2023-03-08 126 瀏覽
旺角絕對係美食集中地,呢間餐廳有d隱世佢裝修同食物都幾用心❤️見佢假日lunch好抵食,有齊小食、餐湯、主菜同餐飲$88起就食到啦🌽粟米忌廉雞蓉湯/周打蜆湯(+$20)呢度lunch上菜係會一次過成set上,視覺好豐富😍侍應仲會上菜果陣問需唔需要幫我地灑即磨黑椒(貼心💕)周打蜆有大大粒蜆肉,好creamy,是日餐湯都足料好飲✌🏻🍘炸蠔/蟹肉忌廉薯餅炸蠔🦪唔會好厚粉,大小適中,味道👌🏻蟹餅🍘一咬落已經有忌廉薯蓉餡想咇出嚟,再點埋沙律醬,都一樣好味😋🍄牛肝菌忌廉汁意大利粉$98你幾可見牛肝菌意粉真係食到牛肝菌,仲要咁多菇菇🤩意粉煮得👍🏻軟硬度適中,忌廉汁夠creamy同有濃郁牛肝菌味,再配埋大量菇菇🍄,口感味道俱佳🥳🤌🏻🐮砵仔焗牛臉頰肉 $148熱辣辣用砵仔上,裡面係紅酒汁煮牛臉頰肉,面頭有薯仔片同焦香既芝士🧀個底有椰菜花同紅蘿蔔🥕牛肉入味腍滑,半筋半肉食落好正😋如果有個多士點埋個汁食就不得了🤣Overall餐廳環境同氣氛唔錯,侍應有禮👍🏻呢個價錢食到咁嘅質素,CP值都算幾高💰而且樓上鋪又唔會太多人,適合三兩知己聚會。抵食嘅嘢有時就係要行多兩步,有興趣經過就去試吓啦

🌽粟米忌廉雞蓉湯/周打蜆湯(+$20)

🍘炸蠔/蟹肉忌廉薯餅
炸蠔🦪唔會好厚粉,大小適中,味道👌🏻

🍄牛肝菌忌廉汁意大利粉$98

🐮砵仔焗牛臉頰肉 $148

Overall
2023-02-04
2023-03-06 113 瀏覽
Lunch Combo可以揀兩款配菜 🍱豆腐魚餅超級有驚喜! 黃金色嘅外層煎到紗咁薄 焦糖咁微脆入面豆腐嘅口感仲保持到細嫰綿滑☺️整個豆腐魚餅顯得廚師功藝精湛👍🏻蟹肉忌廉薯餅🦀蟹肉同薯仔比例恰到好處 好creamy 好綿滑好有口感 令人回味 推介!👍🏻炸蠔🦪鎖實入面嘅水份 保持蠔既鮮甜 Size都絕不吝嗇 南瓜意大利飯🎃 $98 好香嘅南瓜味 Risotto唔會好硬銀胃香辣欖油蜆肉意大利麵🍝 $128唔算好辣 香草同欖油好香好惹味 令到整個層次昇華左好多蜆肉好足料😆肉醬寬條麵🍝 $108肉醬本身焗得好香 加上少少cheese 真係流晒口水色澤均勻 麵唔會好乾唔會好硬
Lunch Combo

肉醬寬條麵🍝 $108
肉醬本身焗得好香 加上少少cheese 真係流晒口水
色澤均勻 麵唔會好乾唔會好硬
2023-03-06 77 瀏覽
最近去嘅呢間fine dining好有impression首先有90分鐘可任食4種口味的青口,蒜蓉白酒汁、意式番茄、紅咖喱、刁草忌廉汁青口好好味,食落去有淡淡嘅海味,個人比較鐘意配刁草忌廉汁,點埋麵包好好味南瓜意大利飯都幾好味,啲飯入口即化,再加上南瓜嘅香甜味,真係一味經典嘅意大利菜。不過,最令我印象最深嘅,就係佢哋嘅慢煮帶骨牛肋條啦,肉質好軟好多汁,好入味,有微微嘅炭烤香氣,每一啖都令人回味無窮而呢間餐廳嘅tropical delight飲品都好值得一提,佢係由PASSIONFRUIT SYRUP、MANGO SYRUP同ICED TEA組成,清香爽口,好似一杯經過精心調配嘅熱帶風情,實在令人心曠神怡除咗嗰啲食物,佢哋嘅菜單入面都有一款以伯爵茶為基底嘅意式奶凍,好滑好鬆軟,伯爵茶嘅香氣恰到好處,真係一款有獨特風味嘅甜品,一定值得一試整個用餐過程,服務好細心周到,餐廳環境都好優雅,用微微的光照亮咗用餐區域,好啱情侶約會或者同朋友傾下計啦。
最近去嘅呢間fine dining好有impression

