2023-03-13 70 瀏覽
聽過呢間舖頭好耐,佢哋賣點係用堅果奶去做奶蓋,不過睇完之後又冇咗件事,一直都冇試到,近排有個friend飲過之後係咁話好好飲,強烈推薦仲帶埋我一齊去飲🤣我哋去開旺角,就去咗旺角中心呢間NUTTEA分店到買,而家唔使戴口罩,仲可以邊飲住邊行街😗 見到都幾多人買,等咗一陣,見到佢推介個牌寫住宇治金時我就吸引咗揀咗呢杯了!🍵我本身都鍾意飲宇治抹茶,而且抹茶同埋紅豆真係絕配呀🤤❤️ 一拎到手見到厚厚嘅奶蓋真係覺得好正😍 即刻打開蓋直接食啖奶蓋先,我本身唔係特別鍾意食堅果,但原來打做奶蓋個味係幾適合!好似有少少榛子嘅香味咁😍 而且奶蓋質感好厚實!仲有啲飽肚感😆 覺得呢個真係一大好發明~絕對滿足到唔飲得奶類嘅朋友!

2023-03-08
5 分鐘 (堂食)
下午茶