4天前 0 瀏覽
喺旺角經過超級肚餓嘅時候想食晚飯,就沖咗入呢間位置超級方便嘅餐廳入邊,見到佢門口啲燒鵝咁鬼靚,就梗係要食燒鵝啦,兩個人入去,兩個都係叫鵝油撈麵,一個叉燒鵝油撈麵,一個雙拼叉燒燒鵝鵝油撈麵撈麵真係好正!個人非常推介🤤仲有燒鵝都比較肥,叉燒我嗰碟就比較瘦,唔知點解我朋友嗰條好鬼靚半肥瘦,我諗落單嗰陣時要講定自己要乜嘢叉燒整體都非常好食~叫咗兩杯熱檸蜜埋單14x~~兩個都食到飽晒,份量都幾大份㗎~速度又快,當你餓到人都食得落嘅時候,入去呢啲快速茶餐廳就非常好,即叫即斬,即食~又係大滿足~俾佢都高分㗎!
整體都非常好食~叫咗兩杯熱檸蜜
  • 叉燒燒鵝鵝油撈麵
2025-05-20 0 瀏覽
燒鵝有臊味 叉燒又硬真係一路食一路擰頭唯一好食少少嘅就係飯 同埋個酸梅醬佩服佢咁既手勢 都敢出來開檔好似冇處理過啲味道同埋亂咁整嘅樣剩係得個燒焦味真心下次唔會再嚟 搵左一次自己笨早知睇咗食評先至去食
燒鵝有臊味 叉燒又硬

早知睇咗食評先至去食
燒鵝叉燒飯
2025-05-20
2025-05-05 0 瀏覽
📍🇭🇰有日好想食燒味飯 就問朋友附近邊度有得食佢就話呢間平時午市時段好多人排隊👀我去到已經係下午茶時間🫖所以直接有得入座🫶🏼 不過我唔係食佢嘅招牌燒鵝🪿🤣💡環境下層全部都係卡位👍🏼仲有幾個單人食飯嘅位😜枱櫈無軟墊的,係比人極速食完嘅餐廳🤣餐具全部係枱下面嘅櫃桶比人自助拎🍴比較方便一入座,店員仲要比杯熱水你♨️可以浸下啲餐具🥄🐖食物🍚輕量燒腩飯 ($40)其實我唔止食過一次,燒腩外皮仲係卜卜脆🥹🔥一定係燒之前拮得夠多窿窿😆呢點好重要‼️佢哋嘅燒腩每次都做到😋整體肉質唔韌,滿意👍🏼底部嘅香料味唔會太過濃,味道啱啱好!呢個價錢喺旺角食到一餐,仲連熱飲🍵真係罕見🥺不過始終係下午茶份量,男士就未必夠食啦😝🕺🏻服務初初有預計過呢類型嘅餐廳,店員都唔會太好態度🫣原來唔係喎,服務態度都唔錯👍🏼打破我對燒味店嘅既定印象! ✨推薦分數 : 8 / 10
📍🇭🇰
有日好想食燒味飯 就問朋友附近邊度有得食
佢就話呢間平時午市時段好多人排隊👀
我去到已經係下午茶時間🫖所以直接有得入座🫶🏼
不過我唔係食佢嘅招牌燒鵝🪿🤣

💡環境

下層全部都係卡位👍🏼仲有幾個單人食飯嘅位😜
枱櫈無軟墊的,係比人極速食完嘅餐廳🤣
餐具全部係枱下面嘅櫃桶比人自助拎🍴比較方便
一入座,店員仲要比杯熱水你♨️可以浸下啲餐具🥄

🐖食物
輕量燒腩飯

🍚輕量燒腩飯 ($40)

其實我唔止食過一次,燒腩外皮仲係卜卜脆🥹🔥
一定係燒之前拮得夠多窿窿😆呢點好重要‼️
佢哋嘅燒腩每次都做到😋整體肉質唔韌,滿意👍🏼
底部嘅香料味唔會太過濃,味道啱啱好!
呢個價錢喺旺角食到一餐,仲連熱飲🍵真係罕見🥺
不過始終係下午茶份量,男士就未必夠食啦😝

🕺🏻服務

初初有預計過呢類型嘅餐廳,店員都唔會太好態度🫣
原來唔係喎,服務態度都唔錯👍🏼打破我對燒味店嘅既定印象!

✨推薦分數 : 8 / 10
輕量燒腩飯