擇,滿足不同喜好♥️配以精緻禮盒,獨立包裝,送禮皆宜☺️最重要係所有商品都由本地製造,而且無添加防腐劑,誠意推薦📢🔸雜錦蝴蝶酥禮盒($109/15件裝)▪️原味蝴蝶酥每塊都呈現金黃酥皮色澤及鬆化酥脆口感💋外層灑上甘蔗糖粒,烘焙後帶微微焦香,係四季皆宜嘅伴手禮好選擇🙆🏻‍♀️▪️蘋果山楂蝴蝶酥蝴蝶酥將蘋果及山楂完美融合,絲絲酸甜中滲透出清新蘋果果香🍎配上香脆酥皮,不論味道或口感層次都相當豐富呢🙌🏻▪️三星蔥芝士蝴蝶酥此款加入自家製鵝油、三星蔥及巴馬臣芝士🧀入口盡是鵝油香蔥及醇厚芝士嘅濃郁香氣,獨特嘅鹹香滋味令人一試難忘💥▪️日本柚子香梨蝴蝶酥內餡蜜餞柚子果醬由日本高知縣優質金黃香柚製成👍🏻再加入滋補潤肺嘅香梨,交織出清新酸甜嘅果香味😽▪️日本黑豆芝麻蝴蝶酥酥皮製作用心🥳選用日本頂級丹波黑大豆及黑芝麻,經低溫煎焙再研磨成粉末,並加入蔗糖混合而成,營造出馥郁香濃嘅風味✅▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

🔸雜錦蝴蝶酥禮盒($109/15件裝)

▪️原味蝴蝶酥

▪️蘋果山楂蝴蝶酥

▪️三星蔥芝士蝴蝶酥

▪️日本柚子香梨蝴蝶酥

▪️日本黑豆芝麻蝴蝶酥

外賣自取
🔸獨特口味!本土製造🇭🇰🔸THE 24 . ST主打多款酥餅茶禮,以四季為靈感,創造多款特色口味,手工蝴蝶酥新鮮製作,仲有焦糖脆撻,全部香港製造,好有心思,支持max!—— 雜錦蝴蝶酥禮盒 $109好精美嘅禮盒✨✨✨送禮散水餅都好得體一盒有齊5款口味蝴蝶酥冇平時食到咁甜膩同時又保有酥脆口感牛油味恰到好處任由各式口味發揮最鐘意蘋果山楂,內層山楂薄薄一層好有嚼口,酸甜開胃;三星葱香味撲鼻而來,仔細一睇,見到蝴蝶酥中間夾雜一層芝士層,心思滿滿;柚子香梨清香甘甜,內餡香酥乾糯;黑豆芝麻,濃郁香醇,同蝴蝶酥配搭係不二之選✧ 原味蝴蝶酥 ✧ 蘋果山楂蝴蝶酥 ✧ 三星蔥芝士蝴蝶酥 ✧ 日本柚子香梨蝴蝶酥 ✧ 日本黑豆芝麻蝴蝶酥 🌟推薦指數:9/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍 THE 24 . ST (尖沙咀)尖沙咀天星碼頭1樓KP-39A號舖🔎分類搜尋:#FTHK_尖沙咀 #FTHK_甜品
🔸獨特口味!本土製造🇭🇰🔸

✧ 日本柚子香梨蝴蝶酥
✧ 日本黑豆芝麻蝴蝶酥

🌟推薦指數:9/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 THE 24 . ST (尖沙咀)
尖沙咀天星碼頭1樓KP-39A號舖
🔎分類搜尋:#FTHK_尖沙咀 #FTHK_甜品
蘋果山楂蝴蝶酥
  • 三星蔥芝士蝴蝶酥
  • 日本柚子香梨蝴蝶酥
  • 日本黑豆芝麻蝴蝶酥
2024-06-28 92 瀏覽
THE 24. ST🦋📍 香港尖沙咀天星碼頭1樓KP-39A號舖(港鐵尖沙咀/尖東站L5出口,步行約8分鐘)▪️另外太古城、朗豪坊、K11購物藝術館都設有分店🛍️。♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎最近有唔少外地既朋友,問我香港🇭🇰有咩特色既手信?🤔小編今次就為大家介紹下呢間係遊客區都會有既特色蝴蝶酥鋪頭😎。今次小編去呢間分店,位於尖沙咀天星碼頭1樓🙋🏻‍♀️,係一間人氣既手信店,事關性價比真係好高🤩,最平既產品,$59蚊就有一盒,送禮確實係唔錯既選擇😌。而最有特色既地方,就係蝴蝶酥竟然有好多種口味,夠晒特別😍,仲要好好味😋。全部都由香港本地製造,無添加防腐劑‼️🌟 雜錦蝴蝶酥禮盒(15件裝)🔺 原味蝴蝶酥 ×3🔺 蘋果山楂蝴蝶酥 ×3🔺 三星蔥芝士蝴蝶酥 ×3🔺 日本柚子香梨蝴蝶酥 ×3🔺 日本黑豆芝麻蝴蝶酥 ×3整體推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
THE 24. ST🦋

📍 香港尖沙咀天星碼頭1樓KP-39A號舖
(港鐵尖沙咀/尖東站L5出口,步行約8分鐘)

▪️另外太古城、朗豪坊、K11購物藝術館都設有分店🛍️。

🌟 雜錦蝴蝶酥禮盒(15件裝)
🔺 原味蝴蝶酥 ×3
🔺 蘋果山楂蝴蝶酥 ×3