2023-12-28 2574 瀏覽
雖然我肥屍大隻,十度以上仲頂得住,但十度如下就頂唔到啦覺得凍啦! 原本想話去D深水埗露天大排檔提早做冬,都迫於無奈,轉去D室內地方,但大排檔引仍然發作,於是去D室內嘅大排檔,又想試試新嘢,於是去咗深水埗街市上面大利大排檔.首先,哩個深水埗熟食中心,環境絕對講唔上乾淨! 其實連紅磡,牛頭角,旺角,佐敦,D熟食中心都係咁! 問題係..... 大家都係政府嘢,大埔粉嶺上水就乾淨企理! 九龍哩邊就愛理不理! 下刪千字粗口!睇個地下,廁所,同D通道就絕對唔開胃,但樓底極高好有空曠感,冬天就話舒服,唔知夏天冷氣夠唔夠.我地一行三人,條待應妹妹俾咗張超污糟又角落唔舒服嘅位俾我地,女友小熊臉色即黑,我提意轉場,待應妹妹即刻俾張舒服乾淨D嘅位俾我地.點咗薑蔥魚雲,椒鹽豆腐併椒鹽雞軟骨,蒜蓉豆苗同黑椒牛仔骨.優點:1, 薑蔥魚雲煲有大量我大愛嘅蔥段,攪到好似蔥先係主菜,魚雲肉質嫩滑有鮮味,滿意.2, 黑椒牛仔骨有大量洋蔥, 又好似洋蔥先係主角.3, 價錢大眾化,望埋去D小菜都係 under 100蚊.缺點:1, 薑蔥魚雲煲講明係薑,但薑少得可憐!2, 椒鹽雞軟骨過硬,食唔落好浪費!3, 牛仔骨過火變韌.4

點咗薑蔥魚雲,椒鹽豆腐併椒鹽雞軟骨,蒜蓉豆苗同黑椒牛仔骨.

優點:

2, 黑椒牛仔骨有大量洋蔥, 又好似洋蔥先係主角.

3, 價錢大眾化,望埋去D小菜都係 under 100蚊.

缺點:

1, 薑蔥魚雲煲講明係薑,但薑少得可憐!

2, 椒鹽雞軟骨過硬,食唔落好浪費!

3, 牛仔骨過火變韌.

4, 蒜蓉豆苗蒜蓉不足.

一份錢一份貨,試過一次就算了,如果唔係價錢較平相信俾負評了.