2020-02-01
由日本冠軍級拉麵大師林隆臣親自監製、開創拉麵潮流先驅品牌的「立体派」,最近都喺尖沙咀開左分店!店內環境簡潔明亮,感覺乾淨,室內設計以木材元素為主調,舒適自在,樓底頗高,空間感十足餐牌有頗多款拉麵可供選擇,提供不同特色湯底手造韭菜餃子🥟餃子皮厚薄適中,外脆內軟,內裏肉汁滿瀉,帶豐滿肉香,好好食特級白湯拉麵(大)白湯拉麵可以選擇大或小size,呢碗大size果然真係好大碗!白湯底質地濃厚,味道濃而不膩,好鮮甜啊!秘製叉燒由豬肩肉低溫焗製4小時而成,半肥瘦肉香軟腍滑,帶豬肉脂香~麵條則粗幼適中,帶有嚼勁,充滿麵粉香!半熟糖心蛋充滿蛋汁,好出色黃金味噌拉麵店舖嘅招牌主打「黃金味噌拉麵」獲獎無數,風靡大阪,我都特登點左碗試試!湯底用上40種來自日本各地的優質麵豉,以及免治豬肉、醬油、砂糖、蒜頭等等調味,口味獨特,甜中帶辣的味道,甜味相對比較突出一點~麵條好掛湯呢!布袋豆腐勁大隻,裏面係香蔥粉絲餡唐揚脆炸雞炸粉外皮薄脆,雞件炸得乾身不油膩,肉質鮮嫩,都幾juicy呢烏龍茶及綠茶最後叫左兩支日本茶,去脂解油膩一流
餐牌有頗多款拉麵可供選擇,提供不同特色湯底
手造韭菜餃子🥟
餃子皮厚薄適中,外脆內軟,內裏肉汁滿瀉,帶豐滿肉香,好好食
特級白湯拉麵(大)
黃金味噌拉麵
唐揚脆炸雞
烏龍茶及綠茶
最後叫左兩支日本茶,去脂解油膩一流