2023-03-08
旺角絕對係美食集中地,呢間餐廳有d隱世佢裝修同食物都幾用心❤️見佢假日lunch好抵食,有齊小食、餐湯、主菜同餐飲$88起就食到啦🌽粟米忌廉雞蓉湯/周打蜆湯(+$20)呢度lunch上菜係會一次過成set上,視覺好豐富😍侍應仲會上菜果陣問需唔需要幫我地灑即磨黑椒(貼心💕)周打蜆有大大粒蜆肉,好creamy,是日餐湯都足料好飲✌🏻🍘炸蠔/蟹肉忌廉薯餅炸蠔🦪唔會好厚粉,大小適中,味道👌🏻蟹餅🍘一咬落已經有忌廉薯蓉餡想咇出嚟,再點埋沙律醬,都一樣好味😋🍄牛肝菌忌廉汁意大利粉$98你幾可見牛肝菌意粉真係食到牛肝菌,仲要咁多菇菇🤩意粉煮得👍🏻軟硬度適中,忌廉汁夠creamy同有濃郁牛肝菌味,再配埋大量菇菇🍄,口感味道俱佳🥳🤌🏻🐮砵仔焗牛臉頰肉 $148熱辣辣用砵仔上,裡面係紅酒汁煮牛臉頰肉,面頭有薯仔片同焦香既芝士🧀個底有椰菜花同紅蘿蔔🥕牛肉入味腍滑,半筋半肉食落好正😋如果有個多士點埋個汁食就不得了🤣Overall餐廳環境同氣氛唔錯,侍應有禮👍🏻呢個價錢食到咁嘅質素,CP值都算幾高💰而且樓上鋪又唔會太多人,適合三兩知己聚會。抵食嘅嘢有時就係要行多兩步,有興趣經過就去試吓啦
🌽粟米忌廉雞蓉湯/周打蜆湯(+$20)
🍘炸蠔/蟹肉忌廉薯餅
炸蠔🦪唔會好厚粉,大小適中,味道👌🏻
🍄牛肝菌忌廉汁意大利粉$98
🐮砵仔焗牛臉頰肉 $148