餐廳: 南記粉麵 (福苑)
資訊:

餐廳: 南記粉麵 (福苑)
資訊:

2017-11-25 843 瀏覽
今日有同學提議食南記,諗諗下,我真系好耐好耐無食了~ 一講起南記,一定吾會忘記佢既招牌春卷😍 為左重拾南記既味道,揀左旺角呢間分店, 貪佢近學校,食完就番學!我order左佢既招牌牛腩小窩米線,酸辣湯底! 以餸既份量黎講:2條春卷、牛腩就有4件,而且每一件都系中size,都ok既。而麵既份量:我就岩岩好食曬,可能男仔就吾系好夠啦! 湯底有酸菜、韮菜、芽菜、腐皮,足料👍🏻味道方面:我好中意佢個酸辣湯底,夠清新,吾系味噌果種,淡淡既酸味,又有d辣,互不搶味,岩曬我呢d吾系好食得辣,但又想要辣味既人😝其次,d牛腩系偏瘦肉果種,岩曬d吾食肥肉既人。牛腩都幾入味,咬左啖,再浸下湯底,食索埋湯底d味,仲正!✨到招牌春卷啦! 煎得岩岩好,夠鍋氣,咬落去,夠彈牙!😄 如果多一條就好了整體黎講,我好滿意呢碗✨招牌春卷牛腩麵✨ 仲系以前既味道👍🏻

春卷牛腩麵

我order左佢既招牌牛腩小窩米線,酸辣湯底!

味道方面:

2017-11-23