2023-03-06 58 瀏覽
之前朋友介紹過,今日剛巧係附近,不妨一試!好方便,只需要幾步就有旺角地鐵站~餐廳裝修都幾有情調,樓底高,令人好放鬆,好適合情侶,閨蜜相約食飯的地方幸好有預約,幾分鐘後已相繼多人🫣每人叫咗一個lunch Set ,同時都可share食🫢價錢都相當大眾化湯:洋蔥湯✨滿滿洋蔥🧅但又唔會太澀,味道剛剛好前菜:炸蠔✨外皮好酥脆,推薦👍好食主菜✨脆煎精選魚柳魚皮煎到好香好脆,唔會過熟~配以西蘭花薯仔!==============================湯:周打蜆湯✨飲的出唔係罐頭湯👍 香濃奶滑,仲有兩隻大蜆肉前菜:豆腐魚餅✨大大件,煎到剛剛好,餡料充足好彈牙主菜✨Carbonara配以流心蛋,煙肉,芝士忌廉汁比較杰身,味道略為淡一點!=============================甜品✨朱古力醬泡芙~完美結束

之前朋友介紹過,今日剛巧係附近,不妨一試!

幸好有預約,幾分鐘後已相繼多人🫣

湯:洋蔥湯
✨滿滿洋蔥🧅但又唔會太澀,味道剛剛好

前菜:炸蠔
✨外皮好酥脆,推薦👍好食

主菜
✨脆煎精選魚柳
魚皮煎到好香好脆,唔會過熟~配以西蘭花薯仔!

湯:周打蜆湯
✨飲的出唔係罐頭湯👍 香濃奶滑,仲有兩隻大蜆肉

前菜:豆腐魚餅
✨大大件,煎到剛剛好,餡料充足好彈牙

主菜
✨Carbonara
配以流心蛋,煙肉,芝士忌廉汁比較杰身,味道略為淡一點!

=============================

甜品
✨朱古力醬泡芙~完美結束
2023-03-04
  • 炸蠔
2023-03-06 60 瀏覽
今日約左幾個朋友食飯,就揀左Y Dining!而家推出左90分鐘任食青口,一共有4個唔同口味!分別係蒜蓉白酒汁、意式蕃茄、紅咖喱同香草忌廉汁,仲可以任飲生啤或汽水,加$20仲可以任食薯條我就比較鍾意紅咖喱同香草忌廉汁,因為比較creamy!個薯條都係即叫即炸脆卜卜 ,一路傾偈一路食唔經唔覺就食晒啦 主食就叫左個肉醬闊麵同埋曲茴香燒春雞!個闊麵口感夠煙韌,肉醬份量岩岩好,蕃茄味都好濃郁!個茴香雞外皮少少脆,燒完仲可以保存到肉針非常juicy,雞肉夠嫩滑最後就係earl grey既奶凍,奶味夠香仲有一層earl grey香氣,真係好正呀
今日約左幾個朋友食飯,就揀左Y Dining!

主食就叫左個肉醬闊麵同埋曲茴香燒春雞!
個闊麵口感夠煙韌,肉醬份量岩岩好,蕃茄味都好濃郁!

