2018-05-03 46 瀏覽
今次我哋發掘左一間拉麵舖,位於大埔墟火車站附近既和拉麵。餐廳門口用傳統嘅日式風格。一入去,店員態度超好,全間店員係異口同聲用日文黎講歡迎光臨,有種受寵若驚嘅感覺,好有日本feel!一打開餐牌,拉麵有不同湯底可供選擇,有豚骨、辛辣及味噌湯底,連濃度都可以選擇,特濃+$8 就可以,啱哂重口味既朋友食豚肉原味拉麵,豚肉鬆化,很有食日本拉美風味,如食開淡口的人,會更加覺得湯底香濃少少,因是用醬油及海塩,豬骨煮出來,濃味十足!麵食落可以好食唐心蛋又滑又多汁,食兩淡再飲少少湯係我至愛!!!雖然豚肉黎講係比較薄,但正正因為甘而吸收晒濃湯既鮮味!而且和拉麵仲有自製辣芽菜,拉麵加湯加少少芽菜既配搭係不可思議地match!配菜方面,餃子都係細細份,唔會食到好飽,餃子足料又有脆脆薄皮,係有心機既!總結餐牌選擇都幾多,賣相吸引,價錢平。

總結餐牌選擇都幾多,賣相吸引,價錢平。