同事話呢一間喺公司附近嘅日式料理非常出色,收工就一齊去試下。佢哋嘅燈光昏暗,加埋木製嘅傢俬,成個感覺好舒服,好似去咗日本富有人家嘅屋企咁。.我哋點咗佢哋廚師發辦($888),全部食物都係由廚師安排,唔使用腦好開心,仲充滿驚喜。.薯仔沙律個樣非常之精緻,食落去口感亦都好好,配搭埋綠色嘅onion sauce,同洋芋片,成件事好香口,將呢一道普通嘅前菜變得豪不普通的。.接住而上嘅係油甘魚刺身,就係成晚我最鍾意嘅其中一道餸,魚肉滑溜,加上孫甜甜嘅乳酪醬,獨特嘅配搭令人一食傾心,成件事好清新。.跟住就係香香甜甜嘅粟米天婦羅,表面有好香嘅焦糖醬汁,有少少似食緊焦糖爆谷嘅感覺。.佢哋嘅餃子亦都做得幾出色,底部香脆,加上清甜湯汁,大量柴魚,令整個餃子味道升級不少。.牛油味香濃嘅豬扒三文治,望落好誘人,三文治嘅包面酥酥脆脆,豬扒就厚身多汁,加上少許菜絲解膩,味道平衡得好好。.而同事最鍾意嘅就係蟹肉烏冬,蟹肉份量好多,烏冬滑溜滑溜的,加上一粒生蛋黃,濃郁惹味。食完熱辣辣嘅烏冬,最後再嚟個自己製雪糕收尾,滿足!.ENISHI (上環)上環文咸東街49號地舖

ENISHI (上環)
上環文咸東街49號地舖