2021-11-05
今晚同friends喺Taipo度食飯, 見天氣涼涼地咁我哋就諗住食下火鍋暖暖身 ,咁我地叫左個芫茜皮蛋湯,我一於試下,呢個芫茜湯我叫咗唐生菜去淥都幾清幾鮮甜。內蒙羊肉捲: 啲羊送到上枱 ,你見我幅圖啲羊都幾新鮮, 色澤鮮艷,其實呢個羊肉我覺得都幾好食因為啲羊有少少騷味同埋佢冇乜肥,最緊要羊係嫩口嘅 同埋我覺得佢份量亦都算係幾足夠。手打墨魚丸:呢個墨魚丸我就最鍾意,因為我真係食得入面有一啲攪碎咗嘅墨魚喺入面,呢個真係值得讚。 而且亦都食到幾爽口幾新鮮, 真係手打因為好彈牙!北京餃子&韮菜餃:呢個我覺得幾新鮮同埋皮薄餡靓, 而且呢兩款餃我覺得都幾新鮮同埋真係幾飽肚的 ,所以我特別鍾意呢啲手工整嘅餃, 我覺得韭菜餃比較出色啲,因為我食到啲菜同肉嘅比例適中之餘,同兩者互相配襯比較好啲 。我覺得呢兩個餃係我下次必點之選。經開大埔嘅朋友可以試下呢間火鍋店因為我覺得啲食物幾新鮮 ,而且價錢都算係咁。聽講4位or以上火鍋滿八佰蚊會送象拔蚌刺身 。好似都ok。