2024-02-29 137 瀏覽
壹堡餐廳小廚睇落去好似一間普通茶餐廳咁,但係一到晚市呢,你就會發現佢內有乾坤!佢嘅小菜呢非常之出色,除咗街坊之外呀,唔少附近建築地盤嘅朋友仔收工都會過嚟食飯,都證明咗呢度小菜真係好夠鑊氣!小菜呢都有分唔同價錢,有啲呢就應該係份量多啲料靚啲呢就大概一百蚊碟。但係都有特價嘅小菜餐牌,適合街坊日常食,七十幾蚊就有一碟餸。不過呢係今次我胃口麻麻地,都係叫咗特價晚飯套餐,仲要叫咗兩個都係煲仔小菜,好送飯。麻婆豆腐蝦球煲,麻辣味好香,豆腐呢都唔會太易爛,蝦球亦都吸收到香味食落爽口,呢個餸真係非常好送飯!蝦米粉絲節瓜煲,想食啲蔬菜但係又真係唔想叫菜,咁就食下瓜啦。有蝦米做味道嘅擔當令到粉絲同節瓜都好香,又係一啖一啖飯咁送!

蝦米粉絲節瓜煲
麻婆豆腐蝦球煲