2024-10-21
睇完影片分享平台介紹又咁啱經開就一定嚟試試佢,星期五晚7點到要等一個鐘,係太安樓梗係無問題啦,咪食住其他野先囉。見佢主打鮮雞生燒,雞又多款多部位,可惜痛風唔敢試太多內臟,所以內臟叫咗肝only,另外叫咗雞翼,橫隔膜,雞皮,雞頸,雞肉棒,雞窩肉,菠蘿同粟米。 質素嚟講係有水準,你話收貴50%嘅話又住開附近,都會耐無耐想嚟食下。但係始終形式上係有硬傷,要等成個order齊先拎得,無得襯最熱辣辣嗰陣食。環境就係太安樓嚟講有得坐已經no complain. 不過調味方面個人就希望可以重手少少,鹹多丁C少少應該會更加帶到個雞味出D。個千島醬同草莓醬就唔覺特別夾,好處係多咗唔同既味囉,但係寧願唔落好過。雞肝坦白講唔差,再嫩番少少就掂喇,但係我冇quota嘅情況下就唔會encore。粟米就如果可以再勁D牛油就好喇。總括嚟講,咁嘅價錢真係滿足有餘。提外話,唔記得雞窩肉定橫隔膜有舊未熟透,唔係舊肉中間而係邊位,我覺得係串得唔好先係咁。咁我反映嗰陣就話係提醒番啫,都唔駛換番俾我,老細都有認真望下就話係刻意嘅,可以食架,不過佢都可以幫我燒番熟,燒完仲親自拎番過嚟。成個過程態度語氣都無問題。不過我之前睇咗影片
提外話,唔記得雞窩肉定橫隔膜有舊未熟透,唔係舊肉中間而係邊位,我覺得係串得唔好先係咁。咁我反映嗰陣就話係提醒番啫,都唔駛換番俾我,老細都有認真望下就話係刻意嘅,可以食架,不過佢都可以幫我燒番熟,燒完仲親自拎番過嚟。成個過程態度語氣都無問題。不過我之前睇咗影片分享平台就自己腦補佢會心諗又一個唔識食嘅客。老實講再嚟多次我都會咁要求,一來我試完覺得燒番係好食D(咁可能係夠生鮮滾熱辣啦),二來雖則我明白佢對貨源品質好有信心,但係係嗰個環境我都係保守D好。