2025-01-29
Veggie4love 推出養生懷舊火鍋套餐,用上傳統老北京銅火鍋爐,打卡一流。套餐包含蔬菜、菇菌、素丸、炸物、甜品同飲品。火鍋套餐2位起,我哋3個人去食,所以叫咗2人份量嘅火鍋+散叫其他菜式。如果淨係想食火鍋,亦可以叫3人份量嘅火鍋。火鍋套餐需要提前預訂。養生懷舊火鍋套餐 ($698/2位)上素野菌湯底羊肚菌、鹿茸菌、姬松茸、青藏野生杞子野生食材新鮮牛肝菌、野生黃蔘、榆耳菌素丸手製素牛滑、三寶丸、素腸仔、素魚腐炸物手製春卷、響鈴卷、生根鮮蔬鮮淮山、蟹味菇、海鮮菇、時令蔬菜 (3款)飲品: 百香果柚子檸檬蜜特式甜品: 朱古力雪糕醬料: 香菇醬野生食材最好淥耐少少。野生黃蔘淥到淋之後,入面嘅質感似薯蓉,味道清甜。手製春卷係長條形、用腐皮包住沙葛、甘筍等食材,外皮超香脆。手製素牛滑用素肉醬加粟米粒,用棒分開一塊塊去淥,素牛肉味道似beyond meat。素肉類仲有腸仔、魷魚圈、魚腐、貢丸、流心芋頭丸等。朱古力雪糕好好食,質感似雪葩,味道唔會好甜。百香果柚子檸檬蜜味道酸酸甜甜,幾清新,就算添咗一次熱水,都仲好夠味。Trip to Bali ($148)印尼加多加沙律、炸豆腐、腰果、大豆炸物伴
養生懷舊火鍋套餐
養生懷舊火鍋套餐 ($698/2位)
上素野菌湯底
羊肚菌、鹿茸菌、姬松茸、青藏野生杞子
野生食材
新鮮牛肝菌、野生黃蔘、榆耳菌
素丸
手製素牛滑、三寶丸、素腸仔、素魚腐
炸物
手製春卷、響鈴卷、生根
鮮蔬
鮮淮山、蟹味菇、海鮮菇、時令蔬菜 (3款)
飲品: 百香果柚子檸檬蜜
特式甜品: 朱古力雪糕
醬料: 香菇醬
Trip to Bali ($148)
印尼加多加沙律、炸豆腐、腰果、大豆炸物伴椰汁飯
Trip to Bali
每次嚟都必叫嘅菜式,所有食材都好鍾意食,尤其是加多加沙律,花生醬撈埋椰菜、腰果、青瓜絲等食材,撈飯一流。炸豆腐外脆、內滑。素肉串配上沙嗲醬,味道唔算好辣、幾惹味。今次用竹籃裝住食材,賣相好靚、好有東南亞風味。
涼拌手撕雞 ($78)