2021-07-21
2095 瀏覽
老公生日想食和牛,上網揾左好多間,決定試下wagyumafia,於是提前一個月book。full deposit. 一入去會先入冷凍庫比杯sake同ham你醒醒神,過程好快。再入就係正式餐廳,一打開門所有人會同你打招呼好好氣氛前菜青椒木耳-辣辣地都幾爽幾開胃餃子-皮好薄好多汁好正豆豉蒸和牛點心-肉係嫩既但覺得好咸和牛刺身-唔錯最期待既和牛三文治-好juicy幾好味,但都偏咸黑松露配蛋黃泡薄燒-本身見住原個黑松露刨比你一心期待,但蛋黃泡既味道好怪....要加底既洋蔥一齊食先入到口,但可能我唔識食啦,食到有d反胃🥲蕃茄配花-比你清清味蕾主菜宮崎和牛-一開始會比舊最肥既你直接食,和牛油脂味好重,肉係嫩既,自己鍾意加wasabi同山椒食。但食左三四舊已經唔想食了拉麵配和牛汁-麵係爽既,但偏咸雪糕夾餅,食得出whisky味最後請左杯whisky比我地飲,成餐飯最正係杯whisky。因為要返家湊bb所以冇飲酒,亦都可能呢個關係冇酒配所以覺得成餐飯都偏膩同咸。成餐飯氣氛係一流既,服務都好好。同其他餐廳好唔同,但就口味而言唔岩我口味。試過一次就夠了
一入去會先入冷凍庫比杯sake同ham你醒醒神,過程好快。
再入就係正式餐廳,一打開門所有人會同你打招呼好好氣氛
前菜青椒木耳-辣辣地都幾爽幾開胃
餃子-皮好薄好多汁好正
豆豉蒸和牛點心-肉係嫩既但覺得好咸
和牛刺身-唔錯
最期待既和牛三文治-好juicy幾好味,但都偏咸
蕃茄配花-比你清清味蕾
拉麵配和牛汁-麵係爽既,但偏咸
雪糕夾餅,食得出whisky味
成餐飯氣氛係一流既,服務都好好。
同其他餐廳好唔同,但就口味而言唔岩我口味。試過一次就夠了