2023-03-02 81 瀏覽
朋友介紹有間位置隱蔽旺角fine dining 今晚一於去試下 有套餐亦都有 A la carte 先會有餐包 有2款包 熱熱地點埋個醋食好開胃白酒忌廉汁煮青口 超多青口 隻隻都好鮮甜 仲有塊蒜蓉多士 點落忌廉汁度食龍蝦湯 好香濃龍蝦味 唔會太咸 剛剛好野菌辣肉腸意大利面 用蒜同橄欖油嚟炒 好香 仲有辣肉腸少少辣更加惹味Tiramisu 賣相同平時一杯杯唔同 中間夾左手指餅 咖啡嘅味道好濃Earl grey panna cotta 有淡淡伯爵茶味 同埋panna cotta好滑有重奶味 Cocktail叫左杯Tequila Sunrise 同埋Bellini 呢度有個bar位 嚟飲杯酒 又唔限時 坐一晚同朋友聚會一流

先會有餐包 有2款包 熱熱地點埋個醋食好開胃

龍蝦湯 好香濃龍蝦味 唔會太咸 剛剛好

2023-02-28 62 瀏覽
<<藍調西餐廳❄️>>新年要約朋友見面派利是,不過食得中餐多要食下好西balance 番🤣首先一讚,一出旺角地鐵站就係,超方便👍餐廳燈光主要為藍調,座位舒適, 整體氣氛浪漫🥰.🟥燒凱撒沙律 (with Parma Ham) 🥗 🟧見到外表唔會覺得有特別,但驚喜的係原棵生菜燒過後上碟!!😆而燒過的菜除了香甜更帶烤香,多一份層次。而唔會單調只有parma ham,亦有一條條anchovy 及 薄脆芝士,為鹹香帶點鮮味👍.🟨 龍蝦湯🦞 🟩超濃郁龍蝦鮮味!忌廉成份唔會偏重,仲有大粒龍蝦肉彈牙爽口🥰.🟦忌廉白汁青口 🟪青口夠大隻鮮味,忌廉調味有白酒香唔會苦,白汁送脆卜卜熱辣辣的蒜蓉包一流!.⬛茴香燒春雞 🐓 ⬛✨必食✨呢一刻其實我開始飽,但超好味點都食得落💓店員係客人面前切開原隻燒雞,香草氣味奔出。燒到外皮脆脆,雞肉仍然保持juicy仲帶百里香味,而墊底的薯菜吸收咗兩者精華都好好食!!.⬜慢煮叉燒鹹蛋黃Risotto ⬜西式的黯然飯?!🤣叉燒帶烤香卻超軟嫩,唔會老/乾。而risotto配合蛋黃沙會係偏乾身,但非常濃郁。不過食少少會有點膩.🟫甜品 - Tiramisu
<<藍調西餐廳❄️>>
首先一讚,一出旺角地鐵站就係,超方便👍
餐廳燈光主要為藍調,座位舒適, 整體氣氛浪漫🥰
🟥燒凱撒沙律 (with Parma Ham) 🥗 🟧
🟨 龍蝦湯🦞 🟩
超濃郁龍蝦鮮味!忌廉成份唔會偏重,仲有大粒龍蝦肉彈牙爽口🥰
🟦忌廉白汁青口 🟪
⬛茴香燒春雞 🐓 ⬛
⬜慢煮叉燒鹹蛋黃Risotto ⬜
西式的黯然飯?!🤣
🟫甜品 - Tiramisu 🟫
即叫即製,cheese 層軟滑濃郁,咖啡味及酒味夠平衡,但手指餅係脆口的,略嫌較乾如果浸多咖啡酒會更合我口味
飲品🍸
✨Cocktail - Baileys mocha $88
本身baileys 配朱古力就一流,加上咖啡更香。呢杯飲品咖啡味較朱古力濃,餘韻有酒香,熱飲品黎,飲完個人暖笠笠😊
✨Mocktail - Berries Froster $68
集合多種莓果,有紅莓藍莓黑莓等,加上橙汁,唔會重甜多糖水,天然生果味,常fresh 及開胃,健康之選
  • 餐包
  • 茴香燒春雞
  • 龍蝦濃湯
行過路過勿錯過食物質素 環境裝潢擺盤也令我感受滿滿文字真的太難表達還是親身到訪才能一試究竟午市套餐選擇不少湯·小食·主食·飲品定價$88-$188不等相當大眾化⍥ 洋蔥湯是日餐湯相當足料海量洋蔥絲煮至軟稔比一般忌廉湯來得健康⍥ 豆腐魚餅香氣撲鼻豆腐嫩滑又不失魚餅香內藏不少粟米清甜亦能提升口感大愛就是了坊間一般只用生椰菜墊底但店家混入沙律醬令椰菜更清爽解膩 此舉簡單但更顯照顧細節位一絲不苟我相當欣賞⍥ 炸鹿兒島黑豚肉餅炸得香脆無比毫不油膩黑豚味濃充滿肉汁 連同底下的椰菜沙律一起進食相得益彰男人大愛⍥ 砵仔焗牛臉頰肉令人驚嘆的份量有五六件巨型牛臉頰肉肉與肉之間帶點筋膜油脂位已煮得相當入味軟稔店家細心地配以薄切薯仔代替精緻澱粉質砵內有不少椰菜花及紅蘿蔔非常飽肚 吃到尾依然保持到溫度⍥ 香辣欖油蜆肉意大利麵擺盤用心 蜆肉雖不多但新鮮 沒有沙粒調味恰當 微辣令意粉更惹味香口一口接一口無誤⍥ 招牌提拉米蘇招牌不得不試即叫即製 手指餅保持到香脆 被忌廉包圍重重忌廉打的相當輕盈細滑絕不甜膩 反之滲出陣陣咖啡香吃起來沒負擔喔⍥ 橙皮薑清新的水果茶薑味沒有太搶風頭甜度剛好 解膩首選⍥ 丁香檸檬蜜糖茶非常有
行過路過勿錯過

