2021-11-24
今次我哋黎到mk 食雲魅。星期五既晚上8點,食客只坐滿一半,比起星期六既午市少人。我地叫左以下野食:🌶雲魅麻辣湯/香格里拉豪華碗料 $128先講湯底,我覺得偏咸同重口味,但隔離位話ok👀麻辣味偏香而唔辣。豪華配料包括鮑魚,蝦 &帶子,味道可以。12樣配料其實唔係每樣都係,唔夠可以。Menu 有指示食客落配料既順序。套餐仲可以配牛/豬肉,隔離位叫左牛,唔算好肥,預左牛味欠奉,但都算滑~另外加麵底$20。🍅雲魅蕃茄湯/昆明風味配料 $88原來蕃茄湯仲可以選純素,好奇既小編就。蕃茄味唔算濃郁,我覺得湯底唔需要咁重口味。畢竟12樣配料,有D都幾咸,例如午餐肉,咸肉片,雪菜等。我選左7彩麵,食唔出唔同顏色既味道👀麵質比米線淋身,但又唔會煮爛。🥢涼拌蒿筍絲 $48睇落幾大碟,但食多幾著又食得晒,爽得黎又唔硬🧃凍蘋果蜜 $13味道唔太甜,少少酸,幾開胃呢個價錢都唔平。如果鍾意新食法既朋友可以試下,我地都回訪過幾次。如果鍾意呢個分享,記得Save,share & like💛
🌶雲魅麻辣湯/香格里拉豪華碗料 $128
🍅雲魅蕃茄湯/昆明風味配料 $88
🥢涼拌蒿筍絲 $48
睇落幾大碟,但食多幾著又食得晒,爽得黎又唔硬
🧃凍蘋果蜜 $13
味道唔太甜,少少酸,幾開胃