餐廳: 雙辣屋
資訊:

2018-07-12 1157 瀏覽
咁啱今日喺附近做嘢,所以就嚟咗呢一間隱世嘅印度餐廳。😂😂 話佢隱世係有原因,因為佢係位於一間好噏耷嘅商場入面。如果唔係有朋友介紹俾我,我都搵唔到呢一間餐廳。午飯時間入到去,入面全部都係學生😳。我都要等左幾分鐘,咁岩有人食完,所以有位。 佢呢一度係有一對印度父子經營。爸爸就係一邊煮咖喱,個仔就負責茶水同樓面。👨🏾‍🍳👨🏾‍🍳打開餐牌佢會有好多唔同種類嘅咖哩。通常每一款咖喱都可以配雞、豬或者牛。鍾意食咖喱嘅可以試晒咁多唔同款,每個咖喱都有其特別嘅味道。食唔慣印度咖喱可以揀個有椰奶嘅咖喱,😂咁會啱返香港人嘅口味。我就叫左個masala chicken with rice。但係我後悔了😂 因為我食唔慣佢啲又長又林嘅印度米,下次我都係揀返佢個naan 🤔 佢一個set有餐湯,主菜同飲品。咖喱好香又有香草味,由於我好鍾意食辣,所以我order左extra spicy🤤。好滿足。