2022-12-11
最近朋友生日,於是就揀咗呢間色彩繽紛嘅cafe來慶祝。cafe以萬花筒做主題,一入到去有一條充滿鏡面嘅走廊,折射同萬花筒一樣五彩斑斕既顏色,入到去店內,感覺就好似去咗一個花花世界,可以同朋友坐埋一齊慢慢傾偈🌸<自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他> $168他他應該喺餐廳最打卡嘅菜式之一。外圍圓形嘅酥皮脆脆,頂層有啲黑魚籽同埋金箔作點綴,中間有煙三文魚&牛油果蓉,黑魚籽加煙三文魚帶出鮮味,牛油果就帶來一種creamy、清爽嘅感覺,連住酥脆嘅外皮一齊食,口感豐富。<黑魚籽麵包蟹意大利飯> $228意大利飯用咗個麵包蟹蓋裝住,壓得好實又堆得好高,喺個蟹蓋周圍放咗唔少石頭,一睇落去就有啲似盆景咁,好特別嘅擺盤。意大利飯口感一向偏硬身,所以飯粒分明,咀嚼過程中蟹膏嘅味道慢慢蔓延,配合放係最頂嘅蟹肉絲同埋黑魚子,鮮味併發出嚟。<潘朵拉的盒子 - 延續> $168潘朵拉的盒子喺每日限量供應嘅甜品,如果想食呢要先留定喇!甜品外面有一個翻糖整成嘅玻璃罩,會附上一個鎚仔撲爛玻璃罩,入面就喺芝麻餡嘅蛋糕,蛋糕中央仲有粉紅同粉藍色嘅cream&棉花糖
潘朵拉的盒子喺每日限量供應嘅甜品,如果想食呢要先留定喇!甜品外面有一個翻糖整成嘅玻璃罩,會附上一個鎚仔撲爛玻璃罩,入面就喺芝麻餡嘅蛋糕,蛋糕中央仲有粉紅同粉藍色嘅cream&棉花糖,切開呈流心狀,相當夢幻,
呢杯嘢飲喺玫瑰mix士多啤梨嘅梳打,由粉紅色到紅色嘅漸變如同夢幻泡影,確實從外表睇落去好似個香水瓶咁。