別具特色
熱的更暖胃養生
非常適合我

2023-02-27 44 瀏覽
想搵環境同食物質素都同樣具備既西餐或者多國菜,係香港的確係花多眼亂。但又係唔係真係每一間既質素都有保證?咁又未必今日中午黎到Y Dining,都係抱住一試既心態,但係估唔到佢完全超出預期。Y Dining提供Lunch Combo,每份價錢都相對合理,款式種類多,可以因應自己當時想食黎選擇。今次我地就叫左兩份Lunch Combo第一份叫左周打蜆湯(+$20)豆腐魚餅主食叫左份香辣欖油蜆肉意大利麵 $128飲品係玫瑰蘋果冰茶(+$20)另一份叫左是日餐湯 - 洋蔥湯炸蠔卡邦尼意大利麵配日本溫泉蛋$98飲品配櫻花荔枝冰茶(+$20)周打蜆湯既忌廉絕對唔係用一般罐頭忌廉,飲一啖已經有分顯分別佢地既忌廉湯係更綿更滑,蜆肉都係用新鮮蜆肉,鮮甜到令成個湯都有一種蜆既鮮味係度洋蔥湯係我近期飲過最濃味既洋蔥湯,但係又唔會太鹹,非常好味道兩款意大利麵既麵條都處理得好好,咬落仲有少少硬度,唔會過熟都唔會太生有時候係香港食西餐或者多國菜,連食到合格既意粉都唔係咁易Y Dining既意粉就肯定係合格以上再講佢既汁都係做得唔錯蜆肉意粉既汁帶點香辣,配合大大隻既蜆肉既味道係非常夾味道香得黎都好吸引到食慾卡邦尼既

今次我地就叫左兩份Lunch Combo
第一份叫左周打蜆湯(+$20)
主食叫左份香辣欖油蜆肉意大利麵 $128

蜆肉意粉既汁帶點香辣,配合大大隻既蜆肉既味道係非常夾
味道香得黎都好吸引到食慾

值得一讚呀
2023-02-27 27 瀏覽
餐廳位置好近地鐵站,一出就到。一層一伙嘅關係,加上老闆想啲客真係enjoy同朋友食飯嘅時刻,冇做外賣生意架!小編同屋企人嚟慶祝生日,餐廳服務好好呀,換碟都換咗3次,為咗嘅係令客人唔會俾上一道菜而影響到每碟餸嘅味,細心呀🫶🏻♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 周打蜆湯 $78味道充滿牛奶同忌廉的香味,既濃稠又細膩,材料切成一粒一粒咁煮。蜆肉多,飽滿又鮮甜☺️❥ 白酒忌廉汁煮青口 $208忌廉汁香滑,青口鮮甜,充滿海水味,配上蒜香法包沾汁食,滋味無窮😋❥ 砵仔酥皮焗牛面頰肉 $368酥皮焗到好酥脆,用咗砵酒同紅酒去燜煮,配菜紅蘿蔔、薯仔、椰菜花焗到入晒味。牛面肉油脂比例唔高,但肉質卻非常軟腍,牛味濃郁有彈性,呢個骨膠原滿滿嘅部位要煮到腍身,要2-3個鐘架!廚師用心製作🫶🏻❥ 南瓜意大利飯 $118飯粒吸晒南瓜嘅味道,香甜軟糯,仲有一粒粒有咬口嘅南瓜,口感creamy豐富😆❥ Tiramisu $78Mascarpone cheese 綿密幼滑,手指餅沾滿香濃咖啡酒味,口感仲保持脆身,即叫即整,一次過品嘗到多重口感,驚喜呀😍❥ Tro
餐廳位置好近地鐵站,一出就到。

