2017-08-29 126 瀏覽
第一次入到大埔咁遠同阿E食飯~~想帶佢食D平時少食嘅新式野~~咁啱SEARCH到果頭有間OPPA燒肉~~一聽就知係潮野~~一於帶佢去試下~入去覺得好青春呀~~牆上GRAFFITI好靚~一叫完野食就有店員奉上醬汁同前菜,個海帶好好味呀~~我地REFILL左兩碟~~~MENU入面有D好樣好吸引的飲品~~我好想叫果個菠蘿特飲呀, 但呢排唔敢飲凍野就無叫, 不過見到隔離枱飲~我都好想飲呀!!今次唔多講個MENU了~~價錢都幾親民, 所以好易就揀左幾樣想食我的食物了~~先黎一份韓牛頸脊肉~~份量FOR兩個人真係剛剛好呀~~望落都新鮮, 同埋唔會太肥呀~厚度都是剛剛好~~多春魚~~呢舊其貌不揚的是鵝肝,超巨大!! 只係$98 JA!!!!勁抵!!!自己去超市買都唔止呢個價錢~~一陣間將會變成極品美食~~~首先燒左幾片牛同魚試下先~~牛肉好快就燒好了~~佢冇咩點落調味落去醃~~食返牛的原汁原味~~呢隻牛頸脊位置比較瘦, 食落冇平時食的霜降肥牛咁香口,但是牛肉味都好濃~~放塊泡菜落個牛肉上面燒~~又是另一種食法~然後呢, 個爐則邊是有個位可以煮玉子燒的,一上餐店員就將泡菜粒等配料倒入,再淋上蛋漿等佢慢

入去覺得好青春呀~~牆上GRAFFITI好靚~

厚度都是剛剛好~~

多春魚~~

一陣間將會變成極品美食~~~
首先燒左幾片牛同魚試下先~~

放塊泡菜落個牛肉上面燒~~又是另一種食法~

然後呢, 個爐則邊是有個位可以煮玉子燒的,一上餐店員就將泡菜粒等配料倒入,再淋上蛋漿等佢慢慢熟~~

話咁快就食左幾舊牛~~就放埋舊鵝肝落去燒下先~~~原來中間都切左一刀,分成兩件~

燒左一陣,多春魚食得啦~~~D鵝肝油一路滲過去D魚度~~真係香到一個點!! 好味到連骨都是脆的!!!燒多春魚真是無敵~~!!

燒左一陣, 反轉左件鵝肝黎睇~~似乎都燒得唔錯WOR~~~

呢個時侯有個靚仔OPPA走埋黎,話不如我幫你燒啦~~~嘩~~!
真係好好服務呀!!!!
我地當然欣然接受啦~~因為老實講,真的怕自己唔識控制時間, 燒到燶哂~~~
好彩有個靚仔OPPA黎幫手JA~~~

OPPA企左O係度燒左好耐, 鵝肝的各個切面佢都好認真咁同我地燒到金黃色~~
真是食指大動
果陣鵝肝的香氣令人非常愉悅喔!!!呵呵~~
燒好喇~~~真係我人生食過最好食的鵝肝之一呀!!!估唔到98蚊可以做到呢個質素同服務!!!!!!!

唔客氣啦~~~食落香脆之餘入口即溶, 滿口油香~~就是這種動人的味道了!100分!!!

呢個燒盤設計好好,有個側位可以俾D油漏哂落黎~~~唔伯積住哂~
食完鵝肝~~個蛋就差唔多了~~E~~又幾好味WOR~~除了泡菜~仲好似有D魚蛋咁嘅配料~

然後仲有叫左個泡菜煎餅~~煎得很不錯喔~~頭先食左咁多肉~~是好滿足,但其實未飽~~
叫左呢個餅同個飯就真係飽到行唔動了~
個餅食落外脆內煙韌~~我地食左一半, 留肚食飯~

最後一道~~OPPA招牌芝士炒飯~~!!!
OPPA會奉上一盤材料,即刻在你面前炒~~

佢地好細心, 炒之前用生菜清潔左隻燒鑊先~~
1.剪蛋同拌勻其他料~

2.落芝士

3. 好快就炒好了~~勁香勁吸引呀!!幾飽都要食兩碗~!筆上黎仲要起哂芝士絲架~

呢餐咁豐富,最震撼嘅係....埋單只係每日2百頭!!!!!!!!

抵食到丫!! 一定要再黎呀~!
2017-08-24