2019-01-15 39 瀏覽
已經好耐無食過韓燒啦🇰🇷🇰🇷,今日經過呢間韓國餐廳,見到lunch任燒都只係$178/90min 就決定試一試😋😋 一入去,已經發現全間店都係韓國職員,即刻有驚喜,未食已經覺得係傳統韓國菜🇰🇷🇰🇷不過好彩,職員既英文水平都好好,唔洗擔心溝通問題👍🏻👍🏻Menu都有幾多款野簡😋😋仲有唔少熟食,唔洗剩燒咁單調😍😍我同朋友都另加左提子汁同桃汁,提子汁🍇飲落都清甜,解渴一流👍🏻👍🏻而桃汁都有好多碎桃肉,口感好正😋😋叫完野食,店員就為我地提供調味料,左邊既係粗鹽,右邊既係類似麵豉醬😋😋之後就開始燒野食,可能因為琴日約12點先開始燒,店未有太多食客,老闆就好熱情咁過黎幫我地燒👍🏻👍🏻牛肉方面🐄🐄,我地就叫左特上王牛排骨肉、牛仔骨、肉眼排、牛五花、牛舌,全部都好食得出牛味,牛五花有啲似我地食開既肥牛,入口好香👍🏻👍🏻豬肉方面🐖🐖都試左五花肉同護心肉,五花肉大大片,打卡一流😍😍而且肥肉同瘦肉比例好好,用生菜夾住黎食好正,一啲都無好肥既感覺👍🏻👍🏻 熟食方面叫左海鮮煎餅🦑🐙🦐🦞🦀,每塊都有唔少魷魚,雖然係放題,但都好足料,而且仲配上酸酸甜甜既汁,愈食愈想食,亦都好開胃😍😍仲叫左海鮮辣豆腐湯🦀🦞🦐🦑🐙,呢

Menu都有幾多款野簡😋😋仲有唔少熟食,唔洗剩燒咁單調😍😍

仲叫左海鮮辣豆腐湯🦀🦞🦐🦑🐙,呢個湯真係好好飲,勁鮮甜,放題價錢飲到呢個湯真係好驚喜、入面既豆腐亦都好滑,整體黎講勁高質👍🏻👍🏻

試完好好飲既豆腐湯,我地就決定即刻試埋泡菜湯,泡菜湯感覺有啲似中式既蕃茄酸辣湯,超級開胃,食到飽飽地個陣必飲😂😂