2023-05-28
好耐冇唱K啦🎤自從Covid開始就冇做K- lunch印象中唱K包嘅午餐都幾難食🫢但係因為K-lunch抵過歡樂時段,所以都俾次機會試試估唔到依家幾多選擇,日式、馬來西亞、墨西哥、西式菜都有不過因為我哋晏落單,所以好多都售罄▶️ 馬來西亞湯蝦濃湯拉麵 ($109)賣相幾靚仔,比得上外面馬來西亞餐廳,只係加咗日式元素,多咗兩件卷蛋同埋用咗拉麵而唔係油麵湯底呈深橙色,一開始以為係喇沙湯,點知食落唔辣,反而有蝦嘅鮮甜味,濃郁得來唔鹹,偏杰身所以好掛麵👍🏻拉麵麵質唔錯🍜夠煙靭彈牙,唔係啲索晒湯林啤啤嗰種,個人覺得有少少似幼身上海麵添蛋卷索入湯底,咬落好多汁,少少甜甜地又香蛋味🥚兩隻連殼嘅蝦新鮮,煮到連個殼都可以食埋😆咬落脆脆地兩粒迷你檳城白魚蛋正正常常最後都有少少健康嘅菠菜🥬▶️ 蕃茄羅宋湯入邊有洋蔥、青椒、蕃茄應該煮入咗薯仔,所以個湯比較杰身,同外面嘅羅宋湯唔同可能因為凍咗,覺得唔係好好飲▶️ 凍檸茶-整體食物比預期中好,同出邊餐廳差唔多,而且依家啲變化大咗,連素食都有而且Red MR係多新歌過Neway,有MC同Mirror成員啲歌🫶🏻成個唱K體驗唔錯,係服務差少少😅係咁催我哋落單,之後勁快就入
估唔到依家幾多選擇,日式、馬來西亞、墨西哥、西式菜都有
不過因為我哋晏落單,所以好多都售罄
▶️ 馬來西亞湯蝦濃湯拉麵 ($109)
蛋卷索入湯底,咬落好多汁,少少甜甜地又香蛋味🥚
兩隻連殼嘅蝦新鮮,煮到連個殼都可以食埋😆咬落脆脆地
兩粒迷你檳城白魚蛋正正常常
最後都有少少健康嘅菠菜🥬
▶️ 蕃茄羅宋湯
入邊有洋蔥、青椒、蕃茄
應該煮入咗薯仔,所以個湯比較杰身,同外面嘅羅宋湯唔同
可能因為凍咗,覺得唔係好好飲
▶️ 凍檸茶
成個唱K體驗唔錯,係服務差少少😅係咁催我哋落單,之後勁快就入嚟話要收嘢,到我哋真係食完之後佢又唔嚟收……講嘢又晦氣,可能壓力大啦
香港夏天熱辣辣冇咩嘢做,黎唱番個K都唔錯,K-lunch平均$120/人唱三個鐘,幾抵玩