❥ 周打蜆湯 $78
蜆肉多,飽滿又鮮甜☺️

❥ 白酒忌廉汁煮青口 $208

❥ 砵仔酥皮焗牛面頰肉 $368

❥ 南瓜意大利飯 $118

❥ Tiramisu $78

❥ Tropical Delight $68
飲到菠蘿嘅甜,熱情果嘅酸,酸酸甜甜,開胃🍹

❥ Strawberry Mojito $78
將士多啤梨同薄荷葉打碎,再加入梳打水,香甜又清新👍🏻

• Tiramisu
  • 意大利芝士餅
2023-02-26 32 瀏覽

今次我地就叫左兩份Lunch Combo
第一份叫左周打蜆湯(+$20)
主食叫左份香辣欖油蜆肉意大利麵 $128

蜆肉意粉既汁帶點香辣,配合大大隻既蜆肉既味道係非常夾
味道香得黎都好吸引到食慾

值得一讚呀
2023-02-25
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 想搵環境同食物質素都同樣具備既西餐或者多國菜,係香港的確係花多眼亂。但又係唔係真係每一間既質素都有保證?咁又未必今日中午黎到Y Dining,都係抱住一試既心態,但係估唔到佢完全超出預期。Y Dining提供Lunch Combo,每份價錢都相對合理,款式種類多,可以因應自己當時想食黎選擇。今次我地就叫左兩份Lunch Combo🌼 第一份叫左周打蜆湯(+$20)豆腐魚餅主食叫左份香辣欖油蜆肉意大利麵 🍝$128飲品係玫瑰蘋果冰茶(+$20)🌼 另一份叫左是日餐湯 - 洋蔥湯炸蠔卡邦尼意大利麵配日本溫泉蛋🥚$98飲品配櫻花荔枝冰茶(+$20)周打蜆湯既忌廉絕對唔係用一般罐頭忌廉,飲一啖已經有分顯分別😁佢地既忌廉湯係更綿更滑,蜆肉都係用新鮮蜆肉,鮮甜到令成個湯都有一種蜆既鮮味係度👍🏻洋蔥湯🧅係我近期飲過最濃味既洋蔥湯,但係又唔會太鹹,非常好味道👏🏻兩款意大利麵既麵條都處理得好好,咬落仲有少少硬度,唔會過熟都唔會太生☺️有時候係香港食西餐或者多國菜,連食到合格既意粉都唔係咁易😅Y Dining既意粉就肯定係合格以上再講佢既汁都係做得唔錯😊蜆肉意粉既汁帶點香辣

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

今次我地就叫左兩份Lunch Combo
🌼 第一份叫左周打蜆湯(+$20)
主食叫左份香辣欖油蜆肉意大利麵 🍝$128

🌼 另一份叫左是日餐湯 - 洋蔥湯
卡邦尼意大利麵配日本溫泉蛋🥚$98
飲品配櫻花荔枝冰茶(+$20)

周打蜆湯既忌廉絕對唔係用一般罐頭忌廉,
飲一啖已經有分顯分別😁

洋蔥湯🧅係我近期飲過最濃味既洋蔥湯,
但係又唔會太鹹,非常好味道👏🏻

兩款意大利麵既麵條都處理得好好,
咬落仲有少少硬度,唔會過熟都唔會太生☺️
有時候係香港食西餐或者多國菜,
連食到合格既意粉都唔係咁易😅
再講佢既汁都係做得唔錯😊
蜆肉意粉既汁帶點香辣❤️,
配合大大隻既蜆肉既味道係非常夾😋
味道香得黎都好吸引到食慾。
卡邦尼既味道都好好,日本溫泉蛋都好香
蛋汁同芝士配合得好好,麵條沾滿左佢地帶入口既時候就好自然咁吸入😌

