2017-05-22
相識多年嘅好姊妹生日, 四個難約的女人相約週六於中環食brunch, 去咗蘭桂芳加州大廈一間西餐廳, 環境十分舒適, open kitchen, 有bar area, 室內光線充足, 沒有風境但有天然光, 寫意地坐足一個下午.餐牌簡潔, 全英文, 迎合以外國人為主嘅客人, 唔知有無中文menu呢??我哋選了三款前菜, 兩款主菜, 兩款甜品.先介紹前菜, tuna tatar 同 calamari好味, burrata 則一般, 不夠流心. 睇相最實際:介紹主菜, 點了一個housemade sausage pizza, 賣相幾靚, 一份asparagus risotto, 呢個雖然外表很素但食落有點heavy.女人食飯點少得甜品?! 我哋叫咗menu上嘅tiramisu 做生日蛋糕, 細細件, 幾light, 餐廳為我哋寫咗壽星個名同點爉燭, 所以小編唔post出嚟喇!介紹甜品二號 -- buttermilk pancake! 大家一致認為鹹得有點怪, 可能係因為大家expect係甜嘅... 個Nutella 醬又好杰... 賣相很好但食落一般總括嚟講係一間有質素嘅餐廳! 喺道祝小編嘅
我哋選了三款前菜, 兩款主菜, 兩款甜品.
Spicy Tuna Tatar
Calamari
Burrata
Housemade sausage pizza
Asparagus risotto
Buttermilk pancake
總括嚟講係一間有質素嘅餐廳! 喺道祝小編嘅好姊妹生日快樂🎂🎊🎈🎁🎉