餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2023-03-20 51 瀏覽
今晚突然想食車仔麵,諗起元朗有間排晒隊嘅永年士多,入邊有車仔麵食,就即刻同屋企人坐車過去。呢間永年士多都算大間,坐位都算多,但勁多人買外賣,勁👍🏻估唔到而家有埋多士食,勁開心,即刻叫多個班蘭咖央多士食😍 多士外皮香脆,內裏軟淋淋,我覺得呢個班蘭咖央多士真係要買多份,大佬,$18有呢個水準,重想點👍🏻👍🏻大碗麵 - 呢碗麵勁多餸,有蘿白、豬腸、豬紅、豬皮、雞翼尖及魷魚等等。薯白好清甜,雞翼尖勁淋,入晒味👍🏻 魷魚勁爽口,豬腸䡤中好好味,大大碗,認真抵食。三餸麵 - 屋企人叫咗豬腸,豬血同埋雞翼。雞翼估唔到咁好味,可能佢個汁煮得好。要讚吓個粗麵底,好爽口,唔會浸淋晒,唔錯。抺茶紅豆冰 - 好飲過正常紅豆冰,佢無咁甜,而且會一啖都好香抺茶味,正呀😋😋

呢間永年士多都算大間,坐位都算多,但勁多人買外賣,勁👍🏻

2023-03-19