餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
資訊:

第一次黎到呢間位於尖沙咀既「LAB EAT Restaurant & Bar」餐廳裝修以綠色為主🥰令人感覺清新光潔明亮😬食物方面選擇都幾多🙌睇下我地食左嘜野😬一坐低店員先來了Welcome drink 青蘋果🍏檸檬非常清新🥰主菜油封法國鵪鶉髀栗子配柚子蜜醬法國鵪鶉髀以油封慢煮而成🥰肉質仲非常嫩滑😬點埋柚子蜂蜜醬食🍊碌酸甜甜好滋味🤤熱熔法國流心芝士沙律廚師把燒至表面帶濃香芝士刮到沙律上面😬包住各式意大利風乾火腿食送酒真系唔錯🤗西班牙黑毛豬鞍及豬面油炸薯仔呢道真心推介🫢黑毛豬鞍肥瘦適中食落口感外脆內嫩🤗味道帶咸咸地😋日本黑舞茸菇意大利飯意大利飯粒粒分明忌廉與舞茸菇味濃🤤白酒Sand Point Sauvignon Blanc 微酸帶清爽感🥳配搭豬鞍飲好解膩感👍🍹WRITE ME A POETRY呢杯cocktail 打卡真心好靚🥰菠蘿帶點酒精味道仲好易入口😍女士必選😊

主菜油封法國鵪鶉髀栗子配柚子蜜醬

熱熔法國流心芝士沙律