2015-12-31
2046 瀏覽
第一次寫食評, 無影相, 大家包涵, 決定將第一次獻俾嘉兵衛. 已經係第二次幫趁, 25/12(聖誕節)中午致電訂枱, 訂同日晚上18:45, 一家三口, 18:30早到入坐, 不用15min, 門口已經有6-7個人等位, 好彩訂左位咋!叫左三個餐 : 日式滑蛋豬扒飯, 饅魚飯定食, 咖哩牛肉飯, 老公同我都認為日式滑蛋豬扒飯最正! 豬扒好嫩, D飯亦好綿, 果然是招牌菜. 另外個麵鼓湯係用左好多材料貨真價實甘煲的, 不是平時用粉開果D咋野, 日本人老闆兼廚師好有heart, 好有日本地道家庭feel. 定食D配菜有芝士配吞拿魚, 我老公初初以為係豆腐, 食入口嚇一嚇, 之後又覺得幾夾幾新奇.另外, 前菜叫左 : 煙三文魚沙律同雞亦, 沙律好新鮮, 個汁亦調得剛剛好, 雞亦......我個仔好快食晒, 簡直大愛! 最後想叫原個桃雪糕, 但職員說沒了, 很傷心......所以惟有叫左原個蘋果雪糕同原個椰子雪糕, 原個蘋果雪糕好好味! 好好味! 好好味! (要講三次) 椰子雪糕就好滑同重奶味, 小朋友很喜歡!
題外話/補充資料:
鋪頭細細, 竟然有3個侍應(我老公話, 如果是香港人經營, 應該得1個侍應......), 不停執碟, 加茶, 介紹同推薦食物, 好有耐性, 可見日本人真係好有要求, 服務水準好高!!!