2024-01-21
食客們,我嚟到咗一間對街坊口碑載道嘅美食天地,味道正宗到喊出嚟!首當其衝,嗰個爆餡韭菜餅夠晒香口,脆脆地一啖咬落去,韭菜同豬肉嘅鮮味瞬間彈晒喺舌尖上,真係話咁易,食個三五塊都唔覺膩!其次,爆餡芫荽餅嘅香氣瀰漫成個店,一嚟就攝住心扉,啲餅香辣得嚟又唔會辣嗌人,實行係宜家宜室。咖啡魷魚真係得意,🦑 外脆內軟嘅口感配上咖哩汁嘅惹味🔥,唔係普通嘅美味啊!喺港式小菜入面,咁嘅新鮮品味考功夫㗎!而滷水雞翼簡直同平時街邊食摊嘅天壤之別,醃得入味,啖啖肉,第一口已經感覺到佢哋用心嘅準備。至於嗰碗炸豆卜,就算係炸物控都駛住讚好,佢啲豆卜外脆內嫩,食落去呢啖清新呢啖香,一啲都唔膩口。🥢終於,順滿意足個肚就黎個酸辣粉收尾,有咩過得過啖啖紅薯粉嘅飽滿口感,再加埋啲肉碎炸菜花生,酸酸辣辣真係一路食嗌朋友一路讚好食啦!😋所以啦,我敢講,呢間店,真係為咗食好 ting 所以我唔止一次嚟喇!嗱,遲啲可能又要扑一轉,嚟返個爆餡餅打卡,想食美味,記住嚟呢度睇我!