2022-12-04
同事知我鐘意周圍搵野食,經過呢間八一拉麵幾吸引咁即刻搵埋我去試下,原來係由日本冠軍醬油拉麵大師松村貴大獨家調配的秘製醬油湯底,餐廳最近推出左冬日限定拉麵 x 清酒體驗,用暖暖地既清酒配上日式海鮮拉麵,咁特別一定要試下啦🌟自家秘製廣島蠔2隻前菜係佢地既廣島蠔,先煮熟蠔肉再以自家秘製醬汁醃製而成,蠔肉好鮮甜,作為前菜夠哂開胃🥰🥰🌟櫻花蝦海鮮拉麵 ($98)好欣賞佢地個湯底超濃郁,未食麵前飲個頭啖湯先啦😎海鮮味超濃,用上大量海鮮熬製而成,海鮮有蜆肉同帆立貝,帆立貝厚肉爽彈,微微炙燒過做到僅熟既效果就最好食😋🌟精選溫熱清酒1杯 冬日限定既拉麵套餐會包左一杯溫熱清酒,食法有兩個: 一係先食蠔再飲清酒,二係將清酒倒落拉麵湯底,令海鮮味更提鮮😍🌟大阪風餃子 ($48/5隻)另外我再加多個大阪風餃子小食,上面加左沙律醬同木魚碎,餃子皮薄餡靚,高質😚
🌟自家秘製廣島蠔2隻
🌟櫻花蝦海鮮拉麵 ($98)
🌟精選溫熱清酒1杯
🌟大阪風餃子 ($48/5隻)