2007-07-15 11 瀏覽
同好姊妹行街街兼食飯,佢知我性格,同人食飯一定唔會做決定的,所以佢都一早諗定食咩,仲訂定位,時間一到就去原來好姊妹係呢度常客,都見有d職員同佢打招呼,可能係咁,所以又無其他食客說的態度差,仲幾好漆喎點菜方面當然交給好姊妹,由佢點菜我一向好放心,佢知我喜惡,點的都會啱我食叫左阿嫲雞半隻~咦,都唔平喎,但係幾好食,好滑呀,連雞胸都係,平時怕鞋唔食雞胸的都食左幾件粟米魚肚羹~唔叫例湯,因為好姊妹都知我成日有住家湯飲,唔會在外面飲例湯,所以叫呢個,唔太杰幾好,都有唔少魚肚,魚肚淋滑,粟米清甜,呢個羹唔錯蛋白蚧肉西蘭花~一向愛食西蘭花,呢度炒得翠綠爽口,加上蛋白蚧肉,好味咸魚茸煎肉餅~蒸的就食得多,原來煎的係咁好味,好香咸魚味,外面煎得脆口,正麻婆豆腐~港式口味,唔會好辣,不過好味,豆腐好滑,連平時唔太食飯的我都叫左碗來撈食真係食到好飽呀,好在佢d份量唔大,可以食多幾種,不過我同好姊妹都唔係大食,所以都食淨唔少,好想食埋佢,但真在太飽,好姊妹的確無介紹錯,同佢食飯最開心,因為一定有好野食