值得一讚呀😗

🔎 #cass_mk
🔎 #cass_旺角
🔎 #eatwccinhk
2023-02-25 125 瀏覽
位於旺角彌敦道的「Y Dining」係一間多國菜西餐廳🍴店內樓底極高,空間感十足,裝潢氣氛浪漫有情調餐牌上主打與別不同的fusion西餐,當中加入咗唔少特色元素,有別於平時一般食到嘅西餐。也有Set Dinner供應精選冷盤拼盤煙三文魚、巴馬火腿、芝士及烤多士等等精選冷盤,鹹香滋味又高質。伴以黑橄欖、酸瓜及水瓜榴等等,酸酸的有助調味麵包籃點餐後店員隨即奉上麥包及軟包,翻熱過的麵包外脆內軟,可以沾上意大利黑醋橄欖油食用龍蝦濃湯以新鮮龍蝦熬製的法式龍蝦濃湯,質感濃稠,鮮甜味美,仲有唔少龍蝦肉茴香燒春雞原隻春雞中間釀左香草一齊去燒,店員會幫忙將雞煎開成四大件。燒雞皮脆肉嫩,鮮雞味濃,同時滿載香草香氣🌿鍋底下有薯仔、紅蘿蔔🥕蒜頭及椰菜花等等配菜,健康滋味小龍蝦意大利寬條麵意大利寬麵口感軟硬適中,加咗小龍蝦肉及龍蝦汁一齊烹調,味道濃郁,更添鮮味!伴碟有2隻小龍蝦,質感軟腍,好鮮甜呢甜品拼盤賣相精緻有心思的甜品拼盤❤️雪糕泡芙,甜而不膩,入口即溶;香梨撻頗鬆脆,滿有牛油香英式紅茶及伯爵茶

精選冷盤拼盤

麵包籃

龍蝦濃湯

茴香燒春雞

小龍蝦意大利寬條麵

甜品拼盤

英式紅茶及伯爵茶
最近又去完旅行返嚟,約咗朋友仔喺旺角嘅 ʏ ᴅɪɴɪɴɢ 簡單食個 ʟᴜɴᴄʜ 交換手信 😝 餐廳提供西式多國菜,環境舒適雅緻,午市套餐包括餐湯同前菜,由 $88 至 $148 不等,而家每 2 位惠顧滿 $320,仲送招牌甜品一客!🍰 價錢非常相宜,但食物質素完全無將貨就價,味道係意想不到嘅好,週末約會或者同朋友聚會嘅不二選擇 😽粟米雞蓉湯香甜打得夠 ꜱᴍᴏᴏᴛʜ前菜嘅炸蠔同吉列黑豚肉餅香口有肉汁 😋❀ 香辣欖油蜆肉意粉|ꜱᴇᴛ $128ᴠᴏɴɢᴏʟᴇ 可以話係個人最鍾意食嘅意粉之一,要整得好食絕對唔容易,而呢度真係做得唔錯 👍🏻 蒜香微辣帶少少汁唔會太乾身,蜆肉鮮甜多汁,鮮味滲入意粉特別好味 😋❀ 砵仔焗牛臉頰肉|ꜱᴇᴛ $148店員送上新鮮出爐嘅滾燙砵仔,份量好大一個人一定食唔晒,牛肉蓋上薯仔薄片同芝士,香氣撲面而來 ♨️ 咬落牛味濃郁,肉質軟腍富彈性,薯仔沾上熱辣辣嘅醬汁令人滿足 🥰🔥 牛臉頰要燉得軟腍,需要起碼 2 - 3 小時嘅時間慢慢將牛肉纖維同筋煮透,可見廚師用心 🫶🏻朋友同我食完都讚不絕口,$200 都唔使就享用到咁高質素嘅菜式,驚艷 ‼️❀ 櫻花荔枝手搖果茶|+$20微

