2023-12-29 14 瀏覽
最近跟先生去開旺角探屋企人,印象中同事介紹過有間貓CAFE有很多貓貓,很活躍好動可愛,食物也很不錯,所以特登去試下。我們點了兩份食物及飲品,分別是:📮 青口龍蝦汁忌廉長通粉,呢個青口龍蝦汁忌廉長通粉真係非常美味👍!長通粉煮得啱啱好,口感滑溜又夠彈牙,每條粉都充分吸收咗龍蝦同青口嘅海鮮鮮味。龍蝦汁更加係整道菜嘅靈魂,香濃嘅忌廉湯底輕輕包裹住粉條,每一啖咬落去都感受到濃郁嘅龍蝦海鮮香氣。而且青口都煮到啱啱好,肉質彈牙唔過火,同忌廉嘅味道好夾,仲有幾隻新鮮嘅龍蝦肉佐菜,就算係餐廳級別嘅享受😍!每一啖都食得到海鮮嘅新鮮同忌廉汁嘅濃郁,真係一個令人唔停口嘅好選擇!總之,呢個青口龍蝦汁忌廉長通粉係海鮮愛好者同意粉控唔容錯過嘅美食!📮 脆炸魚柳手指薯條,賣相吸引。新鮮煮起,熱辣辣,好美味,口感脆卜卜,味道可口,配埋蕃茄仔及生菜,很清爽,口感層次豐富。📮 波子汽水配雪糕,清新怡人。波子汽水加雪糕是絕配,可以慢慢享受涼爽的飲品,又可以和貓貓互動,確實不錯。