2022-05-13 1126 瀏覽
落雨陰天又想食好西~今次去左銅鑼灣依間以馬格利特畫作做主題既比利時餐廳! (又係比利時😂)餐廳好大環境好舒服,有户外和室內座位,餐廳係無限任坐! 同朋友傾計岩曬!(Lunch Set)🔸️ Mussels Thailandese $158(跟餐配前菜+咖啡或茶)- 依間餐廳出名食青口! 平時有外藉大廚處理☺️今次見lunch set都有青口Set,當然要一試! 一般傳統煮青口會用白酒,但今次以泰式醬料烹煮,超級惹味! 青口鍋配薯條和一片法包,難得地炸物完全沒有油膩感,香脆可口!贊!另外仲有配前菜,我挑選左凱撒沙律~也不錯🔸️Waffle and ice cream +$20- 係正常份量的4份1,但當作餐後甜品已經好足夠。雪糕的雲尼拿香甜,窩夫麵粉感不重,外皮脆口! 好食~🔸️5星⭐評分好食指數:⭐⭐⭐⭐整體份量:⭐⭐⭐⭐性價比:⭐⭐⭐打卡度:⭐⭐⭐⭐⭐餐廳環境:⭐⭐⭐⭐✅適合想坐底傾計的朋友#food #foodie #foodporn #foodphotography #foodpics #foodstagram #foodblogger #foodstylist #foodart #fo

(Lunch Set)

🔸️Waffle and ice cream +$20

🔸️5星⭐評分
好食指數:⭐⭐⭐⭐
整體份量:⭐⭐⭐⭐
性價比:⭐⭐⭐
打卡度:⭐⭐⭐⭐⭐
餐廳環境:⭐⭐⭐⭐

✅適合想坐底傾計的朋友
#food #foodie #foodporn #foodphotography #foodpics #foodstagram #foodblogger #foodstylist #foodart #foodlove #foodshare #foodphotos