粟米雞蓉湯香甜打得夠 ꜱᴍᴏᴏᴛʜ

炸鹿兒島黑豚肉餅

前菜嘅炸蠔同吉列黑豚肉餅香口有肉汁 😋

香辣欖油蜆肉意粉

❀ 香辣欖油蜆肉意粉|ꜱᴇᴛ $128

❀ 砵仔焗牛臉頰肉|ꜱᴇᴛ $148

櫻花荔枝手搖果茶

❀ 櫻花荔枝手搖果茶|+$20
微甜清新中品嚐到淡淡花香,女仔一定鍾意 🌸

丁香檸檬蜜糖茶

❀ 丁香檸檬蜜糖茶|+$18
天氣濕冷想飲杯熱嘢,所以揀咗呢杯冬季特飲,加入有暖胃作用嘅丁香,為檸檬蜜糖增添一股獨特嘅辛香味,飲完暖笠笠幾舒服 🍯🍋

Tiramisu

❀ ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ
送上檯嗰吓咁淺色以為會偏淡,點知食落有驚喜 ✨ ᴍᴀꜱᴄᴀᴘᴏɴᴇ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ 軟滑細膩,入面嘅手指餅吸收滿滿嘅咖啡同酒香 ☕ 但質感竟然仲係脆㗎!店員好細心咁介紹,連送嘅甜品都係即叫即整以保持口感,絕對係誠意之作,推薦!💓

📍 ʏ ᴅɪɴɪɴɢ
櫻花荔枝手搖果茶
丁香檸檬蜜糖茶
Tiramisu
  • 砵仔焗牛面頰肉
最近去咗旺角依間「Y Dining」食飯,餐廳經理好健談,同我講咗好多細節位,洗手間佈局其實好心思,想增加D Privacy,另外,餐廳唔做外賣嘅原因,以免有非食客嘅人打擾到客人,想客人靜靜咁享受面前嘅美食,值得一讚係佢哋嘅Table Services,今次我食嘅時令鮮魚,經理係會原條上菜俾你打卡先,之後喺你面前幫你整條魚起骨,等客人可以食落啖啖肉,好細心。*此餐廳收取加一服務費。90分鐘藍青口任食(兩人$736),逢星期一至四晚上供應,需要提前預約,免收加一服務費,可以於90分鐘內無限任食蒜蓉白酒汁藍青口、意式蕃茄藍青口、紅咖哩藍青口、刁草忌廉汁藍青口、蒜蓉包,指定生啤及汽水任飲;蒜蓉白酒汁藍青口肉質鮑滿,白酒味道令鮮味更加突出。紅咖喱藍青口(跟餐$0),辣度2分,咖喱口感濃稠。時令鮮魚(單點$278),香煎原條黑鯧魚,採用先煎後焗嘅方式製作,確保由頭到尾,成條魚嘅魚皮食落都係脆卜卜嘅,表面鋪有番茄泡沫,類似分子料理,但略嫌番茄味道稍遜,魚肉肉質滑嫩,味道鮮甜,配菜有櫛瓜、西蘭花、馬鈴薯、車厘茄、沙律菜。南瓜意大利飯(單點$118),南瓜口感軟綿,味道香甜,飯粒口感軟硬適中。薯條(跟

*此餐廳收取加一服務費。

紅咖喱藍青口(跟餐$0),辣度2分,咖喱口感濃稠。

薯條(跟餐$20),可以於90分鐘內無限任食,份量多,即叫即炸,附有番茄醬,用嚟餸生啤一流。

蒜蓉包(跟餐$0),口感酥脆,牛油味道濃香,但蒜蓉味偏淡,配以藍青口汁食用,味道更佳。

意大利芝士餅(跟餐$78),每日新鮮製造,因為朋友唔鍾意咖啡Mix冧酒嘅味道,所以我就自己食曬成份,但完全唔覺得膩,手指餅帶有咖啡、冧酒嘅味道,但唔會太強烈,又無浸到太淋,依然食落仲係有口感嘅,中和到Mascarpone cheese嘅甜味,Mascarpone cheese口感幼滑,味道醇厚。

兩杯Suntory Gold生啤(跟餐$0),一杯都已經750mL,仲要有得任飲,真係好抵,飲落好清爽,唔苦澀。
  • Tiramisu
  • 意大利芝士餅