2013-02-07
行完銅鑼灣....來來去去都係連鎖牌子餐廳, 再唔係就要等位..周圍都係人.....見唔太肚餓就行左過大坑...徘徊左幾條街後, 最後都揀左呢間 La Brezza, 我好鐘意d小cafe, 有店主自己嘅風格, 自己油嘅綠色餐桌, 夠"和諧"呀~! 叫左個lunch set, salad + calm pasta + mocha, 整體上成個presentation 都好好..Salad:沙律菜好新鮮~ 連蕃茄仔都好鮮甜, 仲有我最愛嘅三色椒~ 忍唔住砌左個攣毛公仔出黎..Calm Pasta:呢個真係不得不讚~!! 意粉軟硬度適中, 我就係鐘意食有少少"un"嘅意粉...佢個白酒底都整得好好.....差d當湯飲埋添呀!! 我估係雞湯加酒煮.....仲有d蜆~~ 有隻大到湯匙咁大....仲要食極都有~數過有成11隻!! 仲要隻隻真係肥美無沙~ 係出面其他店食過, 好多時蜆意粉嘅蜆細隻得黎又少, 少得黎又有沙, 有沙得黎意粉有殼碎.....但佢呢個真係一粒碎都無~!! 超like~!最後嘅Mocha~ 外貌靚~ 好rich嘅chocolate~ 正~~ ^^Service: 我坐室外門
Salad: 沙律菜好新鮮~ 連蕃茄仔都好鮮甜, 仲有我最愛嘅三色椒~ 忍唔住砌左個攣毛公仔出黎.. Calm Pasta: 呢個真係不得不讚~!! 意粉軟硬度適中, 我就係鐘意食有少少"un"嘅意粉...佢個白酒底都整得好好.....差d當湯飲埋添呀!! 我估係雞湯加酒煮.....仲有d蜆~~ 有隻大到湯匙咁大....仲要食極都有~數過有成11隻!! 仲要隻隻真係肥美無沙~
係出面其他店食過, 好多時蜆意粉嘅蜆細隻得黎又少, 少得黎又有沙, 有沙得黎意粉有殼碎.....但佢呢個真係一粒碎都無~!! 超like~! 最後嘅Mocha~ 外貌靚~ 好rich嘅chocolate~ 正~~ ^^ Service: 我坐室外門對住嘅室內位, 因為出有煙飛入黎, 我無出聲但個server好細心咁幫我掩埋左少少道門 ! 好有禮貌, 上菜嘅速度適中~!
呢個質素 $113 埋單~ 抵~~ 食得滿足最緊要 ^^ 尋日食完今日就掛住喇~
我好少會比滿分, 但最近真係好少見到無綸環境, 食物, 都係用心去挑選, 去煮........細心嘅服務態度... 不得不比個like~!!