2021-05-24
🇭🇰Chatterbox Express·呢間我想試好耐㗎啦 因為佢地嘅海南雞飯好似好出名咁 佢嚟到都唔錯嘅 但係就冇我想中咁好食 反而佢其他小食同埋嘢飲就好有驚喜😎😎·文華海南雞飯$108 (升級雞髀+$10)佢個海南雞飯真係有啲貴🤭🤭而且佢個雞髀份量都好少 好似得半隻雞髀咁😭佢個雞肉係幾滑嘅 而且好嫩 不過個雞味就比較淡 無想像中咁好食 反而佢個油飯做得幾好 香得黎唔會油膩 我幾鍾意 但係呢個價錢真係有啲唔值🤭·黑醬油炒蘿蔔糕$28 l 蒜蓉炒小棠菜$15反而佢呢啲小食定價就幾實惠🤣佢個炒蘿蔔糕我覺得好好食 佢係細細粒咁 一啖一粒好正 而且佢個黑醬油係甜甜地咁 超級惹味 勁有鑊氣 不過佢個蘿蔔糕就真係剩係得蘿蔔 冇啲蝦乾瑤柱個啲 所以口感差少少😏之後佢個蒜蓉炒小棠菜係有用雞油炒嘅 所以又係好香 而且份量都幾多🤤😌·椰子雪糕咖央三文治$28 l 凍美祿恐龍$10之後佢個雪糕三文治同佢個樣一樣咁出色 佢出邊個三文治係有烘過嘅 好軟熟 夾埋佢個椰子雪糕口感好正 而且佢個雪糕椰子味好濃🥥之後佢個美祿恐龍都超級推介 佢個美祿濃得黎唔會過甜 飲到最尾都唔會變淡 而且佢上邊啲可可波仲係脆既 配埋
文華海南雞飯$108 (升級雞髀+$10)
黑醬油炒蘿蔔糕$28 l 蒜蓉炒小棠菜$15
椰子雪糕咖央三文治$28 l 凍美祿恐龍$10
之後佢個雪糕三文治同佢個樣一樣咁出色 佢出邊個三文治係有烘過嘅 好軟熟 夾埋佢個椰子雪糕口感好正 而且佢個雪糕椰子味好濃🥥之後佢個美祿恐龍都超級推介 佢個美祿濃得黎唔會過甜 飲到最尾都唔會變淡 而且佢上邊啲可可波仲係脆既 配埋佢啲美祿粉 成杯超級好飲😍😍
#rbyeat
#rby東南亞菜
#rby太古 #rby尖沙咀
📍太古太裕路7號建安閣地下G515號舖
📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B110號舖