2018-08-22 1632 瀏覽
同朋友慶祝她的仔仔升讀大學兼入讀醫科,梗係要食餐勁同好嘅賀一賀佢啦hehehe為左食好野嘅我梗係去上一堂高温瑜珈後先去食啦🤣所以朋友好好揀了近我放學嘅尖沙咀美麗華一期嘅帝樂德國餐廳,等我唔洗行咁遠,媽媽朋友真係特別細心o家啫💖一去到剩係見到個大型餐牌我都忍唔住要影番張相先,因睇到都已經好肚餓,可能運動後嘅關係🙈櫈都未坐暖,我就叫媽媽朋友發板,四個人就嗌左以下嘅食物了....因為前日飲了啤酒關係,所以就揀了這個大家一齊飲,我地四個人每人兩至三杯,剛剛好,而且味道同顏色都成正比,因琪娜我好驚係藥水味或太甜嘅飲品,但這個🍑味飲品絶無中服🤗真心推介👍🏻⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯New Caesar Salad w/ Chicken and Pesto新凱薩沙律配雞肉伴香草欖油汁一個字,果然夠新,因為同我平時食嘅Caesar Salad 好有分別,可能係個汁嘅問題,夠汁多同味道好好,而且面包脆脆細細塊好得意,似炸腸片,唔同平時見的一粒👍🏻⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯Seafood Jambalaya新奧爾良焗海鮮飯內配大蝦、三文魚及魷魚,三樣海鮮都完全無over

新凱薩沙律配雞肉伴香草欖油汁

Seafood Jambalaya
新奧爾良焗海鮮飯

內配大蝦、三文魚及魷魚,三樣海鮮都完全無overcook ,飯也不會太乾,最特別係佢有炸秋葵,琪娜我係唔食秋葵的,但佢炸左又真係容易放入口呢heheheh

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
NeSausage Sampler & Potato Salad
德國香腸併盤及薯仔沙律

要讚的是侍應放下併盤後,主動告訴我們那些腸有牛或豬,真的好細心💖

德國腸就一定好食,但我好鍾意碟薯仔沙律,因酸尾尾好開胃,成碟好似我食曬咁👉🏻👈🏻

BTW喱盤腸令我諗起十多年前父親去了德國工幹,回來後成個冰箱都是德國腸,腸全部都係腸,多到要分比鄰居食

Crisp rost Pork Knuckle
脆皮燒豬肘

令我對德國豬手改觀了,因為我上次係尖東分店食,我覺得外又唔脆內又唔軟🙈
但今次係外脆內軟,而開頭我並不知係同一集團,所以當我話上次尖東食過一間唔好食,她們先告訴我同一間來的,超𤓓🤦🏻‍♀️

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
Fresh Baked Brownie Tart w/ Vanilla ice cream
鮮焗朱古力布朗尼撻配雲呢拿雪糕

女仔成日話用第二個胃食甜品的,但我琪娜呢就唔係,不過真係覺得這個很不錯👍🏻

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
環境方面,坐位舒適,有Live Band Music, 而且有朋友生日的話一定要帶他/她來,因有意想不到的驚喜🤫

2018-08-21