2023-03-23 752 瀏覽
尼間米線專門店係米線關注組入邊嘅排名都好高嫁,所以今次特登黎試下!原來佢有兩層,所以都唔使排隊,一去到就即刻有位,我地叫左一碗蘿蔔、雞肉酸辣湯三小,另一碗係豆卜、鮮竹蝦春卷沙嗲湯bb辣,另外仲叫咗啲串燒,包括有蒙古大汗烤豬腿($48),牛柳串燒($18)米線都係偏軟,酸辣湯個碗既雞肉都大件,而且好嫩滑、蘿蔔唔算好入味,但係酸菜太酸🫣🫣沙嗲湯反而都有驚喜,但係兩個湯底都好似李錦記既火鍋湯底甘haha,鮮竹卷炸左都好脆,而且豆卜好吸湯,豆味重,食落去軟綿綿,好食!!串燒都幾特別,豬腿食落去好滿足,一食落去熱辣辣,而且唔硬,相對就係豬度落好多調味,上面有好多孜然粉!!牛肉串燒都幾好食,食落去都好易咬開😌😌仲有汁可以點下,所以一d都唔乾!!價錢唔貴,得閒都可以試下