2022-01-05
見到新聞話過兩日開始收緊堂食兩星期🗓,見今日又得閒,就約埋屋企人出街食嘢。呢間餐廳我哋之前喺佐敦其實食過,佐敦嗰間係食點心為主🥟,而呢一間就以小菜為主🧆。上次喺佐敦食都非常滿意😋,所以今次就專登走過黎旺角試吓。我哋一共叫咗五個餸5️⃣,五個餸嘅味道都非常之唔錯,份量亦都好夠,性價比好高🤑。🥬首先係秋葵野菌扒豆腐($78),豆腐係分兩層嘅,一層係綠色嘅菜豆腐,另外一層係白色嘅普通豆腐。豆腐嘅質感好水嫩亦都好滑,而上邊亦鋪滿咗秋葵同野菌🍄,加埋個醬汁,好有驚喜😊,十分之好食!⭐️⭐️⭐️🐷第二個係冰鎮咕嚕肉($88),咕嚕肉炸得非常之香口,外脆內軟,個汁酸酸甜甜,送飯一流。🐖第三個係沙拉骨($85),呢一個都係招牌菜之一,炸得好香口,亦有好多美味嘅沙律醬襯托,啖啖肉🐽,好味!🥗第四個係鑊氣小炒王($88),小炒王有蒜芯、蝦仁🦐、芋頭絲、腰果等等,食落非常之有口感,亦都好有鑊氣!🐥最後一個係保仔左宗堂雞煲($88),呢一道菜都好有驚喜,一拎上枱開蓋,陣陣嘅香味由個煲傳出來,加埋啲「治治」聲,未食都已經流晒口水🤤。雞煲個汁係有啲辣,好啱送飯🍚,十分推薦!總結來講,呢間野性價比高,茶錢都係$5一位,非常推
總結來講,呢間野性價比高,茶錢都係$5一位,非常推薦大家一試!😋😋😋