2018-01-12
今日放工相約好友去左黃大仙晚餐,在九龍番工又近朋友住的地方,咁就去左和氣食堂食日本菜今日大約8點去到都不用等位,好快就入得去坐坐下來就睇睇食咩咁我們就點了以下食物鮮立魚薄切刺身刀工非常好,每一片都薄夠凍,味道都很鮮味脆脆三文魚魚皮入囗超級脆,果然不是名不虛傳;口感相當好、十分香脆可口溫泉蛋玉子牛油果凱撒沙律沙律很新鮮🥗溫泉蛋熟得剛剛好半生熟再配上牛油果和麵包粒;不僅很香脆配上沙律醬增添美味金蒜燒日本米茄子呢個做法味道不錯,超香濃的蒜香味是原條茄子上,燒得剛好,佈滿左蒜蓉香蔥十分滋味櫻花蝦調魚湯泡飯好濃郁的魚湯鮮味十足!而且有蝦還有其他配料,相富豐富滿足千回火鳥3隻燒得好靚既雞翼,賣相很吸引外皮好脆,內裡肉質鮮嫩,食得津津有味糯米池紅豆宇治抹茶雪糕濃郁的綠茶味,配上粒粒紅豆再配有軟林林既糯米糍而且賣相很美好吸引嶡餅白玉牛奶雪糕賣相好靚,牛奶味濃郁,雪糕細滑,還有煙韌既白玉丸子和嶡餅,睇得又美味
鮮立魚薄切刺身
鮮立魚薄切刺身
刀工非常好,每一片都薄夠凍,味道都很鮮味
脆脆燒三文魚皮
脆脆三文魚魚皮
入囗超級脆,果然不是名不虛傳;口感相當好、十分香脆可口
溫泉蛋玉子牛油果凱撒沙律
溫泉蛋玉子牛油果凱撒沙律
金蒜燒日本米茄子
金蒜燒日本米茄子
櫻花蝦調魚湯泡飯
櫻花蝦調魚湯泡飯
好濃郁的魚湯鮮味十足!而且有蝦還有其他配料,相富豐富滿足
千回火鳥3隻
千回火鳥3隻