2018-05-30 2374 瀏覽
無意中發現了這間樓上任食火鍋,好餐廳應該分享出黎!門面不大,但入到去別有洞天。主打【368/位 任食任飲海鮮火鍋套餐】任選鍋底,主菜已配好(位上),另有多款菜品無限追加。如果細食嘅,都有【288/位 任食任飲藥膳火鍋套餐】,主菜就冇海鮮埋單發現原來有85折,醬料都有折,折後仲抵。【醬料碟】標準醬料,蒜蓉,蔥,芝麻醬,香菜,小米椒,炸蒜,自己鍾意點落就點落我地揀左【花膠螺片雞湯底】湯底好鮮甜,應該煲左好耐,好濃滑,飲到雞湯味同豬骨湯味,我地忍唔住飲左3碗同埋超足料,雞肉、排骨、花膠、螺片、紅棗,只係食個湯底都已經好飽上菜!主菜【海鮮拼盤】好豐富,有好多唔多見嘅海鮮。貴妃蚌,象牙蚌,生蠔,青口,鮑魚,扇貝,大蝦,睇到眼花花菜品都好新鮮,鮑魚,生蠔,扇貝,大蝦,全部都好大隻。係原汁原味海鮮火鍋,足料海鮮真係冇呃人。套餐其他菜品都幾有特色。【墨魚釀豆卜】【牛丸、手打豬肉丸、墨丸】【蝦滑釀冬菇】【羊城水餃】【韭菜豬肉餃】擺盤精緻,上菜迅速,有色有香。【即炸魚皮】【即炸響鈴】勁大份魚皮好大塊,個響鈴,個碟都擺唔落,大過我兩隻手,簡直係巨型。兩樣嘢都炸得卜卜脆,魚皮當小食就咁比我地食晒。套餐內送一碟
無意中發現了這間樓上任食火鍋,好餐廳應該分享出黎!

門面不大,但入到去別有洞天。

埋單發現原來有85折,醬料都有折,折後仲抵。

我地揀左【花膠螺片雞湯底】

花膠螺片雞湯底

上菜!

海鮮拼盤

主菜

【即炸魚皮】【即炸響鈴】勁大份
炸魚皮+響鈴

套餐內送一碟黑豚肉或安格斯牛,我地揀左【安格斯牛肉】首先,又係好大份,肥膏唔多,肉質鮮嫩,厚薄適中,一啲都唔會sip牙。但可能雪得耐,睇落有啲深色。但我地食到停唔到筷,食靓牛肉真係享受。
安格斯肥牛

【海鮮類】唔知咩蚌咩蚌,我就知好好食,個個都好大隻,好新鮮,整晚都係沙灘海鮮feel

拿嘢飲的位都做得好好,有好多唔同牌子嘅飲品,大部分係韓國產,唔係普通紙包飲品及。食完辣嘢黎呢度都個心情都會清爽啲

最後竟然贈送甜品-心太軟現點現整,流心得黎又唔會太稀,作為一間火鍋店,呢個甜品水平都算好好了。
心太軟
